نامه ذوالنوری به ظریف درباره اخذ تضمین از آمریکا

تسنيم/ رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس از ارسال نامه خود به ظريف وزير امور خارجه درباره پيشنهاداتي براي اخذ تضمين از آمريکا خبر داد.
حجت الاسلام مجتبي ذوالنوري رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با تسنيم، از ارسال نامه خود به محمدجواد ظريف وزير امور خارجه درباره پيشنهاداتي براي اخذ تضمين از آمريکا و طرفهاي برجامي در مذاکرات خبر داد.
وي در تشريح جزئيات نامه خود به وزير امور خارجه و شروط و پيشنهادات مطروحه در اين نامه بيان کرد: اين شروط پيشنهادي خلاف برجام نيست و کاملا هم معقول است به طور مثال ايران در حدود 5 تن اورانيوم غنيسازي شده دارد که اورانيوم با غناي 3/67 که در برجام ذکر شده 300 کيلوگرم است و با غناي 4/2 درصدي که در گامها انجام دادهايم و 5، 20 و 60 درصدي است که سازمان انرژي اتمي با قانون راهبردي لغو تحريمهاي مجلس اين اقدام را داشته است.
رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس ادامه داد:ما بايد بگوييم که مانند زمان برجام ذخاير موجود اورانيوم خود را به اورانيوم خام،طبيعي و يا کيک زرد تبديل نميکنيم بلکه ما اين مقدار را نگه ميداريم و زير نظر آژانس آن را فيريز ميکنيم تا اگر آمريکا تحريمي عليه ما وضع کرد و به پيمان خود عمل نکرد در اين صورت ما مجاز هستيم که مهر و موم آژانس را بشکنيم و اورانيوم را استفاده کنيم .
حجت الاسلام ذوالنوري در توضيح پيشنهاد و شرط دوم ، گفت:سانتريفيوژهايي که نصب کرديم مثل (ir 2 m) و (ir 6) که ظرفيتي و سو آنها چند برابر (ir 1) است، اينها يک بضاعت است، ما اينها را جمع نکنيم ممکن است طرف مقابل بگويد که ما در حال بازگشت به برجام هستيم و در برجام هم اين سانتريفيوژها را نداشتيم ما بايد بگوييم که الان هم نباشد اما آبشارها بايد روشن باشد بدون چرخش گاز ، استندباي و عملياتي باشد که هر زمان که آمريکا به تعهداتش عمل نکرد، دست ما هم پر باشد.
وي افزود: کما اينکه در فوردو که ما 2 هزار و هشتصد سانتريفيوژ داشتيم در برجام به ما گفتند که بايد هزار و 44 تاي آن بماند که از اين تعداد هم فقط بايد 500 عدد آن روشن باشد و به آنها هم گاز و هگزافلورايد اورانيوم تزريق نشود و خالي بچرخد که وقتي سانتريفيوژها خاموش باشد بعد از مدتي کراش شده و ممکن است که قابل ريکاوري نباشد بنابراين اگر سانتريفيوژ خاموش باشد از بين ميرود لذا بايد روشن باشند تا به موقع اگر خواستيم استفاده کنيم و اينها هم مي تواند زير نظر دوربينها آژانس باشد.
رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس اضافه کرد: اگر طرف مقابل گفت ما ميخواهيم به برجامي برگرديم که در آن نه سانتريفيوژ (ir 2m) و (ir 6)، نه اورانيم بيش از 3/673 در صد بوده و نه بيش از 300 کيلو گرم ذخيره اورانيم در آن بوده، پيشنهاد اين است که از زماني که آمريکا از برجام خارج شده و ميخواهند دستآوردهاي چند ساله ما را بگيرند بايد خسارتهاي ما را بدهند؛ خود آمريکاييها ميگويند ما با خروج از برجام يک ترليون دلار به ايران آسيب زديم. آمريکا به 3 سال پيش برگردد و خسارت ما را جبران کند.
حجت الاسلام ذوالنور بيان کرد: همه اين موارد تضمين است که ميشود از طرف مقابل گرفت بنابراين بايد آمريکا همه تحريمها را بردارد، خسارات را جبران کند و تضمين دهد که ديگر چنين اقدامي انجام ندهد بعد ميتواند در برجام کنار بقيه اعضا بنشيند.