رئیسی: تصمیمگیری در پروندهها با قاضی است، نه ضابطان

صدا و سيما/ رئيس قوه قضائيه با تاکيد بر اينکه مبارزه با فساد را بدون توقف و بدون هيچ گونه تبعيضي و با قوت ادامه خواهيم داد، گفت: در پروندهها براساس قانون، تصميم گيري قضايي بر عهده قاضي و دادستان است و ضابطان در مراحل قبل از آن مسئوليت دارند.
حجت الاسلام و المسلمين سيد ابراهيم رئيسي، رئيس قوه قضائيه امروز در جلسه شوراي عالي قوه قضاييه گفت: ضابطان نسبت به کشف جرم، تحقيق، پيگيريهاي مربوطه و ارائه گزارش به قاضي مسئوليت دارند و آنچه که مورد تاکيد ماست اين است که تصميم گيري و صدور حکم صرفا از اختيارات قاضي و دادستان است.
وي گفت: قطعا ضابطان در تحقيق و ارائه گزارشهاي لازم به قاضي و دادستان کمک ميکنند، اما آنچه روشن و قانوني بوده اين است که در پرونده، اين قاضي و دادستان است که تصميم ميگيرند.
رئيسي گفت: براساس قانون حتما بايد ضابطان با تعليمات پيگيرانه و مسئولانه نسبت به کشف جرم و پيگيريهاي قانوني کار خود را کامل انجام دهند، اما تصميم گيري نسبت به پرونده با قاضي و دادستان خواهد بود.
ادامه مبارزه با فساد بدون توقف و تبعيض
وي افزود: آنچه در درون انقلاب وجود دارد، بحث مبارزه با فقر، فساد، تبعيض، ظلم و استکبار است.
وي گفت: قطعا هاضمه انقلاب فساد و تبعيض را نميپذيرد و ضد ظلم و استکبار است.
حجت الاسلام و المسلمين رئيسي افزود: ما هم به عنوان بخشي از حاکميت و مسئوليت در کشور مصمم هستيم که بدون توقف و بدون روا داشتن هر گونه تبعيضي مسئله مبارزه با فساد را با قوت ادامه دهيم.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به جنگ ارادهها ميان استکبار و ملت ايران گفت: در اين جنگ اراده ملتي که متکي به خواست خداست، در برابر اراده ابرقدرتها ايستاد و پيروز شد.
وي ادامه داد: آنها اراده کردند که آزادي ملت را سلب کنند و همواره نگاه، فرهنگ و انديشه خود را بر زندگي اين ملت حاکم کنند، اما در مقابل ملت ايران اراده کرد که خدا بر زندگي اش حاکم باشد.
حجت الاسلام و المسلمين رئيسي گفت: در جنگ ارادهها، ارادهاي که متکي به نصرت الهي است پيروز شده است و اميدواريم اين اراده همواره پابرجا بماند.
استقلال بزرگترين نعمت براي نظام ماست
رئيسي با بيان اين که ايران امروز مستقلترين کشور است، گفت: استقلال، هم ضامن آزادي و هم برآمده از آزادي ملت است.
وي با تاکيد بر اهميت بسيار زياد استقلال براي يک ملت، گفت: پيش از انقلاب يک ابرقدرت در همه بخشهاي حکومت مداخله و نفوذ داشت و همه کارها با اجازه او پيش ميرفت، اما امروز ايران کشوري مستقل است و قطعا اين استقلال شکرگزاري دارد.
رئيس دستگاه قضا گفت: پيام ايام الله دهه فجر؛ شکرگزاري نعمتهاي بزرگ، استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي است.
وي اضافه کرد: معناي شکر، شناخت نعمت، از خدا دانستن آن و به کار بردن آن در مسيري است که رضاي خدا در آن قرار دارد و اين که شکر زباني، قلبي و عملي هم داشته باشيم.
حجت الاسلام و المسلمين رئيسي با اشاره به شخصيت والاي امام خميني (ره) و نقش بي بديل ايشان در راهبري جمهوري اسلامي گفت: از امام خميني (ره) ۵۰ جلد کتاب چاپ شده است و ايشان زندگي پربرکتي داشته اند، اما سنگ زيربناي تفکر و انديشه امام خميني (ره) اين است که ميفرمودند "عالم محضر خداست".
وي افزود: همه انديشههاي امام (ره) در همين يک جمله خلاصه ميشود و اين که همواره پنهان و آشکار آن در محضر خداست.
رئيس قوه قضاييه گفت: حتما دو شرط اساسي موفقيت، اتکال به خدا و اعتماد به نفس است و اين دو شرط اساسي رمز پيروزي بوده است و خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمين رئيسي در ادامه سالروز ولادت بابرکت حضرت صديقه طاهره (س) را گرامي داشت و افزود: رمز و شرط درک ليله القدر، معرفت داشتن به مقام حضرت فاطمه زهرا (س) است و اگر اين معرفت پيدا شود قطعا گامهاي بعدي که محبت و دلدادگي و عمل به دستورات و فرامين ايشان است، پيش رو قرار خواهد گرفت.
رئيس دستگاه قضا گفت: البته منظور از معرفت، معرفت شناسنامهاي نيست، بلکه منظور معرفت مقام شامخ ولايت حضرت فاطمه (س) است.
وي ادامه داد: اين معرفت و شناخت، انسان را دلداده ايشان ميکند و به دنبال خود عمل صالح را به دنبال دارد، همان گونه که فرزند حضرت فاطمه (س) يعني حضرت امام خميني (ره) همواره در سخن و سلوک خود اين نکته محوري را به همه آموختند که عالم محضر خداست.
رئيس قوه قضاييه همچنين سالروز ميلاد امام خميني (ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران و ايام الله دهه فجر را گرامي داشت و گفت: دعا ميکنيم که خداوند به برکت اين ايام برکات خود را بر ملت بزرگ ايران و امت اسلامي نازل فرمايد.