زمان دور دوم کمیسیون مشترک برجام مشخص شد

فارس/ دفتر مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در بيانيهاي اعلام کرد دور دوم جلسه کميسيون مشترک برجام فردا جمعه در وين برگزار ميشود.
در اين بيانيه آمده است: «کميسيون مشترک برجام کارش را ساعت ۱۰ صبح ۹ آوريل (به وقت اروپاي مرکزي) به صورت جلسه حضوري در وين از سر خواهد گرفت.»
رياست اين جلسه را «جوزپ بورل»، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا بر عهده خواهد داشت و نمايندگان چين، فرانسه، آلمان، روسيه، انگليس و ايران در آن حضور خواهند داشت.
طبق بيانيه اتحاديه اروپا، شرکتکنندگان در اين نشست به ارزيابي رايزنيهاي برگزار شده در سطوح مختلف در هفته جاري درباره بازگشت احتمالي آمريکا به برجام و حصول اطمينان از اجراي کامل و موثر اين توافق از سوي همه طرفها خواهند پرداخت.
دور نخست نشست حضوري کميسيون مشترک برجام روز سهشنبه در «گراند هتل» شهر وين برگزار شد و با توافق براي ادامه رايزنيها در سطح کارشناسي پايان يافت.
بر اساس توافق صورت گرفته، دو نشست کارشناسي موازي بين اعضاي کميسيون مشترک برجام جهت انجام رايزنيهاي فني در حوزه رفع تحريم و هستهاي تشکيل شد. اين نشستهاي کارشناسي قرار است به بحث و رايزني در خصوص جنبههاي فني و جزئيات مسائل مربوط به لغو تحريمها و مسائل هسته اي بپردازند و نتيجه بحثهاي خود را به کميسيون گزارش کنند.
«سيد عباس عراقچي» معاون سياسي وزير امور خارجه و رئيس هيأت ايراني در نشست امروز کميسيون مشترک برجام تأکيد کرد: رفع تحريمهاي آمريکا، اولين و ضروري ترين اقدام براي احياي برجام است و جمهوري اسلامي ايران آمادگي کامل دارد به محض رفع تحريمها و پس از راستي آزمايي آن، اقدامات جبراني هستهاي خود را متوقف کرده و به اجراي کامل برجام برگردد.
اين نشست پس از آن برگزار شد که در نشست مجازي قبلي کميسيون در روز جمعه ۱۳ فروردين ماه طرفين توافق کردند ادامه مذاکرات را در روز سهشنبه ۱۷ فروردين ماه به صورت رو در رو ادامه دهند. آنگونه که سعيد خطيبزاده روز دوشنبه ۱۶ فروردين ماه در نخستين نشست هفتگي خود با خبرنگاران در سال ۱۴۰۰ اعلام کرد گفتوگوها ناقص بود و ادامه آن به کميسيون حضوري موکول شد.
دولت «جو بايدن» گفته قصد دارد آمريکا را به توافق هستهاي برجام که «دونالد ترامپ» ارديبهشتماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.
«محمد جواد ظريف»، وزير امور خارجه ايران در مقالهاي که چندي پيش در مجله «فارنافرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمريکا به برجام را رفع بيقيد و شرط تمامي تحريمهاي اعمالشده (imposed)، بازاعمالشده (reimposed) يا دوباره برچسبگذاريشده (relabaled) اعلام کرده بود.
دولت بايدن از سوي ديگر شرط بازگشت به برجام را عقبنشيني ايران از اقدامات جبرانياي عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمريکا از برجام و محقق نشدن وعدههاي طرفهاي اروپايي در دستور کار قرار داده است.
جمهوري اسلامي ايران با اشاره به اينکه اصرار يا عجلهاي براي بازگشت آمريکا به برجام ندارد تأکيد کرده واشنگتن با توجه به نقض يکجانبه برجام در جايگاهي نيست که براي اجراي اين توافق شرط بگذارد.
دولت آمريکا ارديبهشتماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحريمهاي متوقف شده ذيل اين توافق، تحريمهاي ديگري عليه ايران وضع کرد.