نماد آخرین خبر

نامه بسیج دانشجویی ٨ دانشگاه بزرگ تهران به ظریف

منبع
ميزان
بروزرسانی
نامه بسیج دانشجویی ٨ دانشگاه بزرگ تهران به ظریف

ميزان/  بسيج دانشجويي ٨ دانشگاه بزرگ تهران در نامه‌اي خطاب به محمدجواد ظريف درباره انحراف سکان ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران از سياست قطعي نظام هشدار دادند.
 

متن نامه به شرح ذيل مي‌باشد:
سلام عليکم
سابقه هيئت مذاکره‌کننده شما در مذاکرات پيشين جمهوري اسلامي، گواه شتابزدگي، کار نشناسي و تعصب بر مذاکره به هر قيمت است و از هيئت مذاکره کننده‌اي با ويژگي‌هاي مذکور بعيد نيست که سکان ديپلماسي جمهوري اسلامي را از سياست قطعي نظام منحرف کند. با اين مقدمه به برخي تناقض‌ها در مواضع مسئولين دولت با يکديگر و با سياست قطعي نظام اشاره خواهيم کرد. اميد است که جنابعالي پاسخي براي اقناع افکار عمومي در برابر اين شلختگي سياسي داشته باشيد.

«سياست کشور در باب تعامل با طرف‌هاي برجامي و در باب خود برجام، صريحاً اعلام شده؛ از اين سياست هيچ تخطّي نبايد کرد؛ آن سياست هم عبارت از اين است که آمريکايي‌ها بايد تمام تحريم‌ها را لغو کنند، بعد ما راستي آزمايي خواهيم کرد؛ اگر چنانچه به معناي واقعي کلمه لغو شده بود، آن وقت ما به تعهّدات برجامي‌مان برمي‌گرديم، يعني بدون هيچ مشکلي به تعهّدات برخواهيم گشت؛ اين سياستِ قطعي است».

در حالي که مقام معظم رهبري در سخنراني‌شان در اول فروردين ۱۴۰۰ سياست قطعي جمهوري اسلامي را اينگونه تبيين فرمودند، برخي مسئولين دولتي دقيقاً خلاف اين سياست موضع گرفته اند:

۱- سيد عباس عراقچي در وين: «ما توافق کرديم که دو گروه کاري تشکيل بشود؛ يکي در حوزه تحريم‌ها و ديگري در حوزه هسته‌اي. وظيفه اين دو گروه کاري اين است که مجموعه اقداماتي را که دو طرف بايد در يک مرحله انجام بدهند را مشخص و نهايي بکند.»

طبق سياست قطعي نظام، بازگشت تعهدات هسته اي، در گرو رفع تمام تحريم‌ها و پس از راستي‌آزمايي است. اين شتابزدگي در مذاکره درباره بازگشت تعهدات هسته‌اي همزمان با مذاکره درباره رفع تحريم‌ها و پيش از راستي‌آزمايي را چگونه توجيه مي‌کنيد؟

۲- سيد عباس عراقچي: «براي بازگشت ايالات متحده به برجام نيازي به هيچ مذاکره‌اي نيست و مسير آمريکا در اين خصوص کاملاً روشن است؛ آمريکا همانطور که از توافق خارج شد، به همان صورت مي‌تواند به توافق برگشته و قانون شکني را خاتمه دهد.»

طنز تلخ ماجرا اين است که اين جملات در هجدهمين نشست کميسيون مشترک برجام با موضوع مذاکره پيرامون نحوه بازگشت آمريکا به برجام ايراد شده است و ادامه مذاکرات هم اکنون در اتريش بصورت حضوري در حال پيگيري است و تا جمعه نيز ادامه خواهد داشت!

۳- اخيراً و درحالي که حتي برخي منابع دولتي گفته بودند ايران هيچ نتيجه‌اي جز برداشته شدن همه تحريم‌ها را نمي‌پذيرد، رئيس جمهور و مسئول بالادست شما در سخناني اظهار داشتند «همه تلاش ما در اين دولت اين است کاري کنيم که تا پايان اين دولت، به وضعيت مهار قابل قبول کرونا و ان‌شاء الله اگر بگذارند، حداقل پايان بخشي از تحريم برسيم». علاوه بر تناقض سخنراني رئيس جمهور با سياست قطعي جمهوري اسلامي، تناقض سخنان ايشان با مواضع دستگاه ديپلماسي تحت مديريت شما، طنز تلخ ديگري است؛ چراکه سخنگوي وزارت خارجه اعلام کرده ايران طرح گام به گام را نمي‌پذيرد، حال اگر لغو بخشي از تحريم‌ها تا پيش از انتخابات در کلام رئيس جمهور به معني طرح گام به گام نيست، پس چيست؟

۴- در حالي که رهبري روز اول فروردين فرمودند نبايد عجله کرد، در جملاتي ديگر از رئيس جمهور آمده «روز اول اسفند اگر مي‌رفتيم ممکن بود بگويند چرا عجله؟ روز دهم اسفند مي‌رفتيم ممکن بود بگويند عجله؟ ديگر در فروردين عجله تمام شد. هيچ کس نمي‌تواند بگويد بعد از يک ماه عجله، ديگر مي‌شود فرصت‌سوزي. از اول فروردين به بعد ديگر فرصت‌سوزي است.». ثمرۀ چنين مواضع عجولانه‌اي، اين بود که آمريکا در بيانيه خود اعلام کرد: «انتظار نداريم مذاکرات برجام فوراً به نتيجه برسد»!

۵- رئيس سازمان انرژي اتمي دولت شما نيز افاضه فرمودند که «از بحث غير قابل توجيهي که اول آن‌ها شروع کنند يا ما، عبور کرده ايم! ظاهرا بن بست در حال شکسته شدن است!». گويي بن بست را آن کسي آفريده که گفته «يک عدّه‌اي از اين سياسيّون دنيا و مانند اين‌ها مي‌گويند «آقا، اين اوّل من، اوّل تو ديگر چه فرقي ميکند؟ حالا شما مي‌گوييد اوّل آمريکا، آمريکا مي‌گويد اوّل شما؛ بحثِ اوّل من، اوّل تو نيست؛ بحث اين است که ما زمان اوباما به آمريکايي‌ها اطمينان کرديم و کار‌هايي را که بايد بر اساس برجام انجام مي‌داديم انجام داديم، [امّا]آن‌ها تعهّد خودشان را انجام ندادند؛ يعني روي کاغذ گفتند که تحريم‌ها برداشته است، منتها عواملشان به هر شرکتي که خواست با ما قرارداد منعقد بکند گفتند «آقا اين خطر دارد، اين ريسک دارد و معلوم نيست چه خواهد شد»؛ يعني طرف سرمايه‌گذار را ترساندند». اگر مواضع جناب صالحي را قبول داريد، صريحا اعلام کنيد. اما اگر قبول نداريد، چرا اجازه مي‌دهيد فردي در حيطه مسئوليت شما دقيقاً خلاف بيانات رهبري، چنين مواضعي اتخاذ کند؟

۶- در مواضعي ديگر، در حاليکه سخنگوي دولت و معاون جنابعالي اظهار داشتند هيچ مذاکره مستقيم و غيرمستقيمي با آمريکا انجام نمي‌شود، در بيانيه پاياني نشست مجازي کميسيون مشترک برجام، از اتاق‌هاي کارشناسي با حضور آمريکا و به هماهنگي «بورل» نام برده شده است. همچنين سخنگوي کاخ سفيد اعلام کرده گفتگو‌هاي غيرمستقيم وين با ايران سازنده خواهد بود. حتي اگر حضور «رابرت مالي» را نيز در وين ناديده بگيريم، جنابعالي فرموديد طرف‌هاي مقابل مختارند با آمريکا مشورت کنند. اگر چنين مواضعي حاکي از رسميت دادن به حضور (ولو غيرمستقيم) آمريکا در گفتگو‌ها نيست، پس چيست؟
همچنين اگر آمريکا هيچ حضوري در مذاکرات وين ندارد، چگونه است که سخنگوي وزارت خارجه آمريکا اعلام کرده رفع تحريم‌هاي ناسازگار با برجام از محور‌هاي مهم گفتگو در وين است؟ ضمنا لازم است يادآوري کنيم که حتي رفع تحريم‌هاي ناسازگار با برجام نيز خلاف سياست جمهوري اسلامي است. مشخص است که «همهٔ تحريم‌ها اعم از تحريم‌هاي اوليه و ثانويه» با «فقط تحريم‌هاي ناسازگار با برجام» تفاوت دارد.

۷- رئيس جمهور نيز در افاضاتي اعلام کرده اند آمريکا توبه کرده و مي‌گويد «هل لي من توبه؟». چگونه بلافاصله بعد از گله رابرت مالي از ايران به دليل اصرار بر رفع همهٔ تحريم‌ها رئيس جمهور پيام توبه دريافت کرده اند؟ بنظر مي‌رسد رئيس جمهور فراموش کرده اند که رئيس جمهور فعلي آمريکا همان کسي است که به حمله نظامي به عراق و افغانستان رأي مثبت داده و نفر دوم دولتي بوده که حزبش بلافاصله پس از برجام، تحريم‌هاي آيسا را عليه ايران وضع کرده است.

چنين تناقض‌هايي در حوزه مأموريتي وزارت خارجه جمهوري اسلامي، اگر خيانت و با هدف بهم ريختن دستگاه محاسباتي مردم نباشد، به يقين نشان از نابساماني در اين وزارتخانه است؛ مسئول مستقيم اين شلختگي نيز جنابعالي هستيد جناب ظريف! بعنوان وزير جمهوري اسلامي ايران از شما انتظار مي‌رود منافع ملي را به پاي دستاورد تراشي براي جريان سياسي خويش و بهره برداري انتخاباتي، ذبح نکنيد.
در پايان حوزه‌هاي بسيج دانشجويي دانشگاه‌هاي ذيل اعلام آمادگي مي‌کنند براي پاسخگويي به ابهامات فوق ميزبان شما باشند.

بسيج دانشجويي دانشگاه تهران
بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق (ع)
بسيج دانشجويي دانشگاه شريف
بسيج دانشجويي دانشگاه شهيد بهشتي (ره)
بسيج دانشجويي دانشگاه اميرکبير
بسيج دانشجويي دانشگاه علامه طباطبايي (ره)
بسيج دانشجويي دانشگاه علم و صنعت
بسيج دانشجويي دانشگاه خواجه نصير

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره