زاکانی: کاندیدای نهایی "شورای وحدت اصول گرایان" لاریجانی است

خبرگزاري دانشجو/ عليرضا زاکاني با بيان اينکه البته جريان ديگري در مقابل جريان شوراي ائتلاف تشکيل شده که ظاهرا داعيه وحدت دارد اما آنچه فهم ميشود اين است که قرار است لاريجاني به عنوان انتخاب نهايي از اين جريان بيرون بيايد
نماينده مردم قم در يازدهمين مجلس شوراي اسلامي، در نخستين همايش سراسري دبيران استاني جبهه تحول خواهان انقلابي که به صورت مجازي برگزار شد، با اشاره به نقش ممتاز انتخابات در نظام مردم سالاري ديني، تاکيد کرد: در اين بين اهميت انتخابات رياست جمهوري به لحاظ اثرگذاري ويژه بر تغيير جهت گذاري هاي کشور اهميت مضاعفي دارد و لازم است ما صحنه را خوب بشناسيم؛ کما اينکه اميرالمومنين (ع) فرمودند «خدا رحمت کند کسي را که جايگاه، منزلت و مختصات خود را بشناسد».
زاکاني با بيان اينکه صرف نظر از عناوين احزاب و جريانهاي سياسي، معتقدم دو جريان اصلي اکنون در کشور با يکديگر رقابت ميکنند، گفت: يکي جريان تحول خواه و ديگري جريان تجديدنظر طلب است؛ جريان تحول خواه به دنبال پيشرفت انقلاب اسلامي است و تحول خواهي را مقدمه اين جهش و پيشرفت مي داند و جريان ديگري هم به دنبال تجديد نظر طلبي بوده و تحقق توسعه غربي را دنبال مي کند.
نماينده مردم قم افزود: البته مقصود بيشتر توسعه نمايي است اما در باطن اين جريان به دنبال تجديد نظر در اصل نظام است و هدفي براي پيشرفت و توسعه کشور از مسير انقلاب اسلامي ندارد.
زاکاني با تاکيد بر اينکه بايد بدانيم به کدام يک از اين جريانها تعلق داريم، گفت: اگر در جريان تحول خواه به دنبال آزادي طلبي، اخلاق مداري، عدالت طلبي، دانش محوري و استقلال جويي هستيم، بدانيم که ديگراني هم در کشور فعال هستند و به دنبال تجديد نظر طلبي بوده و از اساس نابودي اهداف و بنيانهاي انقلاب اسلامي را هدف گذاري کردهاند؛ اين دو جريان از نيمه دهه 70 تا امروز با يک مختصات فکري مشخص وجود داشته و دارند.
وي ادامه داد: امروز کساني که در سال 57 از امام سيلي خوردند و در کنار ريزشهاي انقلاب و خستگان از مسير 42 سال راه طي شده قرار گرفتهاند، جبههاي را در برابر عناصر انقلابي و تحول خواه شکل دادهاند.
رئيس مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه حدود دو دهه قبل ايثارگران بنيان گذاشته شد و پرچم تحول خواهي را برافراشت و سپس رهپويان اين پرچم را به دست گرفت، گفت: کمي بعدتر نيز با حضور جبهه جانبازان يک رونق و شرايط جديد در جبهه تحول خواهي رقم خورد و براي تحول خواهان هويت ويژهاي در شاکله جريانهاي سياسي کشور خلق شد. به اين ترتيب که در زمان تشريح مختصات دسته بنديهاي سياسي، به جرياني اشاره ميشد که آنها به دنبال هيچ چيز براي خود نبوده و اهداف انقلاب، مصالح کشور و منافع ملي را از ميسر تبعيت محض از ولي و امام جامعه پي جويي ميکنند. اين مختصات که به جريان تحول خواه اطلاق مي شد، بالاترين افتخار براي اين جريان بوده و اکنون نيز چنين است.
به اعتقاد زاکاني طي دست کم يک دهه اخير ستون فقرات جريان انقلابي به تحول گرايان با ويژگيهايي که ذکر شد، اختصاص يافته و اين گروه خود را مکلف ميداند که به حوزههاي گوناگون مسائل سياسي اشراف داشته و در مسير انقلاب به پيش برود.
اين نماينده مجلس با بيان اينکه اولين گام نهضت خودسازي و جبهه سازي است، تاکيد کرد: ما نيازمند خودسازي بر مدار فکر درست و به دور از هواهاي نفساني هستيم تا همواره جز در راستاي تحقق منافع ملي، اعتباري براي خود قائل نشويم؛ همچنين در همين گام اول علاوه بر خودسازي بايد جبهه سازي نيز صورت بگيرد.
توصيه زاکاني به خودداري از تشکيل کلوني اطراف نامزدهاي انتخابات
به گفته زاکاني، رهبر انقلاب اسلامي از ابتداي انقلاب تاکنون سه رويکرد و نگاه را در سه مقطع زماني دنبال کردهاند. رويکرد نخست در دهه 50 از طريق ايجاد حزب جمهوري بود که از آن مسير به دنبال تحقق اهداف انقلاب اسلامي بودند اما به موانعي برخورد کردند. در نيمه دوم دهه 70 به ويژه بعد از حادثه کوي دانشگاه رهبري به دنبال آن بودند که جبهه سازي حزبي در کشور رقم بخورد، لذا از گروه هاي مختلف خواستند جبهه دفاع از انقلاب را در عرصه احزاب مبتني بر پايبندي به اسلام و انقلاب، منويات امام راحل (ره) و ولايت فقيه تشکيل دهند.
وي افزود: با اين نگاه يک جبهه سازي حزبي صورت گرفت و ظرفيتها کنار هم قرار گرفتند که به اين ترتيب گروههاي وفاق بيست و هفت گانه تشکيل و در ارديبهشت سال 80 منشا حرکات جديدي شد که بعدا شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب نيز به اين واسطه تشکيل و توفيقات آن حاصل شد.
زاکاني با بيان اينکه در دهه 90 رهبري با آغاز حرکتي جديد، نهضت انقلابي گري را به راه انداختند، گفت: ايشان از همه کساني که نسبت به انقلاب دغدغه مند هستند، دعوت کردند که انقلابي باشند و انقلابي عمل کنند و بعدتر توصيه به حفظ هوشمندي و قيام آتش به اختيار نيز کردند.
وي ادامه داد: در جريان اين نهضت، ايشان به خبرگان اعلام کردند که شش جلسه در سال کم است و آنها بايد در تمام سال بر جهت گيريهاي عالي نظام نظارت داشته باشند؛ همچنين دانش آموزان را افسران جنگ نرم خواندند که ظرفيت عظيمي به اين واسطه ايجاد شد.
اين سياستمدار اصولگرا با بيان اينکه براي انتخابات، صحبت از نهضت خودسازي مي کنيم، گفت: در واقع مقصود اين است که سه جمعيت رهپويان، ايثارگران و جانبازان هدف اوليه خود را خودسازي قرار دهند و از خود عبور کنند. همچنين آنها بايد در صدد جبهه سازي بر آمده و بتوانند ساير گروه ها و ظرفيتهايي را که با آنها ارتباط دارند، پاي کار بياورند؛ به عنوان مثال گروههاي جهادي و ظرفيتهاي اجتماعي را بر مدار ولي و امام جامعه و در جهت تحقق اهداف و مصالح انقلاب اسلامي با خود همراه کنند.
وي با بيان اينکه نهضت دوم، نهضت خدمت گزاري است، اظهار کرد: همين حالا جريان تحول خواه ظرفيتهاي فوق العادهاي در اختيار دارد که اگر فارغ از امر انتخابات آن را صرف خدمت به مردم کند و با عملکرد صادقانه خود به عنوان عنصر خدمت گزار ظهور و بروز پيدا کند، قطعا شامل حال نصرت الهي خواهد شد و اي بسا به پيروزي در انتخابات نيز دست يابد، چراکه پروردگار در قلوب مردم نفوذ دارد.
زاکاني با اشاره به اينکه کار با انگيزه انتخاباتي برکت ندارد، خاطرنشان کرد: روحيه خدمتگزاري بايد در جهت خودسازي تقويت شود و قطعا به دنبال آن امکان برقراري پيوند عميق با قلوب در متن جامعه فراهم خواهد شد. اما پيش ازآن خدمتگزاري صادقانه بايد در قول و فعل ما انعکاس پيدا کند.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي، يادآور شد: فردي مانند شهيد حاج قاسم سليماني به اين دليل ابرمرد شد که خود را نديد و عمرش را وقف خدمت کرد. البته که عرصه فعاليت هاي سياسي و اجتماعي از عرصه جنگ سخت پيچيدگي هاي بيشتري دارد و دشوارتر است، اما اجر و قرب آن نيز بالاتر است.
وي بر ضرورت تقويت نهضت مواسات که مقام معظم رهبري به آن اشاره کردند، تاکيد کرد و گفت: بايد همه ظرفيتهاي خود را در قالب اين نهضت براي خدمت به مردم به کار ببنديم.
به اعتقاد زاکاني سومين گام و نهضتي که بايد براي تحقق پيروزي انقلاب اسلامي طي شود، نهضت گفتماني و گره گشايي ذهني مردم است. وي در اين رابطه توضيح داد: مردم انباشتي از سوالات را در ذهن دارند اما متاسفانه جريان تحول خواه مدتهاست که دچار سکوت راديويي است؛ به اين معنا که ممکن است در مواقعي بيانيهاي صادر کند اما ظرافتهايي که از نظر فکري و عقيدتي دارد را به شکل پيشرو در جامعه مطرح نکرده و بسط نميدهد.
توصيه زاکاني به خودداري از تشکيل کلوني اطراف نامزدهاي انتخابات
وي ضمن تقدير از ابتکار عمل در زمينه جبهه سازي اخير سه جمعيت جانبازان، رهپويان و ايثارگران و ايجاد حرکتي منسجم در انتخابات آتي، افزود: البته در گذشته نيز چنين انسجامي وجود داشت اما بعد از مدتي عدم انسجام، اين پرچم دوباره بلند شده است؛ مهم اين است که جريانهاي مذکور بتوانند در اين مسير حرف خود را تمام و کمال به جامعه منتقل کنند و اين نيازمند نهضت گفتمان سازي و گره گشايي از اذهان مردمي است که مدام در حال دريافت داده هاي غلط هستند.
اين سياستمدار اصولگرا با بيان اينکه بايد بتوانيم پاسخ معتبري به گرههاي ذهني مردم بدهيم، گفت: در شرايط جنگ سخت دوست و دشمن مشخص است اما در دوره جهاد کبير قرار داريم و براي بسياري از مردم روشن نيست که دوست و دشمن کجا ايستاده اند.
وي ادامه داد: از طرفي سه تشکل مذکور همواره بخشي از اعتبار خود را از اين بابت دريافت کردهاند که اهل ايده، نظر و فکر پيشرو بودهاند و اکنون زماني است که همان فکر پيشرو بايد در جامعه تفوق و چيرگي گفتماني پيدا کند و گرههاي ذهني آحاد جامعه را باز کند.
وي در تشريح گام و نهضت چهارمي که بايد در اين مقطع زماني طي شود، گفت: نهضت چهارم، نهضت انتخاباتي است که بسيار مهم است؛ انتخابات شب قدر ملت است و ما بايد با مجاهدت و حضور در صحنه بتوانيم انتخابات را به طريقي دنبال کنيم که سه گام قبلي را در خدمت گام چهارم قرار دهيم.
زاکاني با بيان اينکه انتخابات، بهار کار تشکيلاتي است، گفت: فرصت انتخابات زمان خوبي است که ما انسجام خود را تقويت و پيوند عاطفي و قلبي بيشتري با عموم مردم بر مبناي گفتمان اثرگذار و غالب تحول خواهي برقرار کنيم؛ در واقع بايد به واسطه گفتماني که در جامعه تسري مي دهيم، زمينه انتخاب شايستگان در مسئوليتها و البته شايستهترين فرد در جايگاه رياست جمهوري را فراهم کنيم.
وي با بيان اينکه يکي از مشکلات جريان انقلابي در انتخابات فعلي تورم نامزد است، گفت: اوضاع به شکلي است که يک اتوبوس نامزد داريم و ميتوانيم مشتاقان خدمت را به کشورهاي همسايه نيز صادر کنيم؛ بر اين اساس براي انتخابات بايد تمام تلاش خود را براي ايجاد يک ائتلاف فراگير به کار ببنديم.
نماينده مردم قم، تصريح کرد: شوراي ائتلاف نيروهاي انقلاب پس از انتخابات سال 96 در همين راستا با حضور 13 تن تشکيل و از بنده نيز دعوت شد؛ اکنون نيز آقاي حدادعادل و ديگران فعاليت در قالب اين شورا را ادامه داده و در حال بازسازي مجدد ساختار اين ائتلاف سراسري هستند تا در انتخابات به شکل منسجم حاضر شويم.
وي با بيان اينکه البته جريان ديگري در مقابل جريان شوراي ائتلاف تشکيل شده که ظاهرا داعيه وحدت دارد اما آنچه فهم ميشود اين است که قرار است لاريجاني به عنوان انتخاب نهايي از اين جريان بيرون بيايد، اظهار کرد: در ائتلاف اساس بر اين است که از فردگرايي عبور کنيم و به همين خاطر توصيه ميکنم از تشکيل کلوني در اطراف نامزدها خودداري کنيم چراکه در صحنه رقابت دچار مشکل خواهيم شد؛ آنچه مهم است اين است که افراد داراي صلاحيت و پرچمدار خدمت گزاري به مردم و تبعيت از رهبري بايد به ميدان بيايند.
اين سياستمدار اصولگرا بيان کرد: همچنين مهم است که افرادي که احتمال موفقيتشان بيشتر است در صحنه رقابت حاضر شوند؛ بنابراين به جاي تشکيل کلوني اطراف چهرههاي مختلف بايد انرژي خود را معطوف به دعوت از فرد اصلح کنيم.
زاکاني خاطرنشان کرد: البته طبق اطلاعي که من دارم آقايان رييسي و قاليباف به هيچ وجه با يکديگر رقابت نخواهند کرد و هر کس امکان پيروزي بيشتري داشته باشد، وارد رقابت خواهد شد و اين همان نهضت انتخاباتي است که بايد به شکل کار جمعي انجام شود.
وي افزود: اگر بنا بر اين است که حرکتي انجام شود، بار بايد ميان يک جمع تقسيم شود و البته يک نفر نماينده آن جمع خواهد بود اما اين طور نيست که در يک تيم 11 نفره همه بخواهند گل بزنند؛ اگر چنين باشد، عملا گل خواهند خورد و تجربه سال 92 تکرار مي شود.
به گفته زاکاني در حال حاضر اقبال به حجت الاسلام رييسي در نظرسنجي ها از همه گزينههاي ديگر بيشتر است و وي 24.7 درصد آرا را به خود اختصاص داده است، و نفر دوم آقاي قاليباف با 12.6 درصد آرا بوده و بقيه نامزدها نيز در حد يکي دو درصد راي دارند؛ البته احمدي نژاد نيز با کسب 24.6 درصد بعد از حجت الاسلام رييسي قرار دارد اما محرز است که وي تاييد صلاحيت نخواهد شد.
وي با تاکيد بر اينکه براي بسته شدن پرونده جريان غرب گرا در کشور بايد به نحوي هوشمندانه عمل کنيم تا انسجام ايجاد شود، گفت: هدف اين است که پرونده عناصر ليبرال را که از ابتداي انقلاب نبايد به آنها اعتماد ميشد، ببنديم؛ امروز همان ليبرالها بدون تابلوي مشخص اما با اعتقاد به غرب گرايي ميخواهند در اصل ساختار نظام تجديد نظر کنند اما ما بايد جريان استيضاح آنها را پاي صندوقهاي راي رقم بزنيم.
وي با بيان اينکه در گام پنجم نيز بايد نهضت تحول خواهيد و کارآمد سازي را شکل دهيم، گفت: بايد همه ظرفيتهاي جبهه انقلاب پاي کار بيايند و يک تحول خواهي گسترده را سامان دهند. قرار بر اين نباشد که همه شرکت سهامي راه بياندازند و در صدد سهم خواهي برآيند؛ اصل بر اين است که شايستگان بر مدار قدرت بنشينند و خدمت خالصانه کنند.