نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

نامه ۱۵ قانونگذار آمریکایی به بایدن برای عدم رفع تحریم‌های ایران

منبع
فارس
بروزرسانی
نامه ۱۵ قانونگذار آمریکایی به بایدن برای عدم رفع تحریم‌های ایران

فارس/ پانزده قانونگذار مجلس نمايندگان آمريکا در نامه‌اي به رئيس‌جمهور کشورشان از احتمال رفع تحريم‌ها عليه ايران براز نگراني کردند.

اين نامه به ابتکار «جان کاتکو»، عضو ارشد جمهوري‌خواه در کميته امنيت داخلي مجلس نمايندگان تنظيم شده و به امضاي ۱۴ نماينده جمهوري‌خواه ديگر رسيده است. 

قانونگذاران آمريکايي نوشته‌اند هدفشان از ارسال اين نامه ابراز «نگراني شديد» از احتمال رفع تحريم‌ها عليه جمهوري اسلامي ايران است.

نگارندگان نامه با تکرار ادعاها مدعي شده‌اند که ايران مکرراً از «اقدامات تروريستي بين‌المللي» حمايت کرده‌اند و توجهي به تدابير محدودساز وضع‌شده عليه برنامه هسته‌اي خود نکرده است.

ادعاي قانونگذاران آمريکايي در حالي مطرح شده که دولت آمريکا ارديبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تمامي تعهداتش به مشارکت آمريکا در برجام که يک توافق مورد تأييد شوراي امنيت سازمان ملل متحد بود پايان داد و به صورت يکجانبه از آن خارج شد.

نماينده‌هاي کنگره خواستار اعمال فشار عليه ايران شده و از دولت بايدن خواسته‌اند در برابر ايران ضعف نشان ندهد. آنها مي‌نويسند: «ايالات متحده بايد رژيم ايران را تحت فشار شديد قرار دهد. دولت، نبايد ضعيف تلقي شده و در برابر اين تهديدهاي مهم امنيت ملي مسامحه‌کار به نظر برسد. مماشات، تغيير به ارمغان نمي‌آورد.»

قانونگذاران آمريکايي مدعي شده‌اند رفع تحريم‌ها موجب سلب قدرت از آمريکا براي «عادي‌سازي روابط ايران و ايالات متحده» خواهد شد.

آنها مي‌نويسند: «سياست ايالات متحده اين است که به ايران اجازه ساخت سلاح هسته‌اي يا دستيابي به آن از طرق ديگر را ندهد. اگر مي‌خواهيم از راه‌هاي ديپلماتيک و مسالمت‌آميز به اين هدف دست پيدا کنيم، تحريم‌ها ابراز فشار مهمي به حساب مي‌روند. رفع تحريم، تنها موجب حبس ايالات متحده در گوشه‌اي ايالات متحده غيرقابل‌فرار شده و همه قدرتي را که براي تلاش در جهت عادي‌سازي روابط ايران و ايالات متحده داريم از ما خواهد گرفت.»

آنها در پايان هر گونه اقدام براي رفع تحريم‌ها عليه ايران را «اشتباهي تاريخي» توصيف کرده و گفته‌اند ايران تهديدي قريب‌الوقوع عليه «دموکراسي و امنيت ملي آمريکا: به شمار مي‌رود.

مقام‌هاي دولت «جو بايدن»، رئيس‌جمهور آمريکا در روزهاي گذشته اعلام کرده‌اند که  قصد دارند آمريکا را به توافق هسته‌اي برجام بازگردانند.

با وجود اين، دولت جديد آمريکا هنوز ساز و کار خود براي بازگشت به توافق هسته‌اي را مشخص نکرده. اعضاي تيم بايدن مي‌گويند قصد دارند از بازگشت به برجام به عنوان مبنايي براي «قوي‌تر و طولاني‌تر کردن» توافق هسته‌اي استفاده کنند.

با آنکه واشنگتن طرفي بوده که توافق هسته‌اي را نقض کرده و از آن خارج شده است دولت آمريکا مي‌گويند بازگشت به برجام منوط به اين است که جمهوري اسلامي ايران گام‌هايي را که در واکنش به نقض عهد آمريکا برداشته به عقب برگرداند.

جمهوري اسلامي ايران تصريح کرده که با توجه به آنکه واشنگتن طرفي بوده که توافق را نقض کرده و کاهش تعهدات تهران در واکنش به اقدام غيرقانوني آمريکا انجام شده هر گامي از سوي تهران بعد از رفع تحريم‌ها صورت خواهد گرفت.

 ايران تا يک سال بعد از خروج آمريکا به طور کامل تعهداتش در توافق هسته‌اي را اجرا کرد و به کشورهاي اروپايي که وعده جبران آثار اين خروج را مي‌دادند براي عمل به تعهداتشان فرصت داد.

يک‌سال بعد که دولت‌هاي اروپايي نتوانستند به وعده‌هايشان عمل کنند تهران اعلام کرد طبق مفاد مندرج در توافق هسته‌اي طي چند گام تعهداتش در توافق هسته‌اي را کاهش خواهد داد.

ايران از آن زمان اعلام کرده الزامي براي رعايت محدوديت‌هاي مندرج در برجام در زمينه غني‌سازي، ميزان ذخائر اورانيوم و تحقيق بر روي سانتريفيوژهاي پيشرفته ندارد. تهران علاوه بر اين کار بر روي يک خط مونتاژ جهت ساخت اورانيوم فلزي را هم از سر گرفته است.

جمهوري اسلامي ايران گفته همه اين گام‌ها بازگشت‌پذير هستند و چنانچه واشنگتن به برجام برگردد ايران نيز اين اقدامات را به عقب برخواهد گرداند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar