توطئه دموکراتها در مرز ایران و عراق

مشرق/ آمريکايي ها همزمان با مذاکرات هسته اي تلاش جديدي را براي فشار بر تهران آغاز کرده اند که مبدا آن را بايد در مرزهاي مشترک ايران و عراق و استان دياله جست وجو کرد
در هفته هاي اخير نيروهاي مسلح عراق عمليات هاي جديدي را در محور شمال شرق استان مهم و راهبردي دياله و نزديکي مرزهاي مشترک با ايران ترتيب دادند که همچنان به عناصر مخفي گروهک تروريستي داعش آلوده است.
تلاش رزمندگان عراقي براي پاکسازي مناطق و خشکاندن ريشه ناامني ها در اين محور در حالي ادامه دارد که به گفته منابع ميداني حاميان منطقه اي و فرامنطقه اي داعش دور جديدي حمايت ها از عناصر تروريستي را در اين مناطق در دستور کار قرار داده اند.
براساس اطلاعات به دست آمده، ائتلاف غربي - عبري - عربي به سرکردگي آمريکايي ها، صهيونيست ها و رژيم هاي مرتجع منطقه بر روي ناامن کردن دياله حساب ويژه اي باز کرده اند چرا که اين استان با ايران مرزهاي مشترک دارد و به گمان آنان مي تواند براي تهران دردسرساز شود.
دياله در شرق عراق حدود ۲۴۰ کيلومتر با ايران مرزهاي مشترک دارد و همچنين به دليل دارا بودن منابع مهم نفتي از اهميت خاصي برخوردار و ۱۰ درصد از مساحتش نيز در سيطره اقليم کردستان است و همين مسئله باعث شده پشتيبانان تروريست ها بر روي اين استان تمرکز کنند.
گذرگاه مرزي و جاده خسروي که يکي از اصلي ترين و مهم ترين راههاي ارتباطي مشترک ايران و عراق به شمار مي آيد با عبور از استان دياله به شهر بغداد متصل مي شود و از سويي ديگر اين استان بهترين مسير براي اتصال ايران، عراق و سوريه (دياله - بغداد - الانبار - مرزهاي مشترک سوريه) است و اين وضعيت حاميان مالي و نظامي داعش را براي ناامن کردن اين محور به طمع انداخته است.
دياله از سمت محور شمال با اقليم کردستان عراق و از محور شرق با ايران و از جنوب با پايتخت هم مرز است و شهر بعقوبه مرکز اين استان تنها ۶۰ کيلومتر با بغداد فاصله دارد و اين موقعيت بر اهميتش افزوده است.
از سويي ديگر نبايد فراموش شود دياله يکي از ملتهب ترين استان هاي عراق پس از شکست گروه تروريستي داعش در سال ۹۶ محسوب مي شود و در يک سال گذشته نيز صحنه حملات متوالي و هدفمند تروريست ها بوده است و در اين شرايط آمريکايي ها اين استان را براي ماجراجويي انتخاب کرده اند.
مناطق شمال شرقي استان دياله (حومه درياچه حمرين، خانقين، جلولاء و ...) که با استان کرمانشاه هم مرز هستند آلوده به عناصر مخفي داعش اند و بخش هايي از رشته کوه حمرين نيز در اين محدوده به دليل صعب العبور بودن محل مناسبي براي آموزش تروريست ها شده است.
همين موقعيت جغرافيايي مناسب براي تروريست ها باعث شده آمريکايي ها به همراه متحدان اروپايي، رژيم هاي منطقه، بعثي ها و... تلاش خود را براي فشار مضاعف بر ايران از استان دياله به ويژه در زمان کرونا و بسته بودن مرزها چند برابر کنند.
روند تحولات نشان مي دهد يکي از طرح هاي آشکاري که آمريکايي ها و جريان هاي همسو با آنان در عراق همزمان با فشار حداکثري اقتصادي عليه تهران دنبال مي کنند ناامن کردن مرزهاي مشترک ايران و عراق (مرز خسروي) در استان دياله است و با اين راهبرد درصدد هستند يکي از جاده هاي اصلي ايران با بغداد را دچار مشکل کنند.
بايد توجه داشت حاميان تروريست هاي داعش با ناامن کردن جاده مرزي کرمانشاه - دياله - بغداد در تلاش هستند راه را براي در معرض خطر قرار دادن مسير بسيار مهم مهران - عزيزيه - بغداد که نقطه امن تجارت ايران و عراق به شمار مي آيد، باز کنند که در مقطع فعلي در امنيت کامل و دور از دسترس عناصر مخفي داعش است.
جريان هاي همسو با محور آمريکايي در عراق همچنين قصد دارند در فرصت باقي مانده تا برگزاري انتخابات پارلماني با ناامن کردن استان دياله فشار را بر احزاب مقاومت عراقي و ايران افزايش دهند و از اين مسئله بهره برداري کنند و البته اين فقط يکي از راهبردهاي آنان محسوب مي شود و بدون شک تا مهرماه برنامه هاي ديگر در دستور کار قرار مي دهند. در حال حاضر بيشتر عناصر مخفي داعش در محورهاي شمال شرقي، شمالي، شمال غربي و غربي استان دياله (هم مرز با ايران، جنوب سليمانيه در اقليم کردستان و شمال شرق و شرق استان صلاح الدين) فعال و حضور دارند و مناطق را ناامن مي کنند.
خانقين، جلولاء، حومه درياچه حمرين، المقداديه، ابوصيداء، بعقوبه، الرز، مندلي، العظيم، مطبيجيه، حوض الزور، رشته کوه هاي حمرين، قره تبه، حوض الوقف و... مناطقي به شمار مي آيند که در استان دياله آلوده به تروريست هاي داعش هستند.