برنامه همکاری جامع ایران و چین به روایت خطیبزاده
فارس/ سخنگوي وزارت امور خارجه درباره سند همکاري جامع ايران و چين در اينستاگرام نوشت: برنامه همکاري جامع ايران و چين، نقشه راهي براي همکاريهايي خواهد بود که اگر وارد فاز عملي شده و تبديل به قراردادهاي اقتصادي شود، مردم و ايران عزيز را از ثمرات خود بهرهمند خواهد کرد.
سعيد خطيبزاده، سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران امشب (چهارشنبه) در پستي در صفحه اينستاگرامش در خصوص سند برنامه همکاري جامع ايران و چين نوشت: چين به عنوان قدرتي بزرگ با اقتصادي در طراز يک جهاني، با کشورهاي مختلف جهان از آمريکا و اروپا گرفته تا کشورهاي عرب خليج فارس، آسياي مرکزي، خاورميانه و آسياي دور تفاهمنامههاي جامع همکاري و همچنين قراردادهاي بزرگ تجاري منعقد کرده و ميکند.
وي افزود: براي ايران نيز روابط راهبردي با چين از اصالت و اهميت ويژهاي برخوردار بوده است. کما اينکه براي چين نيز توسعه روابط با ايران به سطح مشارکت راهبردي اولويتي بود که در سفر رئيس جمهور چين به ايران محقق شد.
خطيبزاده اضافه کرد: طبيعتا ايران به عنوان يک کنشگر جريانساز در روابط بينالملل نميتواند در ترسيم برنامههاي توسعهاي خود تسليم فشارهاي برآمده از تحريمهاي ظالمانه آمريکا باشد و از هر فرصتي براي پيشبرد سياستهاي خود بهره ميبرد. پيداست که تلاش ما در اين مسير براي آنان که خواستار تسليم و يا انزواي ايران هستند، ناخوشايند بوده و لذا سراسيمه تحريف و تبليغ سوء عليه چنين تفاهمنامههايي را در دستور کارشان قرار ميدهند، کما اينکه در اين مورد نيز ديديم.
وي يادآور شد: برنامه همکاري جامع ايران و چين، نقشه راهي براي همکاريهايي خواهد بود که اگر وارد فاز عملي شده و به ويژه تبديل به قراردادهاي اقتصادي بين فعالان بخشهاي مختلف دو کشور شود، مردم و ايران عزيز را از ثمرات خود بهرهمند خواهد کرد.
به گزارش فارس، سند برنامه همکاري جامع ايران و چين روز شنبه هفتم فروردين ماه همزمان با سفر «وانگ يي» وزير خارجه چين به تهران توسط وزراي خارجه ايران و چين امضا شد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي روز دوشنبه ۱۶ فروردين ماه در نخستين نشست هفتگي در سال جديد درباره اين سند گفت: آنچه بين ايران و چين امضا شده گفتوگوهايي بوده که در پنج شش سال پيش ادامه داشته است و بعد از امضاي برجام در سفر رئيس جمهور چين به ايران اين موضوع مطرح و زماني روابط به سطح مشارکت راهبردي ارتقا يافت، بحث امضاي چنين سندي مطرح شد. آنچه امضا شد يک نقشه راه بود و حاوي هيچ قراردادي نيست و حاوي اعطاي هيچ حق انحصاري به طرفين نيست، حاوي هيچگونه تعهد مشخصي براي دو طرف نيست.