نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

دبیرکل جمعیت جانبازان: آیت‌الله رئیسی نقطه پرگار حماسه ۱۴۰۰ است

منبع
تسنيم
بروزرسانی
دبیرکل جمعیت جانبازان: آیت‌الله رئیسی نقطه پرگار حماسه ۱۴۰۰ است

تسنيم/ دبيرکل جمعيت جانبازان با بيان اينکه آيت‌الله رئيسي نقطه پرگار حماسه ۱۴۰۰ است، گفت: براي اينکه به تکثر پاي صندوق رأي دچار نشود، مرجعيت تصميم‌گيري را شوراي ائتلاف مي‌دانيم.

جلسه مجازي پرسش و پاسخ دبيران استاني جمعيت جانبازان انقلاب اسلامي با مجتبي شاکري دبيرکل اين جمعيت با موضوع انتخابات برگزار شد.
مجتبي شاکري با تبريک قرارگرفتن در ضيافت الهي و بهره‌مندي از لحظه لحظه‌هاي اين ماه قرآني براي درک شب‌هاي قدر و تجليل از جايگاه بلند جانباز شهيد سيدمحمد حجازي جانشين نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، در پاسخ به سؤالي درباره اينکه "آيا بهتر نيست از ميان گزينه‌هاي مطرح براي نامزدي در انتخابات رياست جمهوري، به چند گزينه اوليه برسيم؟" بيان کرد: اين‌که جبهه انقلاب به تصميم نهايي نرسيده است به‌منزله سردرگمي نيست. واقعيت اين است که شوراي ائتلاف، شوراي وحدت، جبهه پايداري، جبهه تحول‌خواهان انقلابي و... بر اين باورند که اگر حجت‌الاسلام رئيسي به ميدان بيايد، از وي حمايت مي‌کنند.

۵ مطالبه جمعيت جانبازان از نامزدهاي انتخاباتي
وي افزود: اگر نامزد اصلي مورد حمايت تشکل‌هاي انقلابي اعلام شود، ساير نامزدهاي مطرح انگيزه‌اي براي حضور در ميدان انتخابات نخواهند داشت. هم‌اکنون هم نامزدهاي ديگري در دستور کار بررسي نيروهاي انقلاب است.
دبيرکل جمعيت جانبازان انقلاب اسلامي ادامه داد: در دوره‌هاي قبلي انتخابات، جبهه مقابل نيز به اين شکل بوده است که آنها يک نامزد اصلي داشتند و دو نامزد پشتيبان هم براي پوشش کاستي‌ها و برجسته‌سازي نقاط قوت گفتمان در گفتگوهاي جمعي و فردي و نشست‌هاي مناظره‌اي حاضر مي‌شدند.
شاکري با بيان اينکه "اگر از روز اول فقط با يک نامزد اصلي در ميدان حاضر شويم، بهره‌مندي جناح رقيب از ظرفيت‌هاي تبليغات بيشتر خواهد بود"، اظهار کرد: با چنين نگرشي تمرکز روي يک نامزد براي ما فعلاً منطقي نيست و بايد خردمندانه به‌سمتي برويم که فرصت براي نامزدهاي نيروهاي انقلاب برابر شود و بي‌ترديد در روز رأي‌گيري يک نامزد از سوي نيروهاي انقلاب در معرض رأي قرار گيرد تا پديده تکثر و شکسته شدن آرا اتفاق نيفتد.
شاکري در پاسخ به سؤالي درباره فعاليت زودهنگام انتخاباتي برخي کانديداها در استان‌ها به‌دليل طولاني شدن پروسه انتخاب نهايي در شوراي ائتلاف تأکيد کرد: سخن گفتن نامزدها با مردم در قالب‌هاي مختلف گفتگويي شيوه پسنديده براي برقراري ارتباط نامزدهاي محتمل با جامعه است.
وي افزود: جمعيت جانبازان با توجه به رسالت تشکيلاتي خود بايد پاسخ پنج سؤال اصلي را از نامزدها در برنامه‌هاي گفتگويي مطالبه کند. گفتمان اختصاصي هر نامزد چيست؟ تيم مشورتي و وزراي شاخص کابينه آنها براي عملياتي کردن اين گفتمان کيست؟ فهرست مسائل اولويت‌دار کشور از نظر آنها کدام است؟ برنامه عملياتي آنها براي حل اين مسائل چيست و در نهايت تمکين آنها نسبت به مرجعيت تصميم‌گيري نيروهاي انقلاب براي ايجاد وحدت و رسيدن به نامزد واحد چگونه است؟

شوراي ائتلاف تمام گزينه‌هاي محتمل را تا آغاز ثبت‌نام بايد روي ميز نگه دارد
دبيرکل جمعيت جانبازان درباره تشکيل ستاد انتخاباتي توسط نامزدها خاطرنشان کرد: الآن مرحله پيش از ثبت‌نام است و طبعاً نامزدهاي محتمل مي‌خواهند با مردم سخن بگويند و خود را معرفي کنند و در نتيجه به تشکيل ستاد انتخاباتي روي مي‌آورند که امري طبيعي است و اشکالي هم ندارد اما تا زماني که نامزد نهايي جريان نيروهاي انقلاب مشخص نشده است، چهره‌هاي شناخته‌شده جمعيت جانبازان نبايد در ستاد هيچ‌يک از نامزدهاي مطرح عضو شوند و مسئوليتي بپذيرند چراکه به‌منزله تأييد نهايي آن نامزد از سوي اين تشکل تلقي خواهد شد.
به‌گفته وي، شوراي ائتلاف تمام گزينه‌هاي محتمل را تا آغاز ثبت‌نام بايد روي ميز نگه دارد و پس از ثبت‌نام و مراحل احراز با به‌کار بستن شاخص‌هاي انتخاب به معرفي نامزد اجماعي جريان انقلاب بپردازد.
شاکري يادآور شد: جمعيت جانبازان براي شرکت در جلسات شوراي وحدت دعوت شده است ولي از آنجا که مدل 15نفره شوراي وحدت محدود و متفاوت از جامعيت فراگير و 45نفره شوراي ائتلاف است نمي‌توان موفقيت تجربه‌شده در انتخابات مجلس دوره يازدهم را ناديده بگيريم و به مدل نوپا و تجربه‌نشده شوراي وحدت بپيونديم.
وي افزود: طيف جريان نيروهاي انقلاب و نامزدهاي شناخته‌شده با آمدن آيت الله رئيسي متفق براي حمايت از ايشان هستند. برآيند نظرسنجي‌ها هم حاکي از چنين مقبوليت و اولويتي از منظر مردم به گفتمان مبارزه با فساد و عدالت‌خواهانه ايشان و نيز اقدامات عملي ايشان در دفاع از حقوق عامه در مسائل اجتماعي و اقتصادي به‌ويژه حمايت از توليدکنندگان و پيگيري‌هاي استان به استان براي پشتيباني و برداشتن موانع توليد است و جمعيت موقعيت ايشان را بين نامزدهاي نيروهاي انقلاب ممتاز و شخصيت ايشان را نقطه پرگار خلق حماسه 1400 مي‌داند.

نيروهاي انقلاب تا قطعي شدن حضور آيت الله رييسي نبايد نامزدهاي جايگزين را به حاشيه برانند
شاکري ابراز کرد: جمعيت جانبازان انقلاب اسلامي تدبير خردمندانه طيف نيروهاي انقلاب براي در صحنه نگه داشتن تعدادي از نامزدها را با هدف حمايت و پشتيباني از نامزد اصلي تا پيش از روز رأي‌گيري مثبت مي‌داند.
شاکري در پاسخ به پرسشي درباره حضور احتمالي قاليباف در ميدان رقابت انتخابات رياست جمهوري، گفت: اخيراً رئيس شوراي مرکزي جمعيت پيشرفت و عدالت در مصاحبه‌اي اعلام کرده است که آقاي قاليباف ضمن اينکه تمرکزشان را معطوف به وظايف خود در مجلس کرده‌اند، تأکيد دارند که بناي کانديداتوري در انتخابات را ندارند.
شاکري تصريح کرد: جريان نيروهاي انقلاب تا قطعي شدن حضور آيت الله رييسي نبايد نامزدهاي جايگزين را به حاشيه برانند. در اين مصاحبه آقاي پيرهادي گفته است «برداشت و استنباط من از سخنان آقاي قاليباف اين است که با افزايش احتمال حضور آيت الله رييسي، آقاي قاليباف تصميم به عدم کانديداتوري گرفته است و آمادگي کمک به ايشان را دارد».
وي تأکيد کرد: تدبير جريان بايد بدين گونه باشد که تا زمان ثبت‌نام حضور قاليباف به‌عنوان يک گزينه احتمالي مطرح باشد، البته چهره‌هايي مثل قاليباف، سعيد جليلي، محسن رضايي و سعيد محمد و ديگر عزيزان پيش‌تر هم اعلام کرده‌اند که اگر آيت الله رييسي در ميدان حاضر شود، آنها به‌نفع وي کناره‌گيري خواهند کرد.
دبيرکل جمعيت جانبازان در پاسخ به سؤالي درباره ضرورت به صحنه آوردن يک چهره جديد با همکاري چهره‌هاي قديمي در عرصه انتخابات رياست جمهوري، يادآور شد: کشف و برجسته‌سازي چهره جديد قطعاً کمک‌کننده است، قطعاً زايش و ميدانداري يک نيروي جديد که بتواند منافع ملي را بفهمد، براي درمان مشکلات اقتصادي برنامه داشته باشد، از آزمون‌هاي انقلاب روسفيد بيرون آمده باشد و نيز بتواند براي صدها پست، افرادي را براي تصدي امور پيش‌بيني کند، کار ساده‌اي نيست و در فاصله زماني اندک به دست نمي‌آيد، بنابراين نمي‌توان انتظار داشت در اين انتخابات يک چهره جديد و ناشناخته مطرح شود و اين پروسه در گذر زمان محقق خواهد شد اما باورمندي رئيس جمهور منتخب به شايستگي و کارآمدي‌هاي نسل جوان براي حضور چشمگير در کابينه و مسئوليت‌هاي اجرايي بسيار مهم و راهبردي است.

شاکري با اشاره به اينکه رهبر انقلاب اسلامي در منشور گام دوم انقلاب حدود 40 مرتبه به مسئله جوانان اشاره داشتند، در عين حال گفت: برخي افراد با برداشت ناقص از بيان رهبري به نظريه‌پردازي حضور يک چهره جوان در کسوت رياست جمهوري مي‌پردازند در حالي که اين برداشت نياز به اصلاح دارد. مقام معظم رهبري در ارتباط تصويري با نمايندگان تشکل‌هاي دانشجويي در 28 ارديبهشت 99 فرمودند که دولت جوان و حزب‌اللهي علاج مشکلات کشور است.

احتمال پيروزي نيروهاي انقلاب با مشارکت بالاي مردم در انتخابات
وي اضافه کرد: در واقع معناي اين حرف صرفاً اين نيست که يک جوان سي‌وچندساله رئيس دولت باشد بلکه معناي دولت جوان و حزب‌اللهي از منظر ايشان يک دولت سرپا، پاي‌کار، آماده و بانشاط است که بتواند کار کند و خسته و ازکارافتاده نباشد.
شاکري در بخش ديگر سخنانش با بيان اينکه مدعيان اصلاح‌طلبي استدلال وارونه‌اي را در جامعه تسري مي‌دهند که نيروهاي انقلاب به‌دنبال پيروزي در انتخابات از طريق مشارکت پايين مردم هستند و اين در حالي است که در صورت مشارکت بالا، نامزد اصلاحات با اقبال اکثريت روبه‌رو خواهد شد، گفت: اساس و مبناي اين ادعا غلط است، شاهد مثال در سال 84 مشارکت بالا بود و در برابر نامزد جبهه انقلاب، چهره‌اي با وزن اجتماعي سياسي آيت الله هاشمي رفسنجاني قرار گرفته بود که به‌عنوان سردار سازندگي و اميرکبير دوران از وي ياد مي‌کردند، با اين حال فردي با گفتمان انقلاب اسلامي با پشتيباني نيروهاي انقلاب که محدوده فعاليت‌هاي قبلي وي در حد استانداري و شهرداري بود، با 7 ميليون رأي بيشتر رأي آورد، بنابراين در مشارکت بالا نيز احتمال پيروزي نيروهاي انقلاب وجود دارد.
وي ادامه داد: در سال 88 نيز مدعيان اصلاحات تمام ترفندهايي را که مي‌توانستند به‌کار بگيرند تا پيروز انتخابات شوند به صحنه آوردند و از حمايت‌هاي چندلايه آمريکا و ارتجاع منطقه هم برخوردار بودند اما با وجود مشارکت بالا، سنگين‌تر از انتخابات سال 84 با اختلاف 11 ميليون رأي صحنه رقابت را به پيروزي جريان نيروهاي انقلاب واگذار کردند.
شاکري با تأکيد به اينکه قاعده ميزان مشارکت بالا هيچ‌گاه نمي‌تواند مصادره جريان خاص بشود، اضافه کرد: در سال 92 به‌دليل بروز تکثر ميان نامزدهاي جبهه انقلاب و تمرد برخي چهره‌ها که به‌نفع نامزد جلودار کنار نرفتند، نيروهاي انقلاب مغلوب رقابت شدند، در واقع افزايش مشارکت الزاماً به نفع يا ضرر جريان خاصي نيست؛ مردم به‌دنبال خادم انقلابي کارآمد مي‌گردند، مهم اين است که ما به‌درستي سازوکارهاي وحدت را به‌کار بگيريم.

احتمال تعويق انتخابات توسط دولت به‌بهانه کرونا
دبيرکل جمعيت جانبازان با بيان اينکه برخي تئوريسين‌ها و تصميم‌سازان اصلاحات چون مي‌دانند که با کارنامه دولت فرسوده و نظارت‌گريز به‌احتمال قوي مطرود رأي مردم پاي صندوق‌ها خواهند بود، نعل وارونه مي‌زنند که با رد صلاحيت نامزدهاي آنها، ميزان مشارکت در انتخابات پايين مي‌آيد و به اين دليل است که آنها رأي نمي‌آورند، اظهار کرد: اين استدلال غلط صرفاً با هدف اينکه شوراي نگهبان از پروسه انتخابات حذف شود، مطرح مي‌شود و سالهاست در جنگ با نظارت استصوابي به‌سر مي‌برند، اين در حالي است که سلايق مختلف سياسي همواره در انتخابات حضور داشته و دارند. علت رأي نياوردن مدعيان اصلاح‌طلبي اصلاً مقوله ميزان مشارکت نيست، بلکه ناکارآمدي در مديريت و کرنش ذليلانه در گفتگو با غرب اعتماد مردم به اين جريان را به‌شدت کاهش داده است.
شاکري در پاسخ به سؤالي درباره احتمال تعويق انتخابات توسط دولت به‌بهانه کرونا گفت: دولت نمي‌تواند چنين کاري کند و چنين اجازه‌اي ندارد.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه "با توجه به کارشکني دولتي‌ها و درخواست رفراندوم که توسط شخص رييس جمهور مطرح شده است، آيا وقت کوتاه شدن دست اين جماعت از کشور نرسيده است؟" گفت: وقتش رسيده است با روشنگري و بصيرت‌افزايي دبيران استاني و رأي مردم پاي صندوق‌ها، در واقع کوتاه کردن دست رئيس دولت از قدرت در اين فرصت اندک از مسير عدم کفايت مجلس عاقلانه نيست.
دبيرکل جمعيت جانبازان تصريح کرد: مجلس انقلابي با قانون اقدام راهبردي براي لغو تحريم‌ها و صيانت از منافع ملت ايران در حوزه انرژي هسته‌اي سوار بر دولت شده است و بايد از چموشي‌هاي تيم مذاکره‌کننده برجامي رکاب بگيرد. مجلس و قوه قضاييه بايد بتوانند در سازوکاري قانوني مستقيم در قالب تيم مذاکره‌کننده در نگارش بند بند توافقي چون برجام حضور داشته باشند و به‌جاي انتظار کشيدن براي دريافت فکت‌شيت خود مستقلاً جمع‌بندي داشته باشند.

موافقت يا مخالفت رهبري براي حضور آيت الله رييسي در عرصه انتخابات
وي ابراز کرد: صرفاً حضور در جلسات شوراي امنيت پس از وقوع توافقات و انجام تعهداتي از اين دست و خسارت به‌جاي‌مانده جاي تأمل دارد. رکاب گرفتن‌هايي از اين دست مي‌تواند همکاري قوا را به نقطه مطلوب برساند. اين‌که روحاني طرح رفراندوم مي‌دهد نيز ناشي از مشورت‌هاي غلط و عدم اشراف او بر قانون اساسي است. اصل 59 قانون اساسي به مجلس اجازه مي‌دهد در مسائل مهمي که بلاتکليف است و تکليف مشخص نيست، با تصويب دوسوم مجموع نمايندگان به آراي عمومي مراجعه کند، اين در حالي است که اولاً ما مسئله مهم بلاتکليف نداريم و ثانياً اصلاً به رييس جمهور ربطي ندارد که اين موضوع را مطرح کند.
وي در مورد موافقت يا مخالفت رهبري براي حضور آيت الله رييسي در عرصه انتخابات با توجه به حکمي که وي از مقام معظم رهبري براي رياست قوه قضاييه دارد، گفت: به‌نظر مي‌رسد رهبري بنا ندارند صراحتاً با تأييد نامزدي فردي اعلام نظر کنند چراکه در اين صورت به‌منزله اين است که فرد اصلح تعيين شده است. ايشان اگر مخالفتي نداشته باشند، اعلام مي‌کنند که نفياً و اثباتاً نظري ندارند و تصميم‌گيري را به‌عهده فرد مشورت‌گيرنده مي‌گذارند ولي با بيان شاخص‌ها، بصيرت جامعه را در انتخاب فرد اصلح هدايت مي‌کنند. هنوز خبر رسمي منتشر نشده است و اخبار حواشي اين موضوع اعتبار ندارد.
شاکري در خصوص تحرکات انتخاباتي احمدي‌نژاد و داوري نسبت به شخصيت فعلي وي، گفت: مجلس هفتم با تمام ظرفيت گفتماني خود و بسيج نيروهاي انقلاب پاي کار انتخابات رياست جمهوري وي آمدند و پيروزي دولت نهم را رقم زدند، نبايد او اين اقبال عمومي را به‌اعتبار شخص خود بداند، هرچند ايشان در ادامه مسئوليت ادعا کرد تنها بوده است و کسي در اين پيروزي انتخاباتي از او حمايت نکرده است، بايد به خدا پناه برد از خودشيفتگي و استغنا.
وي تأکيد کرد: جمعيت جانبازان مستقل از جناح‌هاي ديگر و همچنين به‌صورت مشترک با اعضاي جبهه تحول‌خواهان و اعضاي شوراي ائتلاف به انتخاب اصلح مي‌انديشد اما براي اينکه به تکثر پاي صندوق رأي دچار نشويم و به يک نفر برسيم، مرجعيت تصميم‌گيري را شوراي ائتلاف مي‌دانيم. اکنون شوراي ائتلاف قرار است مرجع تصميم‌گيري باشد و البته اين مرجعيت با تعداد افراد بيشتري شکل گرفته است و در نتيجه تمرکز و در عين حال فراگيري بيشتري دارد.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه جبهه انقلاب براي پاسخگويي به جنگ تخريب و تحريف افکار عمومي در زمان نزديک انتخابات چه تدبيري دارد، گفت: اعضاي جمعيت جانبازان پرچمداران پيروز عرصه‌هاي مختلف انقلاب هستند. همان‌قدر که در قرارگاه جنگي صحبت از نقشه عمليات، خط مقدم و نيروهاي پشتيبان مي‌شد، در عرصه‌هاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي هم به همان اندازه درباره فريب دشمن و ترفندهايي که به‌کار مي‌رود نيز صحبت و به آن پرداخته مي‌شود، بنابراين از رصد دشمن و نفوذيهاي داخلي نبايد غافل شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر