بانوی اصلاحطلب: به تأیید صلاحیت بانوان توسط شورای نگهبان خوشبین نیستیم

ايلنا/ دبير کل مجمع زنان اصلاح طلب با بيان اينکه امنيت اطلاعاتي در فضاهاي سياسي و احزاب گروهها وجود ندارد، گفت: با اشخاصي رايزني صورت گرفته اما به نتيجه نهايي نرسيدهايم و از سويي اين نگراني وجود دارد که با مطرح شدن اشخاص، ممکن است نوازشهاي دوستانه جناح رقيب موجب حذف کانديداها شود؛ بر همين اساس سعي ما بر اين است که هرچه ديرتر اين موضوع را اعلام کنيم تا بتوانيم براي کانديداها مصونيت ايجاد کنيم.
زهرا شجاعي در گفتوگو با ايلنا در خصوص آخرين فعاليتهاي مجمع زنان اصلاح طلب، اظهار کرد: مجمع زنان اصلاح طلب به عنوان يکي از احزاب جبهه اصلاحات به تناسب فضاي سياسي کشور که فعاليت دوران انتخابات را اقتضا ميکند، جلسات خود را افزايش داده است و موضوع انتخابات يکي از دستور جلسات ثابت مجمع در طي يک ماه اخير بوده است. در اين جلسات، مجمع به عنوان يکي از اعضاي جبهه اصلاحات ايران اخبار مربوط به فعاليتهاي کميتههاي چهارگانه جبهه اصلاحات و تصميماتي که در جلسات مجمع عمومي جبهه گرفته ميشود را به اطلاع اعضاي مجمع زنان اصلاح طلب ميرساند و در مواردي که لازم است احزاب در خصوص موضوعات اظهار نظر کنند و پيشنهادات و نقطه نظرات خود را در مورد طرحها مطرح کنند، اين موضوع در دستور کار مجمع قرار ميگيرد و پس از اظهار نظر دوستان، جمع بندي نظرات به جبهه اصلاحات اعلام ميشود.
اين عضو جبهه اصلاحات ايران افزود: به عنوان مثال شيوه انتخاب کانديداي اصلح يا اجماعي اصلاح طلبان در دستور کار مجمع قرار گرفت و با اظهار نظر دوستان به جبهه اصلاحات اعلام شد که در جلسه شنبه جبهه به تصويب نهايي رسيد.
وي ادامه داد: علاوه بر اين مجمع در رابطه با انتخابات رياست جمهوري که ما معتقديم بايد سد ورود زنان به انتخابات رياست جمهوري، شکسته شود و ما در مرحله ثبت نام باقي نمانيم، يکي از موضوعات مورد بررسي است که درباره آن بحث و گفتوگو انجام شد و گامهايي که ما را به نقطه نهايي ميرساند، بررسي شد و موارد قانوني مانند تفسير اصل ۱۱۵ قانون اساسي يا افکار عمومي و شناسايي نيروها نيز مورد بحث و گفتگو قرار گرفت اما تاکنون به کانديداي اجماعي درباره زنان نرسيديم گرچه ميدانيم که موانع ديگري غير از شناسايي کانديدا وجود دارد.
دبير کل مجمع زنان اصلاح طلب در خصوص انتخابات شوراها نيز بيان کرد: درباره انتخابات شوراها نيز مجمع زنان اصلاح طلب کميته ويژهاي را تشکيل داده تا حضور اعضاي مجمع که عضو شورا هستند و برخي ديگر از صاحب نظران که حوزههاي انتخاباتي شوراها و ثبت نام خانمها را در اين زمينه رصد کند. متأسفانه ما دراين زمينه به اين نتيجه رسيديم که ميزان ثبت نام زنان در اين دوره بسيار پايين است و اين موضوع ناشي از اقبال عمومي جامعه و سرد بودن و مأيوس کننده بودن فضاي انتخاباتي است که نشان مي دهد ميزان مشارکت در انتخابات آينده بالا نيست و براي اکثر افراد نگراني ايجاد کرده است.
شجاعي ادامه داد: مجمع زنان اصلاح طلب در چارچوب فعاليتهاي ائتلاف احزاب زنان اصلاح طلب (صدف) برخي از اين موضوعات را مورد بررسي قرار داده است و تلاش ما بر اين است که از کانديداهاي رياست جمهوري بخواهيم که موضع خود را در ارتباط با بحث زنان در برنامههاي آتي خود مطرح کنند و تأکيد ما بر انتخاب معاون اولي از بين خانمها و بهرهمندي از نيروي مديريتي زنان در سطوح بالا و استانداريها و معاونتهاي رياست جمهوري است و به جد ميخواهيم که اين يکي از شاخصها و معيارهاي تأييد کانديداي اصلح و برتر در جبهه اصلاحات ايران باشد.
وي تأکيد کرد: با توجه به فضاي سياسي کشور و نگرانيهايي که وجود دارد، بحثها و گفتوگوها و لابيهايي با بعضي از اشخاص و افراد انجام شده و در اين زمينه بيفعاليت نيستيم اما به نتيجه نهايي نرسيدهايم و از سويي اين نگراني وجود دارد که با مطرح شدن اشخاص، نوازشهاي دوستانه جناحهاي رقيب و برخي از نهادهاي غير مسئول اما فعال در اين زمينه ممکن است موجب حذف کانديداها در اين زمينه شود؛ بر همين اساس سعي ما بر اين است که هرچه ديرتر اين موضوع را اعلام کنيم تا بتوانيم براي کانديداها مصونيت ايجاد کنيم.
اين فعال سياسي اصلاح طلب با بيان اينکه امنيت اطلاعاتي در فضاهاي سياسي و احزاب گروهها وجود ندارد، گفت: حتي اين اشخاص را به جبهه اصلاحات معرفي نکرديم چون فضاي جبهه فضايي باز است و ممکن است اخبار رسانهاي شود.
دبير کل مجمع زنان اصلاح طلب بيان کرد: ما به تأييد صلاحيت بانوان توسط شوراي نگهبان خوشبين نيستيم اما معتقديم که عدم خوشبيني ما نبايد مانع از فعاليتمان شود. انتخاب يک زن به عنوان رئيس جمهور يک فرآيند تدريجي است که نيازمند برداشتن گامهاي مصمم با برنامه در طي زماني طولاني است. بنابراين اولين گام که ثبت نام است توسط مرحومه خانم طالقاني برداشته شده است و اين سد شکسته شد. گام دوم، تفسير رسمي شوراي نگهبان از کلمه رجال است. گرچه برخي از صاحب نظران حقوقي از جمله خانم جنيدي معتقدند نياز به تفسير ندارد و طبق استنادات حقوقي گفتند که انتخاب اين کلمه به دليل حذف شرط ذکوريت بوده است. بنابراين ذکر کلمه رجال به دليل گسترش دايره انتخاب اشخاص بوده است.
وي ادامه داد: حضور زنان در اين مرحله و بررسي صلاحيت زنان در شوراي نگهبان بايد به عنوان مطالبهاي عمومي مطرح شود. بنابراين در اين مقطع و در اين مرحله نيازمند اين هستيم که اين خواسته را به عنوان مطالبه اي عمومي مطرح کنيم تا در اين فرآيند قدمي رو به جلو برداريم.
شجاعي در خصوص سامانه رأي سنجي اصلاح طلبان نيز گفت: طرح سرا در جبهه اصلاحات ايران به تصويب رسيده و مراحل فني را پشت سر گذاشته است و روشي بسيار مناسب براي مشارکت عمومي و دموکراتيک برگزار کردن انتخابات است که نحوه اجراي آن نيز مشخص شده است.