نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

عصبانیت شریعتمداری از اظهارات روحانی درباره رفراندوم

منبع
جماران
بروزرسانی
عصبانیت شریعتمداری از اظهارات روحانی درباره رفراندوم

جماران/ مدير مسئول روزنامه کيهان در واکنش به اظهارات روحاني درباره رفراندوم نوشت: همه پرسي آري يا نه به جمهوري اسلامي در سال ۵۸، به رفراندومي که در اصل ۵۹ قانون اساسي آمده، چه ربطي دارد؟ اگر قرار است رفراندومي برگزار شود، بايد اين سؤال پرسيده شود که آيا مسئولان ايجاد اين بلاها، بايد تحت پيگرد قضايي قرار بگيرند يا نه».

حسين شريعتمداري در کيهان نوشت: آقاي روحاني در جلسه روز چهارشنبه، ۱۱ فروردين، هيئت دولت گفته‌اند: «راه‌حل مشکلات پيچيده کشور فقط اصل ۵۹ قانون اساسي است... مگر ما به ۱۲ فروردين افتخار نمي‌کنيم؟ ۱۲ فروردين چيست؟ يک همه‌پرسي است، مگر غير از اين است؟ ۱۲ فروردين چيست؟ يک رفراندوم است. مگر ما به اين قانون اساسي افتخار نمي‌کنيم؟ قانون اساسي با چه تثبيت و نهايي شد؟ با رفراندوم، با راي مردم.»

درباره اين بخش از اظهارات جناب روحاني اشاره به چند نکته ضروري است. بخوانيد!
۱- بي‌ترديد رفراندوم يکي از راه‌کارها براي حل مشکلات اساسي است و در اصل ۵۹ قانون اساسي آمده است «‌در مسائل بسيار مهم اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همه‌پرسي و مراجعه مستقيم به آراء مردم صورت گيرد. درخواست مراجعه به آراء عمومي بايد به تصويب دو سوم مجموع نمايندگان مجلس برسد.»

اکنون سؤال اين است که مشکلات اساسي کشور چيست؟ ‌ آيا گراني‌هاي افسارگسيخته، بيکاري، تعطيلي کارخانجات و مراکز توليد، ده‌ها برابر شدن قيمت مسکن و اجاره بها، کاهش فاجعه‌بار ارزش پول ملي، افزايش صدها تحريم جديد به تحريم‌هاي قبلي که قرار بود لغو بشود، افزايش چند صد درصدي قيمت خودرو، دزدي‌هاي کلان برخي از نزديکان مسئولان بلندپايه دولتي، برباد دادن امکانات و ظرفيت‌هاي ۸ ساله نظام، به کارگيري جاسوسان در مراکز حساس تصميم‌ساز و سياست‌پرداز، متوقف کردن برنامه هسته‌اي و... آيا تمامي اين موارد از مشکلات اساسي کشور نيست؟!

جناب رئيس‌جمهور! اين بلاها را چه کسي بر سر مردم و نظام آوار کرده است؟! مگر تمامي اين موارد خسارت‌بار در حوزه مسئوليت جنابعالي نبوده و نيست؟! بنابراين اگر قرار است براي حل مشکلات اساسي کشور رفراندومي صورت بپذيرد اولين، منطقي‌ترين، عاقلانه‌ترين و قانوني‌ترين پرسش رفراندوم بايد اين سؤال از مردم باشد که آيا مسئولان ايجاد اين مشکلات کمرشکن بعد از پايان مسئوليت بايد تحت پيگرد قضايي قرار بگيرند يا نه؟! آيا جنابعالي مشکلاتي اساسي‌تر از مشکلات ياد شده مي‌شناسيد؟ و آيا براي رفراندوم مورد نظر خود پرسشي قانوني‌تر و منطقي‌تر از اين پرسش سراغ داريد؟!

دو رفراندوم هنگامي انجام شد که هنوز نظام اسلامي و قانون اساسي شکل نگرفته بود

۲- از جناب روحاني که خود را حقوقدان معرفي مي‌فرمايند بسيار تعجب‌آور است که براي توضيح نظر خود به رفراندوم ۱۲ فروردين و رفراندوم قانون اساسي اشاره مي‌کنند! حتماً فراموش نفرموده‌اند که اين دو رفراندوم هنگامي انجام شد که اولاً هنوز نظام اسلامي و قانون اساسي شکل نگرفته بود.

بنابراين تنها راه ممکن رفراندوم بود و ثانياً پرسش آري يا نه درباره اساس نظام بود و مردم به تاسيس جمهوري اسلامي ايران و قانون اساسي آن آري يا نه مي‌گفتند. اکنون سؤال از رئيس‌جمهور محترم و حقوقدان اين است که اين دو رفراندوم، به رفراندومي که در اصل ۵۹ قانون اساسي آمده است چه ربطي دارد که به آن استناد فرموده‌ايد؟!

۳- و بالاخره اگرچه در اين باره گفتني‌هاي ديگري نيز هست که مي‌گذاريم و مي‌گذريم ولي اشاره به يک احتمال خالي از فايده نيست و شايد براي جناب روحاني هم هشدار دهنده باشد و آن، اينکه مشاوران آقاي روحاني با اطمينان از اينکه رفراندوم مورد اشاره قانوني نيست و انجام نخواهد پذيرفت، طرح آن را به ايشان پيشنهاد کرده‌اند تا از اين طريق براي ناکارآمدي دولت آقاي روحاني که آن را «رحم اجاره‌اي» ! خود مي‌دانستند بهانه‌اي دست و پا کرده باشند و مثلاً جناب روحاني در توجيه ناکارآمدي دولت، اعلام بفرمايند اگر رفراندوم انجام مي‌گرفت همه مشکلات قابل حل بود! همانگونه که فرموده‌اند منتقدان باعث شکست برجام شده‌اند! و يا اگر ترامپ از برجام خارج نشده بود همه چيز روبراه بود! و... البته، اين درحالي است که آقاي روحاني قسم جلاله ياد کرده و گفته بودند: «والله العلي العظيم اگر مشکلات اين کشور راه‌ حل نداشت من کانديدا نمي‌شدم.»

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر