خباز: نامزد اصلاحات تائید نشود، اصلاحطلبان یک اصولگرا را انتخاب میکنند
مهر/ عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي گفت: اگر کانديداهاي اصلاحطلب تائيد نشوند، نهاد اجماعساز از ميان اصولگرايان باقي مانده يک نفر را انتخاب ميکند.
محمدرضا خباز عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي در گفتگو با مهر، در رابطه با اينکه جريان اصلاحطلب از ميان اسحاق جهانگيري و علي لاريجاني کدام يک را بيشتر مورد حمايت قرار ميدهد؟ اظهار داشت: ما دو جريان قوي اصلاحطلب و اصولگرا را درون نظام داريم. طبيعتاً تا به حال انتخابات حول محور اين دو جريان حرکت کرده است.
وي افزود: اگر شما مروري بر گذشته داشته باشيد، عموما اين دو جريان حضور داشتند، يا افرادي که فراجناحي بودند مانند مرحوم هاشمي و رهبر انقلاب که رئيسجمهور شدند و بالاتر از يک جريان سياسي بودند. اکنون هم جريان اصلاحطلب فقط آقاي جهانگيري را به تنهايي ندارد و حدود ۸ نفر از اصلاحطلبان کانديدا شدند و بعد از تاييد شوراي نگهبان، نهاد اجماعساز روي اينها برنامهريزي ميکند.
عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي خاطرنشان کرد: کساني که از تاييد شوراي نگهبان بگذرند، اگر يکي باشد که ديگر نيازي به نهاد اجماعساز نيست. اگر بيش از يک نفر باشند نهاد اجماع ساز بررسي ميکند و اول برنامه هاي آقايان براي اداره کشور را ميبينند و سپس در کشور نظرسنجي ميکنند که کدام يک محبوبيت بيشتري دارند. بعدا اعلام مي کنند که کانديداي ما چه کسي است.
خباز اضافه کرد: بنابراين در حال حاضر کانديداي اصلاحطلبان هنوز مشخص نيست که ما آن را منحصر به فرد کنيم. اما اگر همانند ادوار مختلف در اصلاحطلبان هيچ فردي تاييد نشد، باز هم نهاد اجماعساز تصميم ميگيرد که در ميان اصولگرايان باقي مانده کدام يک به اصلاحطلبان نزديکتر است.
وي تاکيد کرد: همين اتفاق براي آقاي روحاني افتاد. آقاي روحاني اصولگرا و جزء جامعه روحانيت مبارز تهران بود اما شوراي عالي اصلاح طلبان وقتي به اين جمع بندي رسيدند که تفکرات ايشان به اصلاح طلبان نزديک است، تصميم گرفتند گرد شمع آقاي روحاني جمع شوند و ايشان در مرحله اول انتخاب شد و انتخابات به مرحله دوم نرفت. در نتيجه هنوز براي اظهارنظر در اين زمينه که بگوييم اصلاحطلبان فقط يک کانديدا دارند که اگر شرايط نداشت از فرد ديگري حمايت شود، زود است. بايد اجازه دهيم تا پايان مهلت شوراي نگهبان، روي فرد اظهار نظر کنيم.
عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي با بيان اينکه در اين دوران کار همه ما ترغيب و تشويق مردم به حضور پاي صندوقهاي راي است، گفت: ما به اين نتيجه رسيديم انتخابات حداکثري هم در درون و هم بيرون براي ما مفيد است. در درون انسجام داخلي به وجود ميآورد و امنيت را افزايش ميدهد و در بيرون هم آثار بسيار مثبتي از جمله اينکه دشمنان از توطئه و طمع در مورد کشور ما دست بردارند، دارد.
خباز در خصوص اينکه اصلاحات بين باخت در انتخابات و حمايت از لاريجاني کدام يک را انتخاب ميکند؟ اظهار کرد: اصلا ما به باخت نبايد فکر کنيم. اصلاحطلبان اول به نظام و کشور ميانديشند و بعد به موفقيت خود. اول ميگويند انتخابات حداکثري باشد بعد ميگويند اگر انتخابات حداکثري بود و کانديداي ما راي آورد به دو هدف رسيديم و اگر کانديداي ما راي نياورد، به يک هدف خود يعني انتخابات حداکثري رسيديم. بنابراين برد و باخت جاي نگراني ندارد زيرا کار سياسي همين است و يک دور آدم قرار است ببرد و يک دور ببازد. خيلي نبايد به اينها انديشيد بلکه بايد به نظام و آينده کشور فکر کرد.