فریدون عباسی توافق با آژانس اتمی را به انتخابات ربط داد

جماران/ فريدون عباسي رييس کميسيون انرژي مجلس گفت: نظر نمايندگان مجلس آن است که در قانون اقدام راهبردي براي لغو تحريم ها، زمان طرف مقابل جهت انجام تعهداتش کاملاً روشن شده است و نبايد به آنان زمان ديگري داده شود. از سوي ديگر ما به طرف مقابل زمان هم داديم اما آنان هيچ اقدامي نکردند و صرفاً يک مدير رده چندم جهاني را به ايران فرستادند تا باز هم زمان بخرند. مطمئناً برخي از جريانات سياسي ميخواهند از اين حربه براي خود در زمان انتخابات رياست جمهوري سال ۱۴۰۰ استفاده کنند.
رييس کميسيون انرژي مجلس با بيان اينکه رفع تحريمها خواسته ملت ايران است گفت: برداشتن گام هاي کوچک از طرف کشورهاي طرفين برجام براي ايران پذيرفته نيست.
فريدون عباسي امروز سه شنبه در نشست خبري با اشاره به بيانيه سازمان انرژي اتمي و آژانس و رخدادهاي ديروز مجلس گفت: سابقه ماجراي هسته اي کشور به سالهاي قبل از ۸۰ و زماني ميرسد که جمهوري اسلامي ايران پيشرفتهاي بسيار زيادي در ابعاد علمي و فني به دست آورد. به گونهاي که پيشرفتهاي کشور به حدي رسيد که ديگر دانشجويان کشور براي تحصيل در اين حوزهها به خارج از کشور اعزام نشدند و در داخل تحصيل خود را ادامه دادند.
وي با بيان اينکه کساني که جنگ را به جمهوري اسلامي ايران تحميل کردند، در ابعاد علمي و فرهنگي هم با ما مقابله کردند، گفت: اگر کشوري بخواهد در زمينه فناوري هستهاي پيشرفت کند، فقط نيازمند پيشرفت در علوم فني و مهندسي نيست و بايد در حوزه هاي ديگري چون انرژي و مسائل مربوط هستهاي هم پيشرفت کند تا بتواند موثر باشد.
رئيس کميسيون انرژي مجلس گفت: از آن به بعد ما با تهاجم به حوزه علمي کشور مواجه شديم به گونهاي که بين سالهاي ۸۲ و ۸۴ مذاکراتي با سه کشور اروپايي آلمان، انگليس و فرانسه انجام شد و آنان با اين استدلال که ميخواهند بدانند آيا برنامههاي ايران صلح آميز است يا خير، تعليقهايي را به کشورمان تحميل کردند و ايران هم آن را پذيرفت و عقب نشينيهايي کرد.
نماينده مردم کازرون در مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: در دولتهاي نهم و دهم، جمهوري اسلامي ايران رشد فزايندهاي در جهت تکميل تحقيقات، توليد مواد و علم و فناوري داشت و همچنين در اين دوران مذاکراتي صورت گرفت که بر مبناي ايستادگي در مقابل خواستههاي نامعقول کشورهاي خارجي بود.
وي افزود: اين بار شکل مقابله ما با اين کشورها تغيير کرد و در دولتهاي نهم و دهم مقاومت شد که ما اين موضوع را به اثبات برسانيم که دولتهاي قبلي ما به هيچ وجه از NPT انحراف نداشتهاند و در واقع دولتهاي نهم و دهم از دستاوردهاي کشور در دولتهاي قبلي به خوبي دفاع کردهاند.
رئيس کميسيون انرژي مجلس تصريح کرد: بر اين اساس دشمن دست به ترور زد تا جامعه ما را تحت فشار بگذارد و امنيت داخلي جمهوري اسلامي ايران رابه خطر بيندازد و عملا ما با پديده جديدي در حوزه هاي امنيتي و ترور دانشمندان مواجه شديم و هدف آنان از اين اقدامات آن بود که زمينه سازش را در جامعه ما ايجاد کنند.
عباسي خاطرنشان کرد: دشمنان براي رسيدن به اهداف شوم خود، اقلام معيوب به ما ميدادند و سعي ميکردند که به حوزه هستهاي و دفاعي ما ضربه بزنند که در جاهايي هم موفق شدند اما ما توانستيم بسياري از توطئه هاي آنان را در ۲۰ سال گذشته خنثي کنيم. برخي از جريان هاي سياسي از اين شرايط استفاده کردند و قدرت دستگاه اجرايي را در سال ۹۲ در دست گرفتند و نظرشان بر اين بود که همه دستاوردهاي کشور را بايد واگذار کنيم تا بلکه مشکلات و اختلافات ختم شود.
رييس کميسيون انرژي مجلس گفت: در دولت يازدهم اين مسئله پيش آمد که بهتر است با همان شيوه سالهاي ۸۲ تا ۸۴ عقب نشيني کنيم و دستاوردهاي کشور واگذار شود تا بلکه از اين طريق مشکلات حل و فصل شود که نتيجه اين اقدامات به امضاي برجام ختم شد که حرکتي يک طرفه از سوي دستگاه اجرايي کشور بود به گونهاي که دولتمردان معتقد بودند لزومي ندارد مجلس و شوراي عالي امنيت ملي خبري از اين موضوع داشته باشند اما مقام معظم رهبري فرمودند که مجلس و شوراي عالي امنيت ملي هم بايد نظرات خود را ارائه دهند.
عباسي افزود: در واقع زماني که قرار بود «برجام» امضا شود تأکيد شد که خط قرمزها و شرايطي بايد رعايت شود و مورد توجه قرار گيرد اما متأسفانه تيم مذاکره کننده ما گاهي از خط قرمزها عدول کرده اند. جمهوري اسلامي ايران به تمام تعهدات خود در برجام متعهد بوده و گزارشها همگي دال بر پاي بندي ايران به تعهداتش بوده اما طرف هاي غربي به تعهدات خود عمل نکردند.
وي گفت: جاي تأسف دارد دستگاه قضايي ما اقدامات لازم را در زمان هاي خاص انجام نداد و بايد در زماني که طرف مقابل تعهدات خود را انجام نميداد ما هم از انجام تعهدات خود، خودداري ميکرديم و بايد گام به گام مسائل را پيش مي برديم اما متأسفانه اين گونه نبود و ما تعهداتي را پذيرفتيم اما از امتيازات و حقوقي بهره مند نشديم.
رئيس کميسيون انرژي مجلس اظهار داشت: به ما وعده داده شده که در روز اجراي برجام، تمام تحريمها برداشته ميشود و سپس همين افراد گفتند که ثمره برجام مانند درخت ميوه است و طول ميکشد که به ثمر برسد. اين درحالي است که هميشه اروپاييها با آمريکا همکاري کردند و تحريمهاي امريکا در اين سالها بيشتر شد. در اين مدت هم برخي افراد بهانههايي ميآوردند مبني بر اينکه رئيس جمهوري در آمريکا سر کار آمده است که زير همه تعهدات بين المللي ميزند.
عباسي اظهار داشت: اکثر نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از نظريه مقاومت در مناسبات بين المللي پيروي ميکنند و در شرايط فعلي علاقهمند هستند جمهوري اسلامي ايران به عنوان يک قدرت منطقهاي بلامنازع و نوظهور جهاني در مناسبات جهان تأثير خود را بگذارد و ما معتقديم قوانين ما بايد قابل استفاده براي کشورمان و همچنين کشورهاي ديگر باشد تا آنان از دست استکبار جهاني نجات پيدا کنند.
رئيس کميسيون انرژي مجلس با تأکيد بر لزوم حل مشکلات اقتصادي، تصريح کرد: اگر ميخواهيم انقلاب اسلامي را توسعه دهيم بايد بدانيم که نميتوانيم اين کار را بدون رفاه مردم انجام دهيم و دشمن هم در شرايط فعلي اين موضوع را نشانه گرفته است. در حال حاضر نظام حقوق و دستمزد کشور با هزينه ها هيچ گونه سنخيتي ندارد و حتما در اين زمينه تصميم درستي اتخاذ خواهيم کرد.
عباسي اضافه کرد: بايد به صورت جدي با تحريمها برخورد شود و دشمن نشان داده است با اينکه امتياز گرفته است به هيچ وجه از تحريمهاي ايران کوتاه نمي آيد و مجلس با تصويب قانون اقدام راهبردي براي لغو تحريمها، به دنبال کمک به دولت است تا در اين زمينه بتواند اقداماتي را انجام دهد.
وي گفت: نظر نمايندگان مجلس آن است که در قانون اقدام راهبردي براي لغو تحريم ها، زمان طرف مقابل جهت انجام تعهداتش کاملاً روشن شده است و نبايد به آنان زمان ديگري داده شود. از سوي ديگر ما به طرف مقابل زمان هم داديم اما آنان هيچ اقدامي نکردند و صرفاً يک مدير رده چندم جهاني را به ايران فرستادند تا باز هم زمان بخرند.
عباسي تأکيد کرد: مطمئناً برخي از جريانات سياسي ميخواهند از اين حربه براي خود در زمان انتخابات رياست جمهوري سال ۱۴۰۰ استفاده کنند اما فرمايش رهبر معظم انقلاب در اين زمينه فصل الخطاب است و ايشان فرمودند که قانون مجلس براي لغو تحريم ها بايد با دقت اجرايي شود. در شرايطي که مجلس، ريل گذاري کرده، دولت بايد احترام بگذارد و نظر مجلس را اجرا کند و از اجراي نظرات شخصي خود جلوگيري کند.
وي با بيان اينکه ما روي مصوبه مجلس مبني بر قانون اقدام راهبردي براي لغو تحريم ها و صيانت از حقوق ملت ايران ايستادگي ميکنيم، خاطرنشان کرد: ما از امريکا و اروپائيهاي عضو برجام، گامهاي کوچک مانند اينستکس را نمي پذيريم و آنان بايد به تعهدات خود يک جا عمل کنند چرا که ما هم به تعهدات خود يک جا عمل کرديم در صورتي که آنان اين اقدام را انجام دهند و ما آن را راستي آزمايي کنيم، ايران هم به تعهدات خود در برجام عمل خواهد کرد.