پرسش یک اصلاحطلب از محسن رضایی درباره FATF

ايلنا/ يک فعال سياسي اصلاحطلب گفت که اين جريان از تغيير مواضع کانديداهاي اصولگرا در خصوص برجام و يا مذاکرات استقبال ميکند چراکه آنان تازه به اين نتيجه رسيدهاند که اصلاحطلبان موضع درستي را در مقابل مسائل مهم جاري کشور داشتهاند.
عليمحمد نمازي در گفتوگو با ايلنا، درباره وعدههاي انتخاباتي برخي از کانديداي رياستجمهوري مانند صحبتهاي محسن رضايي درخصوص «FATF» و تصويب آن گفت: رفتارهايي از اين دست را درگذشته در کشور مشاهده کردهايم مانند تغيير معاني کلمات که يکي از کارهاي اهل قدرت و اقتدارگراهاست و آنها واژهها، کلمات و جملات با معناي ديگري مطرح ميکنند.
اين عضو شوراي مرکزي حزب کارگزاران سازندگي يادآور شد: نمونهاش فروش تراکم در تهران بود که يک زماني جرم اعلام شد و شهردار وقت به خاطر اينکه در آن دوره تراکم فروخته بود به اصطلاح محاکمه و زنداني شد، اما شهردار اصولگراي بعدي بسيار بيشتر از آن زمان تراکم فروخت و معلوم شد اين کار جرم نبوده است، بدياش اين بود که چرا کسي غير از خودشان انجام ميداده است.
وي ادامه داد: امروز مشاهده ميکنيم آقاي محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام که دستورکارها را تنظيم، مذاکرات را ثبت و ضبط و با دستور موارد را ابلاغ ميکند، قول تصويب FATF را ميدهد! و يا ديگري از يک حق شهروندي ديگري صحبت ميکند؛ معلوم است که از نظر دوستان، معاني بسته به زمان و مکان تغيير ميکند و برداشت ديگري از آن جمله و يا کلمه انجام دارند.
اين فعال سياسي اصلاحطلب تاکيد کرد: معتقدم اين رفتارها از ويژگي انتخابات بدون کارکرد حزبي است؛ چراکه کانديداها ميتوانند به راحتي موضع عوض کنند و خلاف گذشتهاي که داشتند، صحبت کنند.
وي ادامه داد: هنگامي که کارکرد حزبي بر انتخابات کشوري حاکم باشد، آن حزب مواضعش را از سالها قبل روشن کرده است و در زمان انتخابات نميآيد موضع مشخص کند؛ مردم با ديدگاهها و مواضع و برنامههايش آشنايي دارند و لذا تغيير موضع، مسير و برنامه به اين سادگي نخواهد بود.
نمازي تاکيد کرد: هنگامي که در کشور نظام انتخاباتي حزبي نيست، کانديداها به جاي برنامه از شعار استفاده ميکنند و با نگاه کردن به شرايط مردم، شعار موردنظرشان را مطرح ميکنند و به سؤالات جