ایراد شورای نگهبان به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری
تسنيم/ شوراي نگهبان بعد از بررسي طرح اصلاح موادي از قانون انتخابات رياستجمهوري ايراداتي را به اين طرح وارد کرده و آن را براي اصلاح، به مجلس شوراي اسلامي عودت داد.
شوراي نگهبان بعد از بررسي طرح اصلاح موادي از قانون انتخابات رياستجمهوري ايراداتي را به اين طرح وارد کرده و آن را براي اصلاح ايرادات اشاره شده، به مجلس شوراي اسلامي عودت داد.
اين قانون دي ماه امسال در صحن علني مجلس به تصويب رسيد و براي تاييد نهايي به شوراي نگهبان ارسال شده بود.
** بررسي طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري چه روندي داشت؟
طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري مرداد ماه امسال در صحن علني پارلمان اعلام وصول شد و به براي بررسي به کميسيون شوراها و امورداخلي کشور ارجاع شد.
پس از انتشار متن طرح اوليه قانون اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري، انتقادات زيادي نسبت به مفاد آن مطرح شد و بسياري از وکلاي ملت بر اصلاح جزئيات اين طرح تاکيد کردند.
بسياري از منتقدين و کارشناسان اعتقاد داشتند اين طرح بيش از آنکه کمکي به بهبود فرايند ثبتنام کانديداها در انتخابات رياستجمهوري باشد، مشکلات و محدوديتهايي را بر انتخاب مردم وارد خواهد کرد.
همچنين گرچه قصد طراحان طرح اصلاح قانون انتخابات اين بود که با اضافه کردن برخي جزئيات و شروط به قانون فعلي انتخابات رياست جمهوري، شرايط پيشين مندرج در اين قانون را شفافتر و غيرسليقهايتر کنند، اما بهزعم کارشناسان برآيند طرحي نهايي، نهتنها ايرادات گذشته را اصلاح نميکرد بلکه با ورود به بحث نظارتها و افزايش اختيارات نظارتي شوراي نگهبان، در نهايت موجب محدود شدن دايره انتخاب مردم ميشد.
در نهايت متن اصلاح شده طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري از کميسيون شوراها و امور داخلي مجلس به صحن علني آمد و در جلسه علني روز 27 مهرماه اعلام وصول شد و در دستورکار صحن علني مجلس قرار گرفت.
البته خروجي کميسيون شوراها نيز تفاوت چنداني با طرح اوليه نداشت و بسياري از ايرادات اين طرح رفع نشده بود لذا همه نگاهها بهسمت بررسي آن در صحن علني پارلمان رفت تا ببيند وکلاي ملت در صحن بهارستان چگونه ايرادات را رفع ميکنند.
پس از تصويب طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري در صحن بهارستان، با نگاهي به مصوبات مجلس در اين زمينه مشخص شد که نگاه نمايندگان مجلس به موضوع طرح نسبت به قبل تا حدي واقعبينانهتر شده و انتقادات مطرح شده از سوي کارشناسان در اعمال تغييرات مجلسيها مورد توجه قرار گرفته است.
در واقع از مصوبه مجلس در مورد طرح اصلاح قانون انتخابات اينگونه برميآيد که تمرکز بهارستان نشينان به رفع ايرادات شکلي که در قانون فعلي وجود دارد، معطوف شد و از ورود به مواردي که منجر به شکلگيري اين ذهنيت در افکار عمومي ميشود که حاکميت و شوراي نگهبان بهدنبال محدود کردن انتخاب مردم هستند، تا حد قابل توجهي نسبت به طرح اوليه، اجتناب کردند اما هنوز ايراداتي به اين طرح وارد است که بايد در کميسيون شوراها مورد بررسي قرار بگيرد.