مشایی: احمدینژاد به عنوان شخصیت بینظیر بینالمللی در مجامع جهانی شناخته میشود / کفشی به سمت رییس جمهور پرت نشد
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا / وي با يادآوري اينکه سفر احمدينژاد به مصر به منظور شرکت در دوازدهمين اجلاس سران سازمان همکاريهاي اسلامي بود و اين موضوع در جاي خود بسيار حائز اهميت است، افزود: البته اين سفر از زواياي ديگري نيز بسيار اهميت دارد.
وي تصريح کرد: يکي از دلايل اهميت سفر رييس جمهور ايران به مصر اين است که بعد از قطع روابط ديپلماتيک بين ايران و مصر بعد از پيروزي انقلاب اسلامي اين اولين سفري است که يک رييسجمهور ايراني به مصر انجام ميدهد و اين موضوع براي دو ملت و همچنين جهان اسلام و سطح بينالملل بسيار مهم است، چنانکه رسانههاي مهم جهاني، منطقهاي و همچنين دو کشور در حجم بالايي به اين سفر توجه داشتند.
رييس دبيرخانه جنبش غيرمتعهدها همچنين به جايگاه احمدينژاد در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: مساله بعدي حضور شخص آقاي احمدينژاد بود که در حال حاضر به عنوان يک شخصيت بينظير بينالمللي در مجامع جهاني بخصوص جهان اسلام شناخته ميشود.
مردم مصر نسبت به ظرفيتهاي ديني و ملي خود آگاه شدهاند
مشايي همچنين به جايگاه دو کشور ايران و مصر در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: دو ملت ايران و مصر از لحاظ مختلف ضمن مشابهتهايي که با هم دارند، تاثير استراتژيک نيز در مسائل مختلف جهان اسلام، منطقه و عرصه بينالملل دارند.
وي با بيان اينکه ايران و مصر هر دو کشوري با سابقه تمدني بزرگ هستند و اين دو کشور با پذيرش اسلام با توجه به ظرفيتهايي که داشتند در رشد و تعالي فرهنگ اسلامي بسيار موثر بودند، ادامه داد: اين دو کشور در جهان اسلام به مانند دو قطب درخشيدند و اثرگذاري عميقي بر مسائل جهان اسلام داشتند.
رييس دبيرخانه جنبش غيرمتعهدها همچنين به قرار گرفتن مصر در خط مقدم مبارزه با صهيونيسم جهاني در حدود 60 سال پيش اشاره کرد و گفت: آنها در اين زمينه در آن مدت درخشش بيشتري از خود نشان دادند و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و اثر عميقي که اين انقلاب در سطح منطقه و بينالمللي به جا داشت، نقش ايران به مراتب بالاتر رفت و در سطح بالاتري قرار گرفت.
مشايي با بيان اينکه وضعيت سياسي ايران و مصر در طول ساليان گذشته باعث شد که اين دو کشور هيچ وقت آنطور که انتظار ميرود در کنار هم براي حل مشکلات جهان اسلام و ايجاد ظرفيتهاي مشترک براي تحولات جهاني قرار نگيرند، گفت: درست بعد از پيروزي انقلاب اسلامي زماني که ايران از موقعيت ژندارم منطقه در موقعيت بالاتري دست يافت و به جايگاه يک کشور انقلابي در منطقه دست يافت، حکومت مصر به جاي آن سابقه انقلابي حضور در خط مقدم مبارزه تبديل به حکومتي شد که در سازش با صهيونيستها پيشرو شد و اقدام به امضاي پيمان کمپديويد کرد و اين يکي از دلايل اصلي قطع روابط ديپلماتيک بين ايران و مصر بود.
جايگاه ايران در جهان اسلام ويژه است
رييس دبيرخانه جنبش غيرمتعهدها با بيان اينکه بازديد آقاي رييسجمهور و گفتوگو با رييس الازهر مساله مهمي بود که ايشان انجام داد، گفت: آقاي رييسجمهور در اين ديدار بر اهميت وحدت بين مسلمين تاکيد کردند.
مشايي با اشاره به اهميت اين ديدار و تاثير آن در وحدت بين مسلمين گفت: اين ديدار که آقاي احمدينژاد در دانشگاه الازهر داشتند و با مقامات اين دانشگاه ديدار کردند، فوقالعاده اثرگذار است.
وي اظهار کرد: آقاي احمدينژاد شخصيت کمنظير بينالمللي هستند و در جهان اسلام از معروفيت و محبوبيت بالايي برخوردارند، مورد وثوق هستند و ايران نيز به عنوان پرچمدار حرکتهاي اصلاحي در جهان و مبارزه عليه استکبار شناخته شده و در اين زمينه خط مقدم است. جايگاه ايران در جهان اسلام ويژه است.
مشايي همچنين به جايگاه مصر اشاره کرد و گفت: مصر کشوري اسلامي و داراي سابقه تمدني زيادي در جهان است. نقش موثري در جهان عرب و اسلام دارد و در منطقه تاثيرگذار است.
رييس دبيرخانه جنبش غيرمتعهدها در ايران اظهار کرد: دانشگاه الازهر نيز به عنوان يکي از قديميترين دانشگاههاي اسلامي شناخته ميشود و نقش مهمي در توسعهي دانش اسلامي و تربيت دانشجو داشته است و نقشش بيبديل است. لذا بازديد رييسجمهور از اين دانشگاه طبعا مورد استقبال و همچنين مورد انتظار بود و ما شاهد استقبال رسانهها در اين زمينه بوديم و اين نشان از اهميت و پتانسيل زياد اين ديدار دارد.
رييس الازهر احمدينژاد را در عين سادگي، پرجاذبه و قدرتمند خواند
وي با بيان اينکه در ابتداي اين جلسه رييس دانشگاه الازهر احساساتشان را از ديدار با رييسجمهور بيان کردند و اعلام کردند که ايشان مرد بزرگي است و در عين سادگي، پرجاذبه و قدرتمند است، افزود: در ادامه ايشان توضيحاتي دربارهي دانشگاه الازهر دادند و تعدادي از اساتيد اين دانشگاه را که بعضي از آنها در مورد فرهنگ و علوم انساني و ايراني تحقيقاتي کرده بودند، معرفي کردند، از جمله دو تن از اساتيد برجستهي اين دانشگاه که تحقيقاتي در مورد صدرالمتألهين شيرازي و شيخ طوسي انجام داده بودند و اين نشاندهندهي ظرفيت بزرگ ايران است.
مشايي گفت: در اين ديدار بر ضرورت اتحاد بين شيعه و سني تاکيد شد. همچنين بر ضرورت پرهيز از اختلاف تاکيد شد و اينکه بايد در راستاي وحدت حرکت کنيم و وحدت بين مسلمين را افزايش دهيم.
وي افزود: در اين جلسه رييسجمهور علاوه بر ضرورت تاکيد بين مسلمين اظهار داشتند ما براي اينکه شاهد وحدت بين مسلمين باشيم، بايد افقهاي بلندتر و اهداف بلندتر را مورد توجه قرار دهيم و کشورها و گروههاي اسلامي به اهداف بلندتر توجه داشته باشند؛ چرا که عدم توجه به اين اهداف بزرگ و مسووليت اصلي باعث ايجاد نگاه پايين و بعضا تنگنظري ميشود و در اين تنگنظريها اختلافات زياد ميشود.
مشايي ادامه داد: رييسجمهور در اين جلسه بر اهميت عدالت تاکيد کردند و اظهار داشتند تحقق عدالت نيازمند انسان عادل است؛ انساني به مانند پيامبر (ص) که درک و فهم حقيقي از اسلام و قرآن داشته باشد. از عدالت درک درستي داشته باشد و ايشان به نحو شايسته موضوع حضرت وليعصر (عج) را مطرح کردند و تاکيد کردند که وليعصر يک بحث فرقهاي نيست و فقط به مسلمانان تعلق ندارد و متعلق به کل جامعهي بشري است و طرح موضوع حضرت وليعصر (عج) اختلافانگيز نيست؛ چرا که ايشان باعث نجات تمام بشريت خواهد بود و فصل مشترک تمام انسانها است.
جلسه احمدينژاد با اساتيد الازهر آثار ارزشمندي به همراه خواهد داشت
رييس دبيرخانه جنبش غيرمتعهدها در ايران گفت: انعکاس سخنان آقاي احمدينژاد در نزد اساتيد حاضر در اين جلسه جالب بود و گويي براي اولين بار بود که به اين شکل به موضوع انسان کامل و عدالت نگاه ميکردند، فارغ از ديگر مسائل.
مشايي با تاکيد بر اينکه اين جلسه، جلسهي خوبي بود و آثار ارزشمندي به همراه خواهد داشت، در پاسخ به اين سوال که برخي رسانههاي عربي مطرح کردند که در اين جلسه در مورد مسالهي بحرين، مسالهي سوريه و همچنين اهل سنت اهواز مطالبي از سوي شيخ الازهر مطرح شده است، گفت: در مورد مسالهي که شما اشاره ميکنيد مبحثي مطرح نشد.
وي ادامه داد: در اين جلسه سخن در مورد وحدت جهان اسلام بود و تاکيد شد که بايد به مسائل اسلام توجه ويژهاي شود که از جمله اين مسائل، سوريه است.
مشايي افزود: رييسجمهور در اين جلسه در مورد مسالهي سوريه گفتند، مردم سوريه بايد به انتخاب خود سرنوشت خود را رقم بزنند و حاکمان خود را با انتخاب خود تعيين کنند و راه حل بحران سياسي از طريق گفتوگو، مفاهمه و مشارکت مردم در انتخاب حاکمانشان است و راه ديگري ندارد و هر دولتي بخواهد بر اساس جنگ به قدرت برسد، دوام نخواهد داشت و جنگ راه حل نيست.
تودههاي مردم مصراستقبال باشکوهي از رييسجمهور داشتند
رييس دبيرخانه جنبش غيرمتعهدها همچنين به زيارت رييسجمهور از زينبيه و راسالحسين در مصر اشاره کرد و گفت: زيارت اين دو مکان فرصتي بود که رييسجمهور با مردم مواجه شود و از نزديک ديداري داشته باشند و شما خود مشاهده کرديد که تودههاي مردم چه استقبال باشکوهي از رييسجمهور کردند و من فکر ميکنم، اگر براي اجتماع مردمي برنامهريزي ميشد يک رويداد تاريخي در مصر شکل ميگرفت.
وي همچنين به ملاقات رييسجمهور با اصحاب رسانه و سردبيران رسانههاي مصري اشاره کرد و گفت: گفتوگو با اين رسانهها و مطرح کردن سوال از سوي آنها بدون هيچگونه محدوديتي و پاسخهاي رييسجمهور به سوالات آنها فرصت خوبي را جهت بيان ديدگاهها و نزديک شدن اين ديدگاهها فراهم کرد.
مشايي همچنين به ديدار نخبگان مصري با رييسجمهور اشاره کرد و با اثرگذار عنوان کردن اين ديدار، گفت: همه کارها براي اين انجام شد که دو ملت با ديدگاههاي يکديگر آشنا شوند، امکان گفتوگوي مستقيم فراهم شود و اين ديدگاهها به هم نزديکتر شود.
وي افزود: اين برنامهها براي اين بود تا ديدگاههاي انقلابي ايران به مردم مصر و شخصيتهاي متفکر و برجسته مصري منتقل شود.
رييس دبيرخانه جنبش غيرمتعهدها با بيان اينکه مطلب براي بيان اهميت اين سفر بسيار زياد است، اظهار کرد: در حاشيه اين سفر نشست سهجانبهاي بين روساي جمهور ايران، عبدالله گل رييسجمهور ترکيه و آقاي مرسي رييسجمهور مصر صورت گرفت و آقاي عبدالله گل در آن جلسه خطاب به آقاي مرسي با عبارتي شبيه به اين گفت کل کنفرانس اسلامي و نشست در مصر يک طرف و حضور آقاي احمدينژاد در مصر يک طرف ديگر.
وي گفت: اين بسيار مهم است که رييسجمهور يکي از کشورهاي بزرگ اسلامي خطاب به ميزبان در مورد حضور رييسجمهور ايران در اين کشور مطالب اينگونه بيان کند.
استقبال از سفر رييس جمهور ايران به مصر بينظيربود
مشايي با بيان اينکه استقبال رسانهها و شبکههاي مختلف خبري از حضور هيات ايراني در اجلاس فوقالعاده بود و قابل مقايسه با هيچ يک از هياتهاي شرکتکننده در اجلاس نبود، اظهار کرد: به دليل قرار گرفتن آحاد مردم در مسير و استقبالي که صورت ميگرفت رييسجمهور فاصله کوتاه بين محل اقامت و اجلاس را با تاخير طي ميکردند و با ديدن احمدينژاد به ابراز احساسات ميپرداختند.
رييس دبيرخانه جنبش غيرمتعهدها همچنين به يکي ديگر از دستاوردهاي اين اجلاس اشاره کرد و گفت: يکي از کارهاي خوبي که در اين سفر انجام شد اعلام اين موضوع بود که از اين به بعد تجار و گردشگران مصري براي آمدن به ايران احتياج به گرفتن ويزا ندارند و رواديد از سوي ايران در اين ارتباط لغو شد و اين موضوع در راستاي گسترش توسعه روابط بين دو کشور انجام شد و انشاءالله وزارت خارجه به محض پايان اين کنفرانس عمليات اجرايي اين کار را انجام ميدهد و اين هديه خوبي بود که در طي اين سفر از طرف ايران به مردم مصر داده شد.
وي افزود:اين موضوع در اين راستا انجام شد که مردم مصر بتوانند به ايران سفر کنند و از نزديک ايران و پيشرفتهاي ايران را ببينند و اين موضوع قطعا در خنثي کردن تبليغات صهيونيستها عليه ايران بسيار موثر است. از طرف ديگر اين باعث تحکيم هر چه بيشتر مناسبات بين دو کشور و ملت خواهد شد.
مشايي در ادامه با تاکيد بر اينکه ساعتها ميشود در مورد اين سفر و دستاوردهاي آن حرف زد، گفت: اميدواريم اين سفر دستاوردهاي خوبي براي دو ملت ايران و مصر و نزديکي هر چه بيشتر آنها داشته باشد.
دشمنان از کنار هم قرار گرفتن ايران و مصر ناراحتند
رييس دبيرخانه جنبش غيرمتعهدها اظهار داشت: ايران و مصر داراي ظرفيت و پتانسيل زيادي هستند و دشمنان از کنار هم قرار گرفتن اين دو قدرت ناراحتند و ميدانند که اگر اين دو قدرت در کنار هم قرار بگيرند چه اثر بزرگي در جهان اسلام و سطح بينالمللي و منطقه خواهد داشت.
کفشي به سمت رييس جمهور پرت نشد
وي در پاسخ به سوالي درباره برخي مسايل حاشيهاي اين سفر از جمله تلاش يک فرد معارض سوري براي اهانت به رييسجمهور و اينکه چرا برخي از رسانهها سعي کردند با انتشار چنين اخباري خبر حضور رييسجمهور در مصر را تحت الشعاع قرار دهند، گفت: ما کاملا فيلم را بررسي کرديم، آنها از قبل طراحي کرده بودند و دوربين آماده بود که يک صحنه ايجاد کند و بعد فيلم آن را بگيرند و پخش کنند.
مشايي ادامه داد: ما تصاوير را بررسي کرديم و ديديم اصلا کفشي پرتاب نميشود و دست آن فردي که در برخي از رسانهها دائما پخش ميشود، فاصلهاش با آقاي احمدينژاد يک متر بيشتر نيست و اگر کفشي پرتاب ميشد با توجه به فاصله کمي که وجود داشت به آقاي رييسجمهور ميخورد و در واقع بايد او را ميزد.
وي ادامه داد: در واقع آنها اين صحنه را طراحي کرده بودند تا از آن استفاده کنند تا خبر حضور احمدينژاد و استقبالي که از وي شد را در مصر را تحت تاثير و تحت الشعاع قرار دهد و ذهنها را از اين حادثه بزرگ منحرف کنند.