نماد آخرین خبر

احمدی نژاد: در مورد انتخابات صحبت خواهم کرد

منبع
ديده‌بان ايران
بروزرسانی
احمدی نژاد: در مورد انتخابات صحبت خواهم کرد

ديده‌بان ايران/ محمود احمدي نژاد بناي سکوت و آرام گرفتن ندارد، او اين روزها فعال تر از قبل به سفر استاني مي رود و رسانه هاي مختلف را ميزباني مي کند تا به سوالات آنها پاسخ دهد. او در جديدترين گفتگوي رسانه اي به مباحثي پيرامون گفتگوي ايران و اسرائيل، رابطه ايران و آمريکا، انتخابات 1400 و ...پرداخته است.

بخشي از مصاحبه محمود احمدي نژاد رييس دولت نهم و دهم با روزنامه ايتاليايي لارپوبليکا را به نقل از دولت بهار مي خوانيد:

* شما در دولت خودتان لحن تندي نسبت به آمريکا داشتيد. پس از انتخاب جوبايدن به رياست جمهوري آمريکا، شما در ماه ژانويه نامه‌اي را خطاب به وي نوشتيد. سئوال اين است که موضع شما نسبت به آمريکا چه تغييري کرده و حضور جوبايدن در کاخ سفيد براي شما چه معنا و مفهومي دارد؟

من به همه رؤساي جمهور آمريکا، از آقاي بوش گرفته تا جو بايدن، نامه‌هايي را نوشته‌ام. من معتقدم که مشکلات جهان ناشي از اقدامات هيأت حاکمه پشت صحنه آمريکاست. من در نامه‌هايم به رؤساي جمهور آمريکا تأکيد کرده‌ام که بايد رفتار هيأت حاکمه پشت صحنه آمريکا کنترل کنند. شما مي‌توانيد به اين نامه‌ها مراجعه کنيد و ببينيد که آيا تغيير لحني در آنها وجود دارد؟

* آيا ورود جوبايدن به کاخ سفيد هيچ تفاوتي براي ايران ايجاد نمي‌کند؟

من بارها گفته‌ام که سياست خارجي آمريکا را نه رؤساي جمهور اين کشور، بلکه همان هيأت حاکمه پشت صحنه تعيين مي‌کند. رؤساي جمهور اگر مي‌خواهند مؤثر باشند بايد آن هيأت را کنترل کنند.

* گفتگوي آمريکا و ايران در مورد توافق هسته‌اي متوقف شده است. آمريکا از تهران مي‌خواهد که به تعهدات خود عمل کند و ايران نيز مي‌خواهد تحريم‌ها برداشته شود. آيا فکر مي‌کنيد انجام مذاکرات جديد، امکانپذير و ضروري است؟

در مناسبات بين‌المللي اصل بر گفت‌وگوست اما اين گفت‌وگو بايد در شرايط عدالت و احترام انجام شود. نمي‌دانم که آيا شما متن توافقنامه برجام را مطالعه کرده‌ايد يا خير؟

* بله من خوانده‌ام اما من يک سياستمدار نيستم.

 من به اين سبب از شما پرسيدم که مي‌خواهم در پاسخ به سؤال‌تان، به متن برجام اشاره کنم. شما مي‌دانيد که در هر موافقتنامه‌اي يک فصلي براي رفع اختلافات وجود دارد که در آنجا بايد شرايط قانوني و حقوق بين‌الملل حاکم باشد تا بتواند مشکل را حل کند. در توافق هسته‌اي مشخص شده است که در صورت بروز اختلافات، هيأتي مرکب از ايران و شش کشور ديگر به مسأله مورد اختلاف رسيدگي مي‌کند، يعني ايران يک رأي و طرف مقابل شش رأي دارند. کاملاً روشن است که اين رويه، مشکل را حل نمي‌کند. موضوع ديگر توازن بين حقوق و تعهّدات است. تعهّدات ايران تقريبا صد در صد و حقوقش نزديک به صفر است. در چنين وضعيتي مشکل حل نمي‌شود زيرا در واقع اصول قانوني و حقوق بين‌الملل رعايت نشده است. همه مشکلات بايد از طريق گفتگو و در بستري از عدالت و احترام براي هر دو طرف حل شود.

* برداشت من از صحبت‌هاي شما اين است که شما براي گفت‌وگو آمادگي داريد ولي نه درباره برجام بلکه در باره يک توافق ديگر.

من از شما مي‌پرسم که چرا برجام دچار مشکل شد؟

*همانطور که گفتم من يک سياستمدار نيستم و من نمي‌توانم تحليل درستي از موضوع داشته باشم لذا از شما سؤال کردم.

 شما که بايد از روند تحوّلات اطلاع داشته باشيد.‌ همين قرارداد ناقص را هم آقاي ترامپ يکطرفه کنار گذاشت. حالا چه کسي بايد اوضاع را اصلاح کند؟

 
* فکر مي‌کنم که منظور شما آمريکاست.

هرطور که مايل هستيد مي‌توانيد برداشت کنيد.

*طي يک سال گذشته تغييرات سياسي زيادي در منطقه به وجود آمده است. توافقنامه‌هاي موسوم به ابراهيم فصل جديدي را براي گفت‌وگو و همکاري بين اسرائيل و کشورهاي عربي را فراهم کرده است. آيا زمان آن فرانرسيده است که ايران و اسرائيل با هم گفت‌وگو کنند؟

آيا تصور مي کنيد که مسأله فلسطين، با اين توافق حل شود؟ مسأله فلسطين مسأله ملّتي است که سرزمينش اشغال شده است و اکثر مردم آن نيز آواره شده‌اند و از حقوق خود براي تعيين سرنوشت و حاکميت محروم شده‌اند. مسأله فلسطين اينهاست. مشکل فلسطين که عدم ارتباط بين بحرين و امارات با رژيم صهيونيستي نبوده است که با برقراري آن حل شود. قبل از اينها بيش از صد کشور جهان و حتي کشورهاي صاحب حق وتو با اسرائيل رابطه داشتند امّا مسأله فلسطين حل نشد. اين مسأله بايد در داخل سرزمين فلسطين حل شود و حقوق قانوني و انساني مردم فلسطين تأمين شود.

*نظرات شما کاملا شفّاف است امّا مي‌خواستم بدانم که آيا الان مي‌تواند زمان مناسبي براي انجام گفت‌وگو ميان ايران با اسرائيل باشد؟

 من هم پاسخ شما را دادم.

*يک جمله معروفي منتسب به شما وجود دارد که گفته‌ايد اسرائيل بايد از روي نقشه روزگار محو شود، آيا شما هنوز در چنين فکري هستيد؟

من معتقدم که اشغالگري و تجاوز به حقوق انسان‌ها بايد حتماً از روي کره زمين برچيده شود. فکر مي کنم که پاسخ من به اندازه کافي گويا هست و همه اينها بايد توسط مردم اتفاق بيفتد.

* بيشتر از يک سال از ترور ژنرال سليماني‌، شخصيتي که در ايران بسيار مورد احترام است، مي‌گذرد. ترور وي چه عواقبي براي ايران به همراه داشت؟

ترور يکي از زشت‌ترين کارهايي است که انسان‌ها مي‌توانند مرتکب شوند! در همه فرهنگ‌ها و قواعد بين‌المللي تروريسم محکوم شده است و من فکر نمي‌کنم که تروريسم بتواند مشکلي را حل کند.

*در ماه ژوئن انتخابات رياست جمهوري در ايران برگزار مي شود. تنها دو نامزد فعلي عضو پاسداران هستند. آيا يک رئيس جمهور نظامي مورد نياز ايران است؟

هنوز زمان انتخابات نرسيده است ، در صورت لزوم در زمان مناسب برخي از مسائل را مطرح مي‌کنم.

* آيا شما فکر مي‌کنيد يک رئيس‌جمهور نظامي براي ايران مفيد و مناسب خواهد بود؟

من به موقع در مورد انتخابات رياست جمهوري صحبت خواهم کرد.

*آقاي احمدي‌نژاد اين يک مصاحبه است و اگر شما پاسخ ندهيد جلو رفتن سخت مي‌شود.

يعني شما طراحي کرده‌ايد و قدم به قدم مي‌خواهيد من در داخل پازلي که مدّ نظر شماست حرکت کنم؟ زماني که من بخواهم در اين زمينه صحبت کنم حتما به شما اطّلاع خواهم داد و با شما هم گفت‌وگو خواهم کرد.

* بله روشن است که شما مايل نيستيد به اين سؤال پاسخ دهيد. نظر سنجي‌هاي انجام شده نشان مي‌دهد که شما به صورت مستمر و ادامه‌دار از حمايت عمومي برخوردار هستيد. آيا تصميم و برنامه‌اي کاربردي براي شرکت در انتخابات طراحي کرده‌ايد؟ و آيا نگران نيستيد که شوراي نگهبان شما را همانند انتخابات ۴ سال پيش رد صلاحيت کند؟

 اگر باعث ناراحتي شما نمي‌شود، به پاسخ سؤال قبل مراجعه کنيد.

* فکر مي‌کنيد که چه نوع اصلاحاتي از نظر اقتصادي در ايران بايد انجام شود تا از وضع موجود خارج شويم؟

من معتقدم که همه جهان نيازمند اصلاحات سياسي و اقتصادي است. آمريکا، ايتاليا، فرانسه و .. امّا ما در ايران يک انقلاب بزرگ داشتيم. ما حتماً بايد کارهاي بزرگي را انجام بدهيم براي اينکه ملّت ايران حرکت کرد تا زندگي جديدي را براي خودش بسازد و به ديگران هم آن را پيشنهاد بدهد. ما نيازمند اصلاحات اساسي در سياست هاي داخلي و خارجي هستيم. البته از نظر من هر دوي اينها يکي است. سياست داخلي و خارجي نمي‌تواند تفاوتي داشته باشد. زيرا اينها به انسان‌ها بر مي‌گردد و انسان‌ها همه جا محترم هستند و همه حق دارند از عدالت و احترام برخوردار باشند. اميدوارم به زودي در جهان و از جمله ايران اتفاق بيفتد.

* آيا ايران به اصلاحات فوري اقتصادي نياز دارد؟

 بله ما نيازمند بازنگري فوري در نقش دولت و مردم در اقتصاد، توزيع ثروت طبيعي و فرصت‌ها بين مردم، اندازه دولت و حدّ دخالت دولت در اقتصاد هستيم. من فکر مي‌کنم که نقش مردم در اقتصاد بايد بسيار تقويت شود.

*ده سال است که موسوي و کروبي از رهبران مخالف حکومت در حصر خانگي به سر مي‌برند، آيا شما از آزادي آنها حمايت مي‌کنيد؟

 من از همان ابتدا نظرم را با صراحت اعلام کردم. من مخالف حصر خانگي هر شخص در هر نقطه‌اي از جهان هستم.

*موسوي و کروبي همه مردم جهان نيستند، آنها دو سياستمدار هستند. آيا به کساني مي‌پيونديد که خواستار آزادي آنها هستند؟

 فکر مي‌کنم احتمال آزاد شدن آنها وجود دارد.

* شما در توئيتر فالوئرهاي زيادي را به خودتان اختصاص داده‌ايد اما توئيتر در زمان شما در ايران فيلتر شد .سؤالم اين است که آيا شما براي اتّصال به توئيتر از وي پي ان استفاده مي‌کنيد؟

 در ايران برخي از افراد، رسانه‌هاي اجتماعي را سانسور مي‌کنند، اينها همان کساني هستند که بعداً اقدام به فروش وي پي ان مي‌کنند تا هزينه‌هاي دسترسي را افزايش دهند ، اين چيزي است که من با آن موافق نيستم. من با محدوديت در زندگي مردم هيچ‌وقت موافق نبوده و نيستم.

* شما نگفتيد که از کدام وي پي ان استفاده مي‌کنيد؟

 چرا بايد چنين چيزي براي شما مهم باشد؟ هزاران مورد وي پي ان وجود دارد ، من يکي از آنها را استفاده مي کنم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره