نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

روحانی: نمی‌توانم هضم کنم یکی ایرانی باشد و از رفع تحریم ناراحت باشد

منبع
مهر
بروزرسانی
روحانی: نمی‌توانم هضم کنم یکی ایرانی باشد و از رفع تحریم ناراحت باشد

مهر/ رئيس‌جمهور با اشاره به فشار تحريم‌ها گفت: اصلا نمي‌توانم بفهمم و درک و هضم کنم که يکي عضو ملت ايران باشد و مسلمان و ايراني باشد و ادعا کند در ميان مردم است و براي مردم کار مي‌کند اما مخالف برداشته شدن تحريم و از آن ناراحت باشد.


حجت‌الاسلام حسن روحاني رئيس‌جمهور صبح امروز (پنجشنبه) در مراسم بهره برداري از ۴ هزار و ۶۳۵ طرح وزارت جهاد کشاورزي که به صورت ويدئو کنفرانس برگزار شد، پس از استماع گزارش کاظم خاوازي وزير کشاورزي گفت: معناي گزارش‌هاي شما اين است که قولي که براي ۴۶ هزار هکتار در سيستان و بلوچستان داده شده بود، امروز نهايي شده است.
روحاني عنوان کرد: آبياري تحت فشار طبق گزارش شما، در اين هشت سال کمي بيش از دو برابر تاريخ کل ايران شده است. يعني آبياري تحت فشار کل تاريخ ايران تا سال ۹۲، يک ميليون و دويست هزار بوده است و از ۹۲ تاکنون به ۲ ميليون و چهارصد هزار رسيده، يعني دوبرابر کل تاريخ ايران شده است. در مسأله شيلات هم طبق اشاره شما، ۵۰ درصد رشد وجود داشته است.

رهبر انقلاب اهتمام ويژه‌اي به پروژه‌هاي سيستان و بلوچستان دارند
رئيس‌جمهور پس از استماع گزارش محمدعلي نيکبخت رئيس سازمان جهاد کشاورزي سيستان و بلوچستان درخصوص طرح آبياري ۱۴ هزار هکتار دشت سيستان تصريح کرد: در مورد اينکه بيان کرديد سامانه هاي مربوط به اين پروژه در اختيار سازماني قرار گيرد که به خوبي آن را اداره کند، حتما آقايان خاوازي و نوبخت توجه مي کنند که در سال هاي آينده مشکلي در ادامه راه وجود نداشته باشد. تاکيد مي‌کنم که اين کار حتما انجام گيرد. بسيار خوشحال هستيم که امروز در سيستان و بلوچستان طرح هاي بسيار مهمي از جنوب تا شمال و از چابهار تا زابل افتتاح مي‌شود و شاهد طرح‌هاي بسيار مهم و سرنوشت ساز براي زندگي مردم و کشور هستيم و حتما دولت‌هاي آينده هم، همين مسير را ادامه خواهند داد.
روحاني افزود: در اينجا لازم مي‌دانم اين نکته را بگويم که مقام معظم رهبري که نسبت به همه مردم حالت پدري دارند، اما نسبت به سيستان و بلوچستان توجه خاص و ويژه دارند يعني پروژه‌هاي سيستان و بلوچستان را دنبال مي‌کردند و زماني که به صورت هفتگي خدمت ايشان مي‌رسيدم و مي‌رسم، درمورد اين پروژه‌ها سوال مي کردند که طرح‌ها به کجا رسيده و در برخي پروژه‌ها تاکيد انجام داشتند که اين مساله دال بر اهتمام مقام معظم رهبري بر توسعه سيستان و بلوچستان است.
وي خاطرنشان کرد: اگر اين طرح آبياري نبود، ۱۵۰ ميليون متر مکعب هدر رفت آب داشتيم و بيش از نيمي از اين آب تبخير مي‌شد و به مقصد نمي‌رسيد. تلاش ما اين بود که محصول به گونه‌اي از منطقه خريداري شود و اين کار به نقطه نهايي برسد و در اختيار کشاورزان عزيز قرار بگيرد.
رئيس‌جمهور در ادامه اين مراسم، پس از استماع گزارشي درخصوص طرح آبياري نوين در قزوين، بيان کرد: مي‌دانيم قزوين داراي يک دشت بسيار پر نعمت براي محصولات کشاورزي است و طرح‌هاي نوين در رژيم گذشته هم از همين دشت آغاز شد و پس از انقلاب  رونق بيشتري پيدا کرد. زماني که از اين منطقه عبور مي‌کنيم، مي‌بينيم که اين دشت آماده و سرسبز است. با اين طرح‌ها مي‌توانيم ۳۰ درصد بيشتر محصول از زميني که برکت خداوند است، دريافت کنيم.

بايد عادت مردم به مصرف گوشت قرمز و مرغ را به آبزيان تغيير دهيم
روحاني همچنين در بخش ديگري از اين مراسم، پس از استماع گزارشي درخصوص افتتاح يک مرکز پرورش ميگو گفت: به نظر من، بخش پرورش ماهي و ميگو بخش مهمي است و براي اينکه بتوانيم غذا و پروتئين مورد نياز مردم را تامين کنيم بايد بيشتر به سمت آبزيان حرکت کنيم. اگر بتوانيم اين‌ها را به قيمت و اندازه مناسب در اختيار مردم قرار دهيم تا عادت مردم از گوشت قرمز و مرغ به سمت آبزيان حرکت کند، تحول بزرگي است. آبزيان يک محصول ارزآور و صادراتي براي ما هستند.

تحريم‌ها در توليد مرغ اثرگذار هستند
وي در ادامه اين مراسم گفت: ما در بحث کره به خودکفايي رسيديم و مي‌توانيم جزو صادرکنندگان اين محصول باشيم. در زمينه مرغ نيازهايي که به خارج از کشور داريم در حال کم شدن است و مي‌توانيم به خودکفايي کامل برسيم.
رئيس‌جمهور تاکيد کرد: عده‌اي مي‌گفتند تحريم چه ربطي به مرغ دارد. ما کامل به مردم توضيح داديم که مي‌خواستند در اين زمينه اخلال ايجاد شود و اصلا مرغ در کشور توليد نشود. نهاده‌هايي هم که ما وارد مي‌کنيم از طريق ارز و سيستم بانکي است و خريد و واردات اين نهاده‌ها با مشکلات فراواني همراه بود و مردم بايد بدانند تحريم‌هاي ظالمانه و ضدانساني ترامپ که تا امروز هم ادامه دارد، در همه جا تاثيرگذار بوده است.
روحاني عنوان کرد: عده‌اي درصد درست مي‌کنند و مي‌گويند ۳۰ درصد مشکلات براي تحريم است و ۷۰ درصد براي مديريت است که کاملا غلط و نادرست است. آنها نمي‌دانند که تحريم در چه جاهايي تاثيرگذار است و چه مشکلاتي ايجاد مي‌کند و نمي‌دانند کل توليد در بخش کشاورزي و صنعت، اگر مواد اوليه‌اش تامين نشود و به موقع وارد نشود، توليد متوقف شده و تمام اين‌ها روي صادرات و واردات ما تاثيرگذار است.
وي اضافه کرد: به اين بهانه، از وزارت امور خارجه و دستگاه‌هاي مرتبط با آن که اين روزها تلاش کردند که تحريم را بشکنند تشکر مي‌کنم.

