نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

نتایج آخرین نظرسنجی «ایسپا» درباره انتخابات ۱۴۰۰

منبع
ايسنا
بروزرسانی
نتایج آخرین نظرسنجی «ایسپا» درباره انتخابات ۱۴۰۰

ايسنا/ ايسپا نتايج آخرين نظرسنجي خود درباره انتخابات رياست جمهوري سال ۱۴۰۰ را منتشر کرد.

مرکز افکارسنجي دانشجويان ايران (ايسپا) در ادامه روند نظرسنجي هاي انتخاباتي که به منظور سنجش نگرش مردم ايران درباره انتخابات رياست جمهوري سال ۱۴۰۰ انجام شد، در فروردين ماه سال جاري يک نظرسنجي در مقياس ملي را انجام داده است که در ادامه نتايج آن را بررسي مي‌کنيم:

مشخصات پاسخگويان

بر اساس جزئيات منتشر شده از اين نظرسنجي در اين نظرسنجي اطلاعات از ۱۵۶۹ نفر شهريور به صورت مصاحبه تلفني انجام شده است که ۴۹.۹ درصد پاسخگويان را مردان و ۵۱.۱ درصد آنها را زنان تشکيل مي‌دهند. همچنين ۲۶.۶ درصد پاسخ گويان در بازه سني ۱۸ تا ۲۹ سال، ۴۶.۹ درصد در سنين ۳۰ تا ۴۹ سال و ۲۶.۵ درصد در بازه ۵۰ سال و بالاتر بودند. ۶۵ درصد پاسخگويان اين نظرسنجي ميزان تحصيلات خود را غير دانشگاهي و ۳۵ درصد دانشگاهي اعلام کرده‌اند. همچنين ۶۹.۶ درصد پاسخگويي آن را افراد متاهل و ۲۳.۹ درصد آنها را افراد مجرد تشکيل داده‌اند. ۳۸.۱ درصد پاسخگويان اين نظرسنجي در مراکز استانها ۳۶ درصد در ساير شهرها و ۲۵.۹ درصد در روستاها سکونت داشتند.

پراکندگي جغرافيايي جمعيت نمونه ۳۱۰ شهرستان و روستاهاي تابعه آن را در بر مي گيرد. نرخ پاسخ در اين طرح نيز ۶۵ درصد بوده که اين ميزان نشان مي‌دهد از هر ۱۰۰ نفر ۶۵ نفر به درخواست پرسشگران براي مصاحبه پاسخ مثبت دادند.

اطلاع مردم از زمان انتخابات رياست جمهوري

در اين نظرسنجي به منظور سنجش ميزان توجه شهروندان به موضوع انتخابات از آنها پرسيده شده «همانطور که مي دانيد چند ماه ديگر قرار است انتخابات رياست جمهوري ايران برگزار شود آيا مي دانيد اين انتخابات در چه ماهي برگزار خواهد شد؟» 
۵۰.۲ درصد شهروندان از زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري پيش رو اطلاع داشتند در مقابل نيست ۴۹.۸ درصد از پاسخگويان يا نمي‌دانستند انتخابات در چه ماهي برگزار مي شود، يا به ماه هاي ديگري غير از خرداد ماه اشاره کردند.

پيگيري اخبار مربوط به انتخابات

همچنين در اين نظرسنجي از پاسخگويان پرسيده شده است «انتخابات رياست جمهوري در خرداد ماه برگزار خواهد شد، تا چه حد اخبار انتخابات را دنبال مي کنيد؟» ۴۱.۹ درصد پاسخگويان گفتند اخبار انتخابات را دنبال نمي کنند، ۲۶.۱ درصد کمي، ۲۰.۹ درصد تا حدي بگيره اخبار تحولات انتخاباتي هستند. افرادي که در حد زيادي اخبار مربوط به انتخابات را پيگيري مي کند ۱۱.۱ درصد پاسخگويان را تشکيل مي دهند.

ديدگاه پاسخگويان در خصوص ميزان مشارکت مردم در انتخابات

۲۴ درصد پاسخگويان در جواب اين پرسش که «فکر مي کنيد مردم تا چه ميزان در اين انتخابات (انتخابات رياست جمهوري) شرکت مي کنند» گفته‌اند فکر مي‌کنند مردم به ميزان زياد يا خيلي زيادي در انتخابات رياست جمهوري شرکت خواهند کرد. ميزان مشارکت مردم از نظر ۱۴.۴ درصد متوسط و از نظر ۴۰.۳ کم يا خيلي کم است. ۲۱.۳ درصد نيز گفته‌اند نمي‌دانند مردم تا چه حد در انتخابات شرکت خواهند کرد.

ميزان تمايل مردم به شرکت در انتخابات

در اين نظرسنجي از شهروندان پرسيده شده است «خود شما براي شرکت در انتخابات رياست‌جمهوري چه تصميمي گرفته ايد؟» که ۴۳.۳ درصد از پاسخگويان گفته اند در انتخابات رياست جمهوري شرکت خواهند کرد، ۴.۷ درصد احتمال زياد شرکت خواهند کرد، ۲۰.۸ درصد هنوز تصميم نگرفته‌اند، ۵.۸ درصد احتمال کمي دارد شرکت کنند و ۲۵.۳ درصد به هيچ وجه شرکت نخواهند کرد. (با توجه به انجام نظرسنجي به صورت تلفني دو نکته را بايد در نظر داشت: اول اينکه حداکثر تمايل به مشارکت همان عدد گزينه «قطعاً شرکت نمي کنم» (حتي حدود چهار درصد کمتر) است و دوم اينکه با توجه به محافظه کاري ناشي از روش تلفني عدد گزينه «به هيچ وجه شرکت نميکنم» معتبر نيست چون بخشي از کساني که قصد شرکت در انتخابات ندارند گزينه «هنوز تصميمي نگرفته‌ام» را انتخاب مي‌کند.)

يافته‌هاي اين نظرسنجي حاکي از آن است که ۱۹ درصد پاسخگويان در گروه سني ۱۸ تا ۲۹ سال، ۴۲.۶ درصد در گروه سني ۳۰ تا ۴۹ سال و ۵۶.۴ درصد پاسخگويان در گروه سني ۵۰ سال به بالا تصميم قطعي براي شرکت در انتخابات دارند. ۳۴.۱ درصد ساکنان مراکز استانها، ۴۱.۲ درصد ساکنان ساير شهرها و ۶۰.۲ درصد ساکنان روستاها گفته اند قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد. همچنين ۴۷.۳ درصد افراد فاقد تحصيلات دانشگاهي و ۱۶.۶ در افراد داراي تحصيلات دانشگاهي تصميم قطعي براي شرکت در انتخابات گرفته اند.

شرايط مردم براي شرکت در انتخابات رياست جمهوري سال ۱۴۰۰

در جريان انجام اين نظرسنجي از افرادي که تصميم قطعي براي شرکت در انتخابات نگرفته‌اند پرسيده شده است «در چه صورتي در انتخابات رياست جمهوري شرکت مي کنيد؟» که ۴۴.۹ درصد آنها گفته‌اند بستگي دارد چه کساني کانديدا شوند، ۳۶.۸ گفته‌اند اگر شرايط اقتصادي بهتر شود، ۵.۱ اظهار نموده اند تخت هيو شرايطي شرکت نمي کنند، ۲.۴ درصد بيان کرده‌اند اگر بدانم با شرکت نکردنم در انتخابات وضع بدتر مي شود، در انتخابات شرکت خواهم کرد، ۴.۱ درصد به ساير موارد اشاره کرده‌اند و ۶.۷ درصد نيز به اين سوال پاسخي نداده اند.

ميزان راي احتمالي مردم به شخصيت هاي سياسي (در صورت کانديدا شدن در انتخابات رياست جمهوري سال ۱۴۰۰)

از پاسخگويان پرسيده شده است «من اسم چند شخصيت سياسي را مي‌خوانم اگر هر کدام کانديداي رياست جمهوري شوند تا چه حد احتمال دارد شما به هر يک از اين افراد راي بدهيد؟» که در پاسخ ۳۶.۶ درصد کل افراد نمونه، به جز کساني که قطعاً در انتخابات شرکت نمي‌کنند، گفته اند در صورت کانديدا شدن ابراهيم رئيسي احتمال زيادي دارد که به وي راي دهند. اين نسبت براي سيد حسن خميني ۲۲.۹ درصد، محمدباقر قاليباف ۱۳.۱ درصد، محمد جواد ظريف ۱۲.۵ درصد، سعيد محمد ۷.۵ درصد، محسن رضايي ۶.۸ درصد، علي مطهري ۴.۹ درصد، سعيد جليلي ۴.۸ اميرحسين قاضي‌زاده هاشمي ۴.۵ درصد، علي لاريجاني ۴.۳ درصد، مسعود پزشکيان ۲.۴ درصد و حسين دهقان ۱.۵ درصد است.

همچنين ۶۰.۵ درصد پاسخگويان حسين دهقان را نمي‌شناختند؛ اين ميزان براي مسعود پزشکيان ۶۰.۴ درصد، سعيد محمد ۵۸.۲ درصد، سعيد جليلي ۴۷.۴ درصد و اميرحسين قاضي زاده هاشمي ۴۶.۶ درصد است.

ديدگاه مردم در خصوص سطح اختيارات رئيس جمهور براي اداره کشور

«فکر مي کنيد در کشور ما سطح اختيارات رئيس جمهور براي اداره کشور به چه ميزان است؟» از ديگر پرسش هايي است که در اين  نظرسنجي مطرح شده که ۲۸.۷ درصد از پاسخگويان سطح اختيارات رئيس جمهور را براي اداره‌ي کشور کم و ۳۳.۹ درصد زياد دانستند. همچنين ۲۵.۴ پاسخگويان معتقد بودند که رئيس جمهور براي اداره کشور تا حدي اختيار دارد و ۱۲ درصد نيز به اين سوال پاسخ ندادند.

اميدواري مردم به تغيير وضعيت کشور پس از انتخابات

در ادامه از پاسخگويان پرسيده شد «فکر مي‌کنيد با تغيير دولت در انتخابات رياست جمهوري خرداد ماه وضعيت کشور چه تغييري خواهد کرد؟» که ۳۲.۸ درصد پاسخگويان گفته‌اند با تغيير دولت در انتخابات رياست جمهوري وضعيت کشور بهتر مي شود؛ در مقابل ۱۱.۷ درصد بيان کرده‌اند با تغيير دولت در اين انتخابات به وضع کشور بدتر مي شود. همچنين ۳۳.۲ درصد معتقد بودند با تغيير دولت در انتخابات رياست جمهوري خرداد ماه وضعيت کشور فرقي نخواهد کرد و ۲۲.۳ درصد پاسخگويان نيز در پاسخ به اين پرسش اظهار بي اطلاعي کرده اند يا به آن جواب نداده اند. از کل افرادي که گفته‌اند قطعاً در انتخابات رياست جمهوري شرکت مي کنند، بيش از نيمي از آنها  (۵۱.۵ درصد) معتقدند با تغيير دولت وضعيت کشور بهتر ميشود. ۴.۶ درصد آنها گفته‌اند وضعيت کشور بدتر مي‌شود و از نظر ۱۹.۶ درصد آنها تغييري در وضعيت کشور رخ نمي دهد.

ديدگاه مردم در خصوص تأثير بازگشت به برجام در وضعيت کشور

از ديگر پرسش هاي مطرح شده در اين نظرسنجي اين بوده که«فکر مي‌کنيد اگر آمريکا و ايران به توافق برجام برگردند، چه تاثيري بر وضعيت کشور خواهد گذاشت؟» که ۴۶.۶ درصد گفتن وضعيت کشور بهتر خواهد شد ۵.۹ درصد بيان کرده‌اند وضعيت کشور قطر خواهد شد و ۲۸.۳ درصد معتقد بودند اگر آمريکا و ايران به توافق برجام برگردند، تاثيري بر وضعيت کشور نخواهد داشت. ۱۹.۲ درصد پاسخگويان نيز در پاسخ به اين سوال اظهار بي اطلاعي کردند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر