کوشکی: رقبای اصلی لاریجانی و رئیسی هستند
نامه نيوز/ شوراي نگهبان بررسي صلاحيت دواطلبان رياست جمهوري را شروع کرده و حداکثر تا 10 روز آينده تکليف مشخص خواهد شد. به همين خاطر هم گمانهزنيها حول محور آرايش نهايي نامزدهاي انتخاباتي است. تعدد نامزدها در اين دوره از انتخابات کار را ظاهرا سخت کرده اما تحليلگران معتقدند که نامزدها نهايي و اصلي پرشمار نيستند.
محمدصادق کوشکي، فعال سياسي اصولگراي در گفتوگويي ميگويد: «نامزد نهايي اصلاحطلبان از ماهها قبل مشخص بود و همان طور که بارها هم در مصاحبهها گفتهام، علي لاريجاني است».
وي افزود: «آنها البته از همان روشي که در سال 96 موجب رايآوري آقاي روحاني شد، استفاده خواهند کرد. يعني تکنيک جريان اصلاحطلب استفاده از نامردهاي پوششي است که در مناظرات و در مقابل تبليغات منفي به نامزد اصلي کمک کنند. به اعتقاد من ثبتنام نامزدهادي متعدد و گوناگون اصلاحطلب که بعضا رد صلاحيتشان هم قطعي است، بخشي از پروژه حمايت از لاريجاني است».
اين فعال سياسي اصولگرا ادامه داد: «وقتي که اين نامزدها رد صلاحيت بشوند جريان اصلاحات اعلام ميکند که نامزدهاي ما رد صلاحيت شدند و چارهاي نداريم غير از اينکه بين يک نامزد تندرو و يک نامزد معتدل، نامزد معتدل که همان لاريجاني است را انتخاب کنيم».
وي در پاسخ به اينکه آيا ردصلاحيت اسحاق جهانگيري هم محتمل است؟ گفت: «سناريو جهانگيري متفاوت است. اگر او رد صلاحيت بشود، اوج تبليغات اصلاحطلبان خواهد بود. رهبران اين جريان به بدنه خواهند گفت که نامزد اصلي ما جهانگيري بود و حالا که رد صلاحيت شده ناگزير هستيم که در اين انتخاب سخت بين يک نامزد تندرو و يک نامزد ميانهرو، گزينه ميانهرو را انتخاب کنيم. اما اگر جهانگيري تاييد صلاحيت شود، همان نقشي را ايفا ميکند که در سال 96 بازي کرد».
کوشکي درباره آرايش نهايي نامزدها انتخاباتي در جريان اصولگرا نيز گفت: «آمدن رئيسي تکليف همه را معلوم کرد اما نيروهاي اصوگرا هم به اين نتيجه رسيدهاند که بايد از نامزد پوششي استفاده کنند مخصوصا براي مناظرات. علت نيز آن است که در اين انتخابات برنده همان کسي است که بتواند در عمليات رواني موفق شود. اکنون اصلا نميتواند گفت که چه کسي برنده اين انتخابات است و مناظرات در تعيين نتيجه نقش مهمي خواهد داشت. به همين خاطر هم حداقلي يکي دو نفر از نيروهاي ثبت نام کرده، براي کمک به رئيسي در مناظرات آمدهاند».
وي در پاسخ به اينکه آيا اين انتخابات دو مرحلهاي خواهد شد؟ گفت: «اينکه دو مرحلهاي بشود يا نشود بستگي به عمليات رواني و فضاي تبليغاتي دارد اما آنچه که روشن است، اين است که نامزدهاي اصلي لايجاني و رئيسي نامزدهاي بوده و بقيه نامزدها پوششي و کمکي هستند».
کوشکي تاکيد کرد: «برخلاف تصور خيليها در اين دوره از انتخابات نميتوان گفت که آقاي رئيسي الزاما برنده انتخابات است زيرا جريان اصلاحات از چند اهرم فشار قوي برخوردار است. اول اينکه از حمايت شبکههاي ماهوارهاي فارسي زبان که در انتخابات بيطرف نيستند، برخوردار است. دوما از ابزار فضاي مجازي و بيشتر از همه اينستاگرام استفاده ميکند و سوما اتاق فکر جنگ رواني را در اختيار دارد.»
به گفته وي، « اين سه ابزار بر راي آن دسته از رايدهنگان غيرسياسي که در انتخابات شرکت ميکنند، اثر خواهد داشت. راي اين گروه ميتواند تابعي از تبليغات شبکههاي ماهوارهاي و تبليغات هنرپيشهها و فوتباليستهاي فعال در فضاي مجازي باشد».