روحانی: سیاهنماییها مانع از آگاهی مردم از موفقیتهای این دولت شده است

ايرنا/ رييس جمهوري با بيان اين که رسانهها بايد در برابر سياهنمايي و حتي سفيدنمايي بايستند و واقعگرا باشند و در روزهاي سخت با بيان واقعيتها به مردم اميد بدهند، گفت: سياه نماييها مانع از آگاهي مردم از واقعيات و موفقيتهاي اين دولت شده است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني بعد از ظهر سهشنبه در ديدار جمعي از اصحاب رسانه با اشاره به تعامل دولت با رسانهها، اظهار داشت: تلاش دولت بر اين بوده که رفتار و تعامل مناسبي با رسانهها داشته باشد، به گونهاي که به ابزار رسانه راحتتر دسترسي داشته باشند. از آزادي کامل براي بيان حقايق برخوردار بوده و دادههاي لازم در اختيارشان قرار بگيرد.
رييس جمهوري با اشاره به دستاوردهاي مهم و تاريخي دولت در مذاکرات برجام و برداشته شدن تمام قطعنامههاي شوراي امنيت و خارج شدن از ذيل بند هفتم منشور سازمان ملل و همچنين پايان دادن به پرونده مطالعات ادعايي (PMD)، اظهار داشت: علت اينکه مردم واقعيتهاي دولت يازدهم و دوازدهم را در اين زمينهها نميدانند بخاطر سياهنماييهايي است که رسانههاي قدرتمند در خارج از کشور و برخي در داخل انجام دادهاند.
روحاني با بيان اينکه همه وظيفه داريم در حد توان واقعيتها را به مردم بيان کنيم، اظهار داشت: بعد از برجام توان فروش نفت از ۹۰۰ هزار بشکه به ۲ ميليون و ۸۰۰ هزار بشکه افزايش يافت و اعتبار تمام طرحهايي که سال ۹۹ در روزهاي پنجشنبه به افتتاح رسيد، بيش از ۱۲۰۰ هزار ميليارد تومان است که در سايه برجام به دست آمده است. همچنين هزينه انتقال آب دريا به فلات مرکزي ايران که از صندوق توسعه ملي بوده، از محل فروش نفت که پس از برجام حاصل شد، به دست آمده است.
رييس جمهوري فلسفه مذاکره و گفتگو بين کشورها را تأمين منافع مشترک دانست و گفت: اينکه تصور شود با مذاکره با آمريکا، اروپا و يا هر کشور ديگري آنها به دوست ما تبديل ميشوند، سادهلوحي است. در مذاکرات، هر کشوري بر مبناي منافع خود، فعاليت ميکند و بنا نيست اگر با کشوري مذاکره ميکنيم آن کشور بر مبناي اعتقادات و اصول ما عمل کند، لذا در مذاکرات بايد به دنبال منافع مشترک باشيم.
روحاني با تاکيد بر اينکه نبايد در هيچ موضوعي دچار افراط و تفريط شد، تصريح کرد: معتقدم کشور جز در سايه ميانهروي و اعتدال نجات پيدا نميکند و چنانچه افراط و تفريط وجود داشته باشد، بيترديد منافع و مصالح ملي قرباني خواهد شد.
رييس جمهوري با بيان اينکه توافق هستهاي برجام صد در صد به نفع کشور بود، گفت: البته ممکن است به همه آنچه مدنظر داشتيم نرسيده باشيم، اما قطعاً بيش از ۸۰ درصد انتظارات برآورده شده است. به گونهاي که بعد از برجام و در سال ۹۵ بالاترين رشد اقتصادي جهان را داشتيم و تورم در مواردي تک رقمي شد و محال است که اين دستاورد بزرگ در تاريخ مستور بماند.
روحاني افزود: ترامپ اين توافق را زير پا گذاشت و باعث شد که فشارهاي زيادي به کشور تحميل شود و تأسفآور اين است که عدهاي به جاي اينکه بگويند آمريکا و ترامپ جنايت کردند به دولت تهمت ميزنند که ناکارآمد بوده است.
رييس جمهوري گفت: همانطور که در جنگ ۸ ساله تنها بوديم در جنگ اقتصادي ۳.۵ ساله هم تنها بوديم و هيچ کس حاضر نبود حتي يک کشتي نفت از ايران بخرد. اما با اين حال دولت توانست معيشت مردم را تأمين کند و حاضر نشديم که کالاهاي اساسي را کوپني کنيم.
روحاني ادامه داد: از ۳.۵ سال اخير بيش از ۴ سال قبل که در آن شاهد دستاوردهاي بزرگي بوديم راضي هستم چرا که در اين مدت شاهد مقاومت و ايستادگي مردم در کنار مقام معظم رهبري و دولت در برابر جنگ اقتصادي دشمن بوديم و اين در تاريخ بينظير است.
رييس جمهوري با اشاره به مشکلات ناشي از بيماري کرونا و دشواري تأمين واکسن، گفت: برغم تمام مشکلات و سختيها با تلاش شبانهروزي واکسن خريداري کرده و وارد ميکنيم و تا پايان دولت همه گروههاي پرخطر واکسينه خواهند شد و بيترديد اگر تحريم نبود، گروههاي بيشتري را ميتوانستيم واکسينه کنيم.
روحاني گفت: با اقدامات انجام شده، توانمندي کشور در حوزه سلامت نسبت به کل تاريخ ايران ۲ برابر شده است و در بخش شرکتهاي دانشبنيان توان ما صد برابر بيشتر شده است، اما برغم همه اين دستاوردها آنچه امروز در ميان مردم، افکار عمومي و رسانههاي حقيقي و مجازي شاهد هستيم، با واقعيتها فاصله زيادي وجود دارد.
رييس جمهوري در پايان ضرورت حضور پرشور و گسترده مردم در انتخابات را مورد تأکيد قرار داد و گفت: همه وظيفه داريم مردم را به حضور در پاي صندوق رأي دعوت کنيم و در اين راستا اميدواريم سختگيريها و برخي رفتارها به گونهاي نباشد که انتخاب مردم محدود شود و مردم بتوانند در ميان کانديداها افراد مورد نظر خود را انتخاب کنند.
اصحاب رسانه در ديدار با رئيس جمهور چه گفتند؟
سيد عباس صالحي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ابتداي اين ديدار با ارايه گزارشي از وضعيت رسانهاي کشور، گفت: امروز شاهد توسعه کمي و کيفي رسانهها در کشور هستيم و تعداد نشريات، خبرگزاريها و پايگاههاي خبري از حدود ۶ هزار در سال ۹۲ به بيش از ۱۳ هزار رسانه در سال ۱۴۰۰ رسيده است. ضمن اينکه با گسترش فرصتهاي فناورانه مخاطبان بيشتري به رسانههاي مجازي دسترسي يافتهاند.
حجتالاسلام والمسلمين محمود دعايي مدير مسئول روزنامه اطلاعات نيز با قدرداني از صبر و تلاشهاي دولت تدبير و اميد، گفت: به دولت و شخص رئيس جمهور خسته نباشيد ميگويم و از خداوند برايتان در مقابل تحمل و سعه صدرهايي که در ۸ سال گذشته داشتيد، اجر و ثواب مسألت دارم.
در اين ديدار مديرعامل خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با انتقاد از ناديده گرفتن خدمات دولت و سخناني که بدون توجه به مشکلات کشور در ايام انتخابات مطرح ميشود، اظهار داشت: زمان آن رسيده که دولت به طور شفاف از موانعي که در راه غلبه بر مشکلات داشته با مردم سخن بگويد. امروز بايد فضاي جامعه را به گونهاي آماده کنيم که مردم با ديد بازتري در انتخابات شرکت کنند.
مدير عامل خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) نيز موضوع امنيت رواني جامعه را مورد اشاره قرار داد و گفت: امروز کشورمان با جنگ تمام عيار شناختي و ادراکي مواجه است و از پيشرفتهترين دستاوردهاي جامعهشناختي براي تأثيرگذاري در افکار عمومي استفاده ميشود تا مردم را مأيوس و نااميد کنند، لذا دولت بايستي براي مقابله با اين جنگ تبليغاتي برنامه مدوني داشته باشد.
مدير مسئول روزنامه همشهري با اشاره به لزوم تأمين واکسن کرونا، گفت: موضوع واکسن براي مردم حياتي است و بايد صداي واحدي از دولت در زمينه تأمين واکسن شنيده شود. اگر مانعي در اين زمينه وجود دارد به مردم اطلاعرساني شود.
مدير عامل خبرگزاري کار (ايلنا) افشاي سنگاندازي و مانعتراشي ها در مسير اقدامات دولت را مورد تأکيد قرار داد و گفت: دولت بايد واقعيتها را با مردم در ميان بگذارد و اين کار ميتواند در بازگشت اميد به جامعه بسيار تأثيرگذار باشيد.
مدير مسئول روزنامه ايران نيز موضوع اطلاعرساني شفاف در زمينه نحوه و زمان واکسيناسيون را مورد تأکيد قرار داد و گفت: اطلاعرساني دقيق و زمان و محل واکسيناسيون ميتواند از تجمع و سردرگمي مردم جلوگيري کند. در اين راستا حضور اهالي رسانه در سطوح ستاد ملي مقابله با کرونا ضروري است.
مسئول سايت خبري "الف" نيز خواستار ارايه ارزيابي از روند مذاکرات وين و مذاکرات گذشته هستهاي شد.
مدير خبرگزاري خبرآنلاين نيز با اشاره به اينکه کار رسانهاي در دولت خيلي دشوار شده است، گفت: متاسفانه بخشهايي از دولت به هيچ عنوان با فضاي رسانه همراه نبودند.
مدير پايگاه خبري اعتماد آنلاين نيز گفت: در فرصت باقيمانده حرفهاي بسياري را که در جريانات مخرب داشتيد، با مردم در ميان بگذاريد و آگاهي مردم را بالا ببريد. همچنين که شهيد بهشتي در مسير افزايش آگاهي مردم قدم برميداشتند، شما هم در اين مسير گام برداريد.
مدير مسئول روزنامه جوان نيز در سخناني با انتقاد از روند مذاکرات هسته اي و سياست خارجي دولت، گفت: غرب با انقلاب اسلامي مشکل ماهيتي دارد، لذا معتقدم از مذاکره با غرب هيچ نتيجهاي حاصل نميشود.
مدير مسئول پايگاه خبري شفقنا با اشاره به اينکه بار اطلاعرساني از اقدامات دولت بر دوش رئيس جمهور بوده است، گفت: خيلي از دولتمردان ارتباط زيادي با رسانه نداشتند.
مدير مسئول روزنامه شهروند نيز اهميت رسانه را مورد تأکيد قرار داد و گفت: دنياي امروز، دنياي رسانهها است و بيتوجهي به رسانه زيان سنگيني به همراه خواهد داشت.
مسئول پايگاه خبري عصر ايران نيز دولت تدبير و اميد را بداقبالترين دولت دانست و گفت: شرايط جنگي نيازمند شجاعت بيشتري است و اميدواريم پس از دوره رياست جمهوري هم شجاعتر در سپهر سياسي کشور حضور داشته باشيد.
مدير عامل خبرگزاري برنا با بيان اينکه دولت دو بدهکاري به ملت دارد، گفت: دولت بايد به مردم بگويد با چه شرايطي دولت را تحويل گرفته است و نيز به مردم اعلام کند که چه موانعي در مسير حرکت خود داشته است.