لاریجانی: حوزه اقتصاد نه پادگان است نه دادگاه

آخرين خبر/ رييس مجلس دهم پس از ثبت نام در انتخابات با بيان اينکه برخي افراد به جاي متخصص بازي در دور زدن تحريم ها، وقت خود را صرف زندگي آرام براي مردم کنند، گفت: حوزه اقتصاد پادگان و دادگاه نيست که با زور مشکلات کشور را بتوان را حل کرد .
مهمترين بخش اظهارات علي لاريجاني به شرح زير است:
* مسئله امروز ايران نه با اقدامات نمايشي پوپوليستي، نه با کليد جادويي و نه با سوپرمن بازي قابل حل است.
* عدهاي با صداي بلند، ادارهي کشور را از مسير عقلانيت خارج و همبستگي ملت را مخدوش کردند.
* عده اي اداره کشور را از مسير حکمت و عقل خارج کردند و با سوار شدن به موج احساسات و پناه بردن به مسيرهاي انحرافي و يا فراموشي آرمانهاي امام، هزينه هاي گزافي براي زندگي مردم ايجاد کردند، و با صداي بلند، همبستگي ملت را مخدوش نمودند.
* سياست خارجي کشور هدفش بايد تسهيل روابط خارجي در جهت توسعه اقتصادي کشور باشد.
* حل مسائل پيچيده بين المللي نيازمند افراد کار بلد است که بدون دستپاچگي زمام امور ديپلماتيک را از دست بد انديشان خارج کنند.
* فرصت طلبان شعار ميدهند تا انقلابيون را کنار بگذارند.
* مسئله مهم، ايجاد وفاق و وحدت و همبستگي ملي در کشور است
* عده اي فقط دنبال تجزيه مردم هستند؛ اين نهايت بي هنري است.
* هنر آنست که گامها در طريق وحدت بيشتر، و تحمل و مدارا در جهت ايجاد اراده قوي تر ملي براي حل مسايل کشور باشد لذا يک مسئله مهم، ايجاد وفاق و وحدت و همبستگي ملي در کشور است که در نبود آن، توسعه فراهم نمي شود، ثبات و آرامش براي زندگي مردم ايجاد نمي گردد.
* استقلال اقتصادي کشور با تکيه بر بنيه داخلي و همراهي بين المللي در توسعه صادرات محقق مي شود.
* وقتي جهان زير فرهنگ ما قرار ميگيرد که اقتصادي پويا براي مردم فراهم شود.
* برخي افراد به جاي متخصص بازي در دور زدن تحريم ها، وقت خود را صرف زندگي آرام براي مردم کنند.
* حوزه اقتصاد پادگان و دادگاه نيست که با زور مشکلات کشور را بتوان را حل کر د.
* طولاني شدن حل مسائل سياست خارجي به زندگي مردم لطمه مي زند
* سياست خارجي و اقتصاد يک هدف را بايد دنبال کند بنابراين جهش توليدي داخلي نيازمند با ثباتسازي در عرصه بين المللي است. نبايد هر روز مسئله در سياست خارجي ايجاد شود، اداره کشور در اختيار افراطيون و سازشکاران نبايد باشد.
* صحنه بين المللي با شعار تند آرام نميگيرد.
* وجوه بلوک شده ملت ايران را بايد آزادي کنيم.
* نفت را به زحمت ميفروشيم و پولهاي آن بلوک مي شود اين براي مردم کشورمان هزينه دارد.
* آتش افراطي گري را بايد خاموش کرد.
* مشکلات کشور با هوسهاي پوپوليستي حل نخواهد شد.
* دولت من هيچ ارتباطي به دولت آقاي روحاني ندارد.
* با هيچ يک از جريانها رايزني نکردهام.
* قبلا بنا نداشتم در انتخابات نامزد شوم اما پس از بيانات روز سهشنبه مقام معظم رهبري تصميم گرفتم نامنويسي کنم.
* با برخي مراجع عظام تقليد درباره حضور در انتخابات صحبت کردم.
مشروح اظهارات علي لاريجاني به شرح زير است:
علي لاريجاني صبح امروز(شنبه) پس از ثبتنام در انتخابات سيزدهمين دوره رياستجمهوري در نشست خبري با خبرنگاران، گفت: سئوال مهم اين است که مسئله اصلي در کشور چيست؟ پيش از آنکه به پاسخ اين سئوال بپردازم، بايد عرض کنم به دليل پيچيدگي موضوع و چند بعدي بودن آن ساده لوحي است که فکر شود، با چند اقدام نمايشي و پوپوليستي مسئله قابل حل است و يا کليد جادويي براي آن وجود دارد و يا اينکه با سوپرمن بازي و دار و درفش مي توان به راه حلي رسيد.
وي بيان کرد: سعدي شيرازي مي گويد سه چيز پايدار نماند؛ مال بي تجارت، علم بي بحث و ملک بي سياست. ملت سربلند ايران! امام خميني(ره) يک حکيم بود و رهبران صدرانقلاب اسلامي با عقلانيت پايه هاي انقلاب اسلامي را سامان دادند. پس چرا امروز وضع چنين است؟
عده اي اداره کشور را از مسير حکمت و عقل خارج کرده اند
داوطلب انتخابات رياست جمهور تصريح کرد: علت اين است که عده اي اداره کشور را از مسير حکمت و عقل خارج کرده اند و با سوار شدن بر موج احساسات و با پناه بردن به مسيرهاي انحرافي و يا فراموشي از آرمانهاي امام هزينه هاي گزافي را براي زندگي مردم ايجاد کرده اند و با صداي بلند، همبستگي ملت را مخدوش کرده اند و به تعبير شهيد مطهري فرصت طلبان آنقدر تند و افراطي شعار مي دهند تا انقلابيون را کنار بزنند.
لاريجاني گفت: به نظر من تعبير علم بي بحث که سعدي گفت، در عدم گفتگوي داخلي و تبديل شدن اختلافات به دشمني ها ظهور پيدا کرده است. عده اي فقط به دنبال تجزيه مردم هستند و اين نهايت بي هنري است و هنر آن است که گام ها در راستاي وحدت بيشتر و تحمل و مدارا در جهت ايجاد اراده قوي تر در بعد ملي براي حل مسائل کشور باشد.
وي ادامه داد: لذا يک مسئله مهم ايجاد وفاق و وحدت و همبستگي ملي در کشور است که در نبود آن توسعه فراهم نمي شود و ثبات و آرامش براي زندگي مردم ايجاد نمي شود.
داوطلب انتخابات رياست جمهوري بيان کرد: موضوع ديگر حل مسائل پيچيده بين المللي و منطقه اي است که طولاني شدن آن به زندگي مردم لطمه مي زند. هدف اصلي سياست خارجي کشور بايد تسهيل روابط خارجي در جهت توسعه اقتصادي کشور باشد.
لاريجاني متذکر شد: تجربه کشورهايي که در ۲۰ سال اخير جهش اقتصادي داشتند، نشان مي داد که سياست خارجي و اقتصاد آنها يک هدف را دنبال کردند و سياست خارجي در خدمت توسعه کشور بوده است. لذا کاملا روشن عرض مي کنم که جهش توليد و پرش اقتصاد داخلي نيازمند باثبات سازي و تعادل در صحنه بين المللي است نه اينکه هر روز با اقدامي، مسئله جديد ايجاد شود که هزينه آن را مردم در زندگي خود دهند.
اداره کشور نبايد در دست افراطيون و سازشکاران قرار گيرد
وي تصريح کرد: براي گذر از صفت ملک بي سياست، اداره کشور نبايد در دست افراطيون و سازشکاران قرار گيرد. ملت به افراد راي مي دهند که همين نوع مشکلات نظير مسائل پيچيده بين المللي را حل کنند نه آنکه درباره آن روضه خواني سياسي کنند و نه اينکه با طرح مسائل فرعي و افزايش مشکلات ملت نردباني براي هوس هاي سياسي پوپوليستي خود تدارک کنند.
داوطلب انتخابات رياست جمهوري افزود: ضمنا صحنه بين المللي با شعارهاي تند غريزي آرام نمي گيرد و هنر مديريت صحنه بين المللي و انقلابي عمل کردن در اين مقطع آن است که وجوه بلوکه شده ملت ايران را از دست کشورها در بياوريم نه آنکه عده اي در داخل شعار دهند و ما نفت را با زحمت بفروشيم اما پول آن در حساب هاي خارجي بلوکه شود. چه نفعي براي ملت ما دارد و چه تاثيري در زندگي آنان مي گذارد؟
حل مسائل پيچيده بين المللي نيازمند افراد کاربلد است
لاريجاني گفت: حکمراني مطلوب در گرو شعار کمتر و عقلانيت اثربخش و قدرت اجرايي قوي است. با بي ارادگي در حل مشکلات کشور و توهمات نابجا نمي توان آرامش مورد نياز براي توسعه اقتصادي کشور را در صحنه بين المللي تدارک ديد. حل مسائل پيچيده بين المللي نيازمند افراد کاربلد است که بدون دستپاچگي و تعلل، زمام امور ديپلماتيک را از دست بدانديشان خارج کنند.
وي با اشاره به اينکه مساله سوم توسعه اقتصادي کشور است، اظهار داشت: عدالت در توسعه اقتصادي رکن کشور است اما نه شعار عدالت بلکه داشتن نظريه عدالت و تحقق آن اهميت دارد. عدالت در نظر صاحبنظران اسلامي ايجاد زمينه رشد استعدادهاي آحاد مردم است و اين امر جز با رقابت متوازن همه افراد جامعه رخ نمي دهد.
داوطلب انتخابات رياست جمهوري تصريح کرد: به نظر بنده همانگونه که رهبر معظم انقلاب در سال هاي اخير نامگذاري کردند، کشور ما نياز دارد که حداقل دو دهه اولويت اصلي خود را پيشرفت اقتصادي و منافع ملي قرار دهد و بقيه شئون کشور در خدمت آن قرار گيرد نه اينکه ۱۰ هدف موازي تعريف کنيم و هر کدام از اينها کشور را به سمتي بکشانند.
لاريجاني ادامه داد: شهيد مطهري که به تعبير رهبر انقلاب ايدئولوگ نظام محسوب مي شود، مي گويد که ممکن است حکومتي اهدافي بسيار عالي را در نظر داشته باشد اما اگر از يک اقتصاد سالم يعني اقتصاد ثروت زا برخوردار نباشد، به هيچيک از آن اهداف متعالي نخواهد رسيد. استقلال اقتصادي کشور يکي از اهداف قانون اساسي است و با تکيه بر بنيه توليد داخلي و همراهي بين المللي در جهت توسعه صادرات محقق مي شود.
وي بيان کرد: در اين راه بايد روحيه سياست زدگي را در عرصه هاي مختلف توسعه اقتصادي بزداييم. توسعه اقتصادي با محوريت عدالت هم تئوري خاص دارد و هم ملزوماتي که يکي از آنها عدم دخالت دولت و سياست زدگي در اين قلمروها است.
داوطلب انتخابات رياست جمهوري تاکيد کرد: امروز حتي در حوزه ورزش، سياست مداران لباس مديريت آن را بر تن مي کنند تا چه برسد به بنگاهداري هايي که مانع از رقابت مردم در اقتصاد مي شوند. اين دخالت هاي بنگاه هاي حکومتي همان شرايطي را به وجود مي آورد که سعدي شيرازي آن را مال بي تجارت خواند.
اقتصاد، پادگان و دادگاه نيست که با تشر و دستور اداره شود
لاريجاني افزود: اگر پيشرفتِ اقتصادي محور است، يعني تحقيقات دانشگاهي، فرهنگ، سياست داخلي، سياست خارجي و همه اين موارد بايد در جهت تحقق آن باشد. تجارت، نظامات پايدار مي خواهد و حوزه اقتصاد نه پادگان است و نه دادگاه که با تشر و دستور اداره شود. سياست روشن، ثبات در قواعد مي خواهد و فعل و انفعالات طبيعي خود را مي طلبد و با اقدامات نمايشي، مسائل کشاورزان، صنعتگران، بازنشستگان، کارگران و بيکاران حل نمي شود.
حل مشکلات کشور باهوس هاي پوپوليستي حل نميشود
وي اظهار داشت: هر کسي وعده بهشت در شرايط پيچيده کشور داده است، خلاف مي گويد. اول بايد آتش جهنم اختلاف و لجبازي و افراطي گري و کارنابلدي را خاموش کرد. حل مشکلات کشور با نردبان سازي محروميت ملت و هوس هاي پوپوليستي حل نمي شود بلکه ايرانِ امروز براي تحقق پيشرفت اقتصادي شتابان و مردمي به همبستگي ملي در داخل، تعامل هوشمندانه با غرب و همکاري سازنده و پويا با شرق و هماهنگي برادرانه با همسايگان نيازمند است.
داوطلب انتخابات رياست جمهوري گفت: اين امر نياز به علم، دانش و تجربه دارد و بايد سرنوشت ملت و آرامش زندگي مردم به افراد کاربلد و جوانان با انگيزه سپرده شود. امام علي (ع) فرمود: تدبير نيکو سرمايه اندک را بالندگي مي بخشد و مديريت نادرست سرمايه هنگفت را بر باد مي دهد.
لاريجاني تصريح کرد: زماني جهان زير آهنگ و فرهنگ ما قرار مي گيرد که اقتصادي پويا و زندگي قابل پيش بيني براي مردم فراهم شود. بنده به کساني که فکر مي کنند با شعار مسائل اقتصادي مردم حل مي شود، عرض مي کنم به جاي متخصص بازي در دور زدن تحريم ها، قدري از وقت خود را صرف فراهم کردن شرايط آرام براي زندگي مردم کنيد تا بتوانند براي زندگي خود و فرزندان شان برنامه ريزي کنند.
وي اظهار داشت: بايد براي حل مسائل سخت کشور با شجاعت و از خود گذشتگي و ريسک در آبرو، گام در ميدان بگذاريم. بيا تا جهان را به بد نسپريم به کوشش همه دست نيکي بريم. صهيونيست ها و تروريست ها، بدانديشان امروز هستند و به روح شهداي فلسطين و افغان درود مي فرستيم و ياد دوست مجاهد، سيد شهدا و مدافع حرم حاج قاسم عزيز را گرامي مي داريم.