یادداشت واعظی درباره اولین مناظره انتخاباتی: نمایش تخریب و تخطئه به جای اقناع

برنا/ رئيس دفتر رئيس جمهور در يادداشتي با عنوان نمايش تخريب و تخطئه به جاي اقناع به مناظره ديروز نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري واکنش نشان داد.
محمود واعظي - رئيس دفتر رئيس جمهور نوشت:
اولين مناظره انتخابات رياستجمهوري با محوريت مسائل اقتصادي ديروز برگزار شد. آنچه انتظار ميرفت اين بود که نامزدهاي محترم در اين مناظره با هدف اقناع مردم و افزايش مشارکت و اثبات تواناييهاي خود سخن بگويند. در عوض اما محتواي مناظره متاسفانه بيشتر سياهنمايي، تخطئه غيرمنصفانه دولت و درشتگويي حضار نسبت به يکديگر بود.
در اين مناظره، نامزدهايي که سابقه طولاني در مسئوليتهاي قواي سهگانه دارند، بگونهاي نسبت به گذشته صحبت ميکردند که گويي هيچ نقشي درايجاد شرايط امروز نداشتهاند. قبل از مناظره انتظار اين بود که نامزدها با بيان برنامهها و ارائه راهحل براي مشکلات کشور، در راستاي افزايش اميد مردم به آينده کشور و در نتيجه افزايش مشارکت گام بردارند.
ولي آنچه در عمل بر مناظره سايه افکند شعارهاي پوپوليستي و تخريب دولتي بود که در چهار سال گذشته در مقابل جنگ اقتصادي همهجانبه آمريکا سينه سپر کرده و همزمان با آن، در يک و نيم سال گذشته در نبرد دشوار ديگري در مقابل بيماري منحوس کرونا صفآرايي کرده بود.
سوال از برگزارکنندگان مناظره و نامزدهاي محترم اين است که در تحليل شرايط اقتصادي کشور، آيا مردم نبايد بدانند که دولت آينده چه سياستي در مواجهه با اصليترين مولفههاي تاثيرگذار بر اقتصادي کشور در سالهاي گذشته يعني سنگينترين تحريمهاي تاريخ معاصر و بحران کرونا به کار خواهد بست؟
آيا مديريت جنگ اقتصادي و خنثي کردن تحريمهاي حداکثري که با مقاومت بينظير مردم عزيزمان، رهنمودهاي مقام معظم رهبري و تلاشهاي شبانهروزي دولت به دست آمد،يه افتخار بزرگ براي نظام نبود؟ آيا اين دو مولفه بسيار مهم موثر در اقتصاد که بخش اعظمي از تمرکز دستگاه اجرايي را به خود اختصاص داده بود، بايد از مناظره حذف شود؟
ناديده انگاشتن توفيقات اين دولت در هشت سال گذشته که بسيار فراوان است و سياهنمايي، علاوه بر اينکه جفا در حق خانواده ميليوني دولت است، موجب نااميدي مردم و مشارکت کمتر آنها در انتخابات خواهد شد. دوران مسئوليت اين دولت کمتر از دو ماه ديگر به اتمام خواهد رسيد اما اين رويکرد غيرمنصفانه در خاطره و ياد ملت بزرگ ايران خواهد ماند.
اين روزهاي تلخ تجربهاي براي دولتمردان آينده هم هست. وقتي رئيسجمهوري که با ۲۴ ميليون راي و مشارکت کمنظير مردم روي کار آمد و پنجه در پنجه دشوارترين مشکلات داخلي و خارجي انداخت و براي موفقيت ايران همراه مردم مردانه جنگيد، اينچنين مورد بيحرمتي قرار گيرد،آيا تضميني وجود دارد که براي دولت بعدي اين بياخلاقيها افزايش نيابد؟