آسوشیتدپرس: ایران و آمریکا به توافق نزدیک شده اند

ايرنا/ خبرگزاري آسوشيتدپرس نوشت: برغم اينکه آمريکا ميخواهد شانس حصول توافق برجامي قريبالوقوع با ايران را کمرنگ جلوه دهد اما ردوبدل شدن تماسهاي ديپلماتيک و انتشار گزارشهايي از پيشرفت در روند مذاکرات وين حاکي است که تماسهاي غيرمستقيم ايران و آمريکا احتمالا درحال نزديک شدن به توافق است.
به گزارش ايرنا، اين رسانه آمريکايي افزود: تبادل زندانيان به رغم وقفه ايجاد شده در مذاکرات وين مي تواند اقدامي اعتماد ساز براي احياي برجام باشد هر چند که آمريکا و انگليس روز دوشنبه گزارش ها درباره هر گونه توافق مورد مذاکره درباره تبادل زندانيان ايراني و انگليسي را تکذيب کردند.
به گزارش ايرنا، سعيد خطيب زاده سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران نيز روز گذشته با رد برخي خبرها درخصوص تبادل زندانيها ميان ايران و آمريکا، گفت: جدا از گفتوگوها و مسائلي که در برجام دنبال ميشود موضوع زندانيها همواره در دستورکار ايران بوده است و اين گزارشهاي منتشر شده به نقل از منابع آگاه تاييد نميشود.
اسوشيتدپرس در بخشي از گزارش خود نوشت: بازگشت به توافق هسته اي بزرگترين و جنجال برانگيز ترين طرح سياست خارجي در نخستين ماه هاي رياست جمهوري جو بايدن رئيس جمهوري آمريکا خواهد بود و به احياي توافقي کمک خواهد کرد که بيشتر مشاوران بايدن در سالهاي خدمت خود در دولت باراک اوباما به آن دست يافتند.
اسوشيتدپرس با اشاره به کارشکني رژيم صهيونيستي نوشت هر گونه رويکرد آشتي جويانه با ايران با مخالفت شديد تل آويو مواجه است و دستکم سه نشست جداگانه در هفته گذشته بين مقام هاي آمريکايي و صهيونيستي انجام شده است.
بر اساس اين گزارش، افزايش فعاليت هاي ديپلماتيک همزمان با آمادگي مذاکره کنندگان براي دور چهارم مذاکرات وين، حاميان توافقي را که دونالد ترامپ رئيس جمهوري پيشين امريکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، اميدوار و مخالفان آن را خشمگين کرده است.
به نوشته اسوشيتدپرس، حاميان توافق مي گويند لغو تحريم ها تنها راهي است که ايران را به توافق پايبند مي کند.