حضور پلتفرمهای مطرح ایرانی در سوریه / دروازهای که به روی جهان عرب باز میشود

ايکنا/ مدير عامل کنسرسيوم توليد و نشر محتوا در فضاي مجازي از همراهي تيمي متشکل از شرکتهاي حوزه فناوري اطلاعات به اتفاق معاون علمي فناوري رئيس جمهور در سفر به سوريه خبر داد و گفت: فعال شدن پلتفرمهاي ايراني در سوريه زمينه فعاليت اين پلتفرمها در جهان عرب را فراهم ميکند.
سعيد مشهدي، مدير عامل کنسرسيوم توليد و نشر محتوا در فضاي مجازي از همراهي شرکتهاي حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات با سورنا ستاري، معاون عملي و فناوري رياست جمهوري در سفر به سوريه خبر داد و گفت: معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در حال افتتاح دفتري به عنوان مرکز فناوريهاي ايران در سوريه است که اين دفتر مسئول تبادل فناوري بين دو کشور و صادرات فناوريهاي ايراني به سوريه خواهد بود.
وي با اشاره به اينکه شرکتهاي مختلفي در اين سفر، معاون علمي رياست جمهوري را همراهي ميکنند تا مقدمات جلسات تجاري بين شرکتهاي ايراني و سوري برقرار شود، گفت: قرار است در اين سفر شرکتهاي بزرگ حوزه فناوري اطلاعات ايران، معاون علمي و فناوري رياست جمهوري را همراهي ميکنند.
وي افزود: مسئولان اين شرکتها در اين سفر امکان بررسي شرايط سوريه براي فعاليت را خواهند داشت و با مسئولان شرکتهاي سوري نيز ديدار ميکنند و اميدواريم اين ارتباط به عقد قراردادهاي تجاري خوب بين شرکتهاي ايراني و سوري منجر شود.
مدير عامل کنسرسيوم توليد و نشر محتوا در فضاي مجازي يکي ديگر از محورهاي اين سفر را استفاده از ظرفيت شرکتهاي توليدکننده محتواي ايراني اسلامي در فضاي مجازي براي مشتريان سوري برشمرد و گفت: کشور سوريه ۱۰ سال است که درگير جنگ شده و به همين دليل از رسيدن به تکنولوژي روز عقب مانده و زيربناها و زيرساختهاي حوزه تکنولوژي آنها نيز نابود شده است؛ ما در حال هماهنگي تيمي هستيم که با کمک مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضاي مجازي(مرکز فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي)، مقدمات توليد محتوا با کمک پلتفرمهاي مطرح ايراني را براي مردم سوريه فراهم کنند و پلتفرمشان را در کشور سوريه توسعه دهند.
وي با تأکيد بر اينکه مردم کشور سوريه عرب زبان هستند و با فعاليت در اين کشور ميتوان زمينه ارتباط با مخاطبان عرب زبان ساير کشورها را نيز فراهم کرد، گفت: اگر پلتفرمهاي مناسبي به زبان عربي در يک کشور عرب زبان فعال کنيم، زمينه ارائه يک بستر بزرگ در حوزه عرب زبانهاي دنيا فراهم خواهد شد.
مشهدي بر لزوم داشتن پشتوانههاي حاکميتي براي تحقق چنين اهدافي تأکيد و اضافه کرد: اگر حاکميت از ظرفيتهاي بخش خصوصي حمايت و در کنار اين بخش قرار گيرد، اتفاق خوبي رقم ميخورد.
وي افزود: مزيت بزرگ اين مسئله اين است که کشور عرب زباني که بتوانيم با آنها ارتباط نزديک داشته باشيم ميتواند محل ورود ما به جامعه عرب زبان دنيا باشد. البته بايد به مباحث فرهنگي کشورهاي عرب زبان دقت و توجه لازم صورت گيرد. در ادامه نيز پس از حضور شرکتهاي بزرگ امکان حضور و فعاليت شرکتهاي کوچکتر فراهم خواهد شد و همه اين اقدامات اشتغالزايي خوبي براي فعالان ايراني در فضاي مجازي فراهم ميکند.
محمدصادق افراسيابي، معاون امور محتوايي مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضاي مجازي نيز با اشاره به حضور ۱۰ پلتفرم و توليدکننده محتوا در فضاي مجازي در برنامه نشست تجاري ـ فناوري شرکتهاي ايراني توليد کننده محتوا در فضاي مجازي در سوريه با حمايت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضاي مجازي، گفت: در اين نشست در هر يک از حوزه هاي آموزش، کودک و نوجوان، عرضه کتابهاي الکترونيک، خبر و اطلاعرساني و ساير حوزههاي يک نماينده از کشور ايران حضور خواهد داشت و با همت کنسرسيوم توليد و نشر محتوا در فضاي مجازي مديران اين پلتفرمها از سوي مرکز فناوريهاي ايراني در سوريه براي حضور در کنار شرکتهاي دانشبنيان حاضر در نشست و همراهي در مذاکرات معاون علمي فناوري رياست جمهوري با مسئولين دولت سوريه و اپراتورها و شرکتهاي سوري پذيرش شدهاند.