انتقاد آیتالله مکارم از بخش خبری ۲۰:۳۰ و صداوسیما
فرارو/ آيت الله مکارم شيرازي گفت: احساس ميشود امروز صدا و سيما دچار نوعي تناقض است، زيرا بودجه اش را از دولت ميگيرد و به همين دليل نميتواند بسياري از مسائل را مطرح کند اين در حالي است که مردم دلشان ميخواهد واقعيت ها را از صدا و سيما بشنوند.
آيت الله ناصر مکارم شيرازي در ديدار رئيس سازمان صداوسيما با وي، گفت: مردم دلشان ميخواهد واقعيتها را از صدا و سيما بشنوند، اي کاش تدبيري انديشيده شود که استقلال صدا و سيما حفظ شده تا مسائل را کاملا به صورت بي طرف بيان کند.
وي با اشاره به خوانشهاي متفاوت از رويکرد رسانه اظهار داشت: امروز غرب در رويکرد رسانهاي خود خواستههاي مردم اعم از مشروع و نامشروع را مورد توجه قرار داده و از آنها تبعيت ميکند از اين جهت با ابتذال اخلاقي مواجه شده و آسيبهاي فراواني دامنش را گرفته است.
اين مرجع تقليد با بيان اينکه ما در رويکرد رسانهاي خود در جمهوري اسلامي ايران رويکرد آموزشي و تربيتي را اتخاذ کرده ايم افزود: وظيفه اين است که اين رويکرد آموزشي و تربيتي را در قالبهاي متنوعي همچون مستند، فيلم، مسابقه، طنز يا ساير قالبها به مخاطبان انتقال داد اگرچه در اين رويکرد بايد به خطوط قرمزي که شرع مقدس روشن نموده نيز توجه شود.
آيت الله مکارم همچنين بر ضرورت نظارت دقيق و بيشتر بر امور رسانهاي از سوي صدا و سيما تاکيد کرده و گفت: متاسفانه گاهي مشاهده ميشود کساني که سوابق درستي ندارند در رسانه ملي مطرح ميشوند.
وي با اشاره به اينکه برنامههاي کودکان، نوجوانان و جوانان براي ما از اهميت بيشتري برخوردار است تصريح کرد: نسل جوان از تاثيرپذيري بيشتري برخوردار هستند و بايد به اين موضوع در توليدها و محتواهاي رسانهاي دقت بيشتري شود گاهي در برخي از برنامههاي کودکان و نوجوانان چهرههاي خشني به چشم ميخورند که براي روحيه آنان مناسب نيست و شما بايد به جاي نمايش اين قيافههاي ترسناک، برنامههايي نمايش دهيد که آرامش بيشتري به بچهها منتقل شود.
مکارم شيرازي در ادامه مساله آموزش مجازي کودکان و نوجوانان را مورد اشاره قرار داده و با ابراز نگراني نسبت به آينده تحصيلي اين دسته از دانش آموزان اضافه کرد: آموزشهاي بچهها در فضاي مجازي دکوري است و نميتواند جاي آموزش حضوري را بگيرد ما نگران هستيم دانش آموزاني که به صورت مجازي دروس خود را آغاز کرده اند آنگونه که شايسته است، آموزش نبينند بايد بتدريج سعي نمود تا فضاهاي درسي باز شده و با رعايت پروتکلهاي بهداشتي، نوعي جمع ميان مصالح کرونايي و مصالح دانش آموزان صورت گيرد.
وي بيان کرد: احساس ميشود امروز صدا و سيما دچار نوعي تناقض است، زيرا بودجه اش را از دولت ميگيرد و به همين دليل نميتواند بسياري از مسائل را مطرح کند اين در حالي است که مردم دلشان ميخواهد واقعيت ها را از صدا و سيما بشنوند، اي کاش تدبيري انديشيده شود که استقلال صدا و سيما حفظ شده تا مسائل را کاملا به صورت بي طرف بيان کند.
اين مرجع تقليد به کاهش انتقادات از مسئولان در بخش خبري بيست و سي اشاره و تصريح کردند: احساس ميکنم 20:30، بيست و سي سابق نيست و آنهم احتمالا به خاطر عکس العملها و فشارها است که نبايد باشد، چون مردم حق دارند واقعيات و انتقادات به حق از مسئولان را در رسانه ملي ببينند و بشنوند.
آيت الله مکارم شيرازي با ابراز خرسندي از توجه صدا و سيما به فرهنگ سازي در زمينه قيامت باوري گفت: شما بايد قيامت باوري را در عمل ترويج کنيد تا مردم بدانند روز قيامت و حساب و کتابي وجود دارد ما در منطق شيعه خميرمايههاي خوبي داريم که ميتواند ما را در همه جا راهنمايي کند.
وي در پايان ضمن قدرداني از عملکرد صدا و سيما در زمينه مقابله با ويروس کرونا خاطرنشان کرد: در اين زمينه نبايد افراط و تفريط صورت گيرد نبايد اينگونه باشد که بعضي از رستورانها و اماکن تفريحي باز باشد، اما نماز جمعه و اماکن مقدسه تعطيل شود ميدانيم که صدا و سيما در اين زمينه مقصر نيست، اما ميتواند در تصميم گيريهاي مسؤولان مربوطه موثر باشد.