گفتوگوی برجامی بلینکن و جانسون در حاشیه نشست گروه ۷

ايرنا/ آنتوني بلينکن وزير امور خارجه آمريکا که براي شرکت در اجلاس گروه هفت به لندن سفر کرده، سه شنبه با بوريس جانسون نخست وزير انگليس ديدار کرد تا درباره مجموعهاي از مسائل سياست خارجي از جمله ايران و برجام گفتوگو کند.
به گزارش دفتر نخست وزيري انگليس، دو طرف همچنين درباره آخرين وضعيت افغانستان، چين و همکاريهاي دو کشور براي مقابله با همهگيري کرونا و ساير مسائل بينالمللي بحث و تبادل نظر کردند.
گسترش روابط دوجانبه در حوزه مسائل تجاري و دفاعي از ديگر مسائلي بود که دو طرف درباره آن رايزني کردند.
بلينکن پيشتر با وزراي امور خارجه انگليس، آلمان و مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در حاشيه اجلاس گروه ۷ ديدار و پيرامون مسائل مورد علاقه از جمله برجام گفتوگو کرد.
وي در جلسه با جوسپ بورل مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا پيرامون آخرين وضعيت مذاکرات برجام در وين گفتوگو کرد. به گزارش سرويس اقدام خارجي اتحاديه اروپا، در اين ديدار دو طرف پيرامون بازگشت احتمالي آمريکا به برجام و نحوه اطمينان از اجراي کامل و موثر اين توافق بحث و تبادل نظر کردند.
او سپس با هايکو ماس وزير امور خارجه آلمان ديدار کرد و دو طرف پيرامون روابط با ايران و برجام رايزني کردند. ايران همچنين از محور اصلي مذاکرات ديروز بلينکن با دومينيک راب همتاي انگليسي او بود.
وزير امور خارجه آمريکا همچنين امروز در گفتوگو با نشريه فايننشال تايمز تصريح کرد که مذاکرات وين براي احياي توافق هستهاي ايران پيشرفتهايي داشته اما هنوز راه طولاني در پيش است. وي مذاکرات وين را جدي توصيف کرد و مدعي شد که واشنگتن نشان داده که براي بازگشت متقابل به برجام آمادگي دارد.
اين ديپلمات آمريکايي بدون اشاره به اين مطلب که واشنگتن سه سال پيش به صورت يکجانبه از برجام خارج شد و همچنان قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت سازمان ملل متحد را در تائيد اين توافق نقض ميکند ادعا کرد: اينک بايد ببينيم آيا ايران آمادگي دارد و ميتواند براي بازگشت به برجام تصميم گيري کند.
وزير امور خارجه آمريکا با بيان اينکه هنوز راه طولاني در پيش است به فايننشال تايمز گفت که مسير پيشرو طولانيتر از راهي است که تاکنون طي شده است. بلينکن درباره تاثير انتخابات رياست جمهوري ايران بر مذاکرات وين هم گفت که تمايل ندارد تا در اين زمينه گمانهزني کند اما به گفته او رهبر معظم انقلاب فصل الخطاب سياست خارجي ايران است و ايشان در زمينه سياستهاي بنيادين توافق هستهاي تصميم گيري ميکنند.
آمريکا در دوره زمامداري دونالد ترامپ با خروج يکجانبه از برجام، تروريسم اقتصادي را با هدف فشار حداکثري عليه مردم ايران اعمال کرد. تهران هم دو سال پس از تعلل طرفهاي اروپايي در عمل به تعهداتشان در اين توافق، گامهايي را تحت نظارت آژانس براي کاهش تعهداتش آغاز و اعلام کرد که در صورت رفع تحريمها و اجراي تعهدات ساير طرفهاي اين توافق، به گونهاي که از منافع خود تحت برجام بهره مند شود، به اجراي کامل تعهداتش باز ميگردد.