نمي‌توانم هضم کنم يکي ايراني باشد و از رفع تحريم ناراحت باشد
رئيس‌جمهور گفت: اصلا نمي‌توانم بفهمم و درک و هضم کنم که يکي عضو ملت ايران باشد و مسلمان و ايراني باشد و ادعا کند در ميان مردم است و براي مردم کار مي‌کند اما مخالف برداشته شدن تحريم و از آن ناراحت باشد.
روحاني افزود: تحريم يک ظلم عظيم و بزرگ براي ملت ايران است و ما آن لحظه‌اي که ببينيم طرف مقابل براي اجراي قانون  و مقررات آماده باشد يک لحظه صبر نمي‌کنيم؛ حالا مخالفين هرقدر زور و بلندگو داشته باشند و هرچه مي‌خواهند بگويند.
وي تاکيد کرد: ما زماني که ببينيم مي‌توانيم حق مردم ايران را بگيريم، من به عنوان رئيس‌جمهور يک لحظه صبر نمي‌کنم و معطل نمي‌مانم و همان زمان اين کار را انجام خواهم داد و هر که مي‌خواهد ناراحت باشد به ما ربطي ندارد. بنابراين مردم بايد بدانند تحريم حتي براي توليد مرغ و تخم مرغ و پرورش دام چه تاثيراتي مي‌گذارد. تحريم ممکن است در واکسن، کود و بذر و خيلي چيزها تاثير بگذارد.
رئيس‌جمهور پس از پايان ارائه گزارشات پيرامون افتتاح‌هاي صورت گرفته، اظهار داشت: اميدواريم در اين ماه مبارک رمضان که ماه عبادت، تلاوت قرآن و ماه گرفتن حاجات از خداي بزرگ است، بتوانيم در همه وادي‌هايي که در حال تلاش هستيم از بحث کرونا گرفته تا تحريم و معيشت مردم و توليد و ساماندهي به طرح‌هايي که بايد تکميل شوند، توفيقي داشته باشيم تا دست ظالمين را قطع و تحريم را از روي مردم برداريم.
روحاني با بيان اينکه امروز شصت و چهارمين پنجشنبه افتتاح بود که از آغاز سال ۹۹ شروع شده بود، ادامه داد: يکي از اهداف ما در اين طرح‌ها اين بود که به دنيا بفهمانيم تحريم و فشار نمي‌تواند ملت ما را در مسير رشد و توسعه متوقف کند و الحمدلله در اين ماه‌هايي که در سال ۹۹ گذشت که هم تحريم شديم و هم کرونا را داشتيم، توليد ما ادامه پيدا کرد و امروز يکي از افتتاح‌ها در بخش کشاورزي را داريم.
وي گفت: بخش کشاورزي براي ما بسيار اهميت دارد و استراتژيک است و شما مي‌دانيد ماده اوليه بخشي از صنعت ما در نساجي، کيف و کفش و صنعت باز هم کشاورزي است و صدها نوع فعاليت صنعتي داريم که به کشاورزي ما وابسته است. يعني کشاورزي هم يک بخش و هم يک پايه براي صنعت است و البته صنعت هم در بخش‌هايي به کشاورزي کمک مي‌کند و ماشين آلات و سموم مورد نياز ما در بخش صنعت توليد مي‌شود اما کشاورزي بسيار مهم و استراتژيک است.
رئيس‌جمهور با بيان اينکه بي‌صنعت مي‌توان زندگي کرد اما بدون کشاورزي اصلا نمي‌شود زندگي کرد، تصريح کرد: به طور کلي حيات و زندگي معطوف به بخش کشاورزي است زيرا تمام مواد غذايي مورد نياز در بخش کشاورزي ريشه دارد و ما خداوند را شاکرم هستيم که در ۸ سال دولت يازدهم و دوازدهم عليرغم همه فرار و نشيب‌ها، مشکلات و حوادثي مانند کرونا باز هم در کشاورزي توفيقات بسيار مهمي را به دست آورديم. آبياري تحت فشار و سامانه‌هاي مدرن آبياري ما در اين ۸ سال در مقايسه با کل تاريخ ايران نشان مي‌دهد در اين ۸ سال به اندازه تمام اين سال‌ها کار انجام گرفته است که کارهاي بزرگ و عظيمي است.
روحاني خاطرنشان کرد: ما کشوري هستيم که در وضعيت خشکسالي قرار داريم و بايد در استفاده از آب حداکثر مراعات را انجام دهيم. ما امروز ديديم که در سيستان گزارش شد ۲۶۰ ميليون متر مکعب آب به دشت سيستان منتقل کرديم که اگر اين سيستم نقل و انتقال آب از طريق لوله نبود، ۱۵۰ ميليون متر مکعب آب ما کم مي‌شد و از بين مي‌رفت. اين سيستم‌هاي نوين براي حفاظت و حراست از اين آب‌ها است.
وي عنوان کرد: اينکه بهره‌وري از ۳۹ به ۴۵ رسيده بسيار مهم است. اتفاقا در يکسال گذشته که سال آبي را مقايسه مي‌کنيم، سال خشکي داشتيم و پنجاه درصد کاهش بارندگي داريم. سيستان و بلوچستان بارندگي بسيار کمي داشتند و نشان مي‌دهد استان‌هاي ما در مشکلات هستند و بايد براي آب و کشاورزي آنها فکر کنيم. همه تلاش دولت اين بوده است که در بخش کشاورزي شاهد تحول بسيار بزرگي باشيم.
رئيس‌جمهور اضافه کرد: اين ۸ سال مردم آمار را با ۸ سال، ۱۶ سال و ۲۴ سال قبل مقايسه کنند و مي‌بينند ما در چه زمينه‌هاي توانستيم به خودکفايي و خود اکتفايي برسيم. در بحث گندم پيشرفت بسيار مهمي داشتيم. در بحث روغن و دانه‌هاي روغني حرکت بسيار خوبي انجام گرفت و در مسأله کشت‌هاي گلخانه اي پيشرفت بسيار خوبي داشتيم و در زمينه آبزيان، ماهي و ميگو هم کيفيت توليد و هم بهداشت بالا رفته است. ميگو  جزء محصولات صادراتي است و زمينه خوبي براي صادرات دارد و براي مصرف داخلي هم حائز اهميت است.
روحاني بيان کرد: امروز ديديم در ۷۲ هزار هکتار زمين، آبياري مدرن تحقق پيدا کرد که نشان‌دهنده يک حرکت بزرگ است. در بخش کشاورزي براي ما به عنوان امنيت غذايي و صادرات محصول و خودکفايي در بسياري از زمينه‌ها که توانايي داريم، بسيار اهميت دارد. کشور ما چهار فصل است و به گونه‌اي نيست که فقط در يک فصل بتوانيم کاشت و برداشت انجام دهيم.

جايزه هزار توماني دولت براي گندم‌کاران
وي ادامه داد: ما اين هفته تصميم گرفتيم يک جايزه هزار توماني براي گندمکاران در نظر بگيريم تا آنهايي که سريع گندم‌ها را تحويل مي‌دهندف هديه‌اي از طرف دولت بگيرند. دست آنها را مي‌بوسيم و اين هديه کوچک را تقديم آنها مي‌کنيم زيرا آنها هستند که کشور ما را خودکفا مي‌کنند.
رئيس‌جمهور افزود: محصول گندم، امروز ممکن است در بخشي نياز به واردات داشته باشد اما با توجه به خشکسالي باز هم گندم ما کفايت مي‌کند اما در بخش هاي صنعتي نيازهايي براي گندم داريم که خريداري آنها شروع شده است. بنابراين چهارفصل بودن کشور ما بسيار اهميت دارد.
روحاني با اشاره به اهميت خاک، تاکيد کرد: همانطور که آب خيلي اهميت دارد، خاک هم خيلي مهم است و اين خاک در اثر تحولات در طول ميليون‌ها سال به وجود آمده و در اختيار ما قرار دارد و بسيار ارزشمند است. از همه اين‌ها مهمتر تلاش و کار کشاورز و از هر سه مهمتر کار خداوند است. کسي که زراعت را به وجود آورده خداوند و اراده خداوند است.
وي در پايان با تشکر از همه بخش‌هاي کشاورزي و وزير کشاورزي بيان کرد: يکي از بخش‌هايي که در توليد واکسن تلاش مي‌کند وزارت جهاد کشاورزي است. بخش سرم‌سازي رازي امروز مشغول توليد واکسن براي کرونا هستند. درود مي فرستيم به کشاورزاني که همه مقاطع پشتيبان مردم و دولت‌شان بودند و براي آنها توفيق و برکت آرزو مي‌کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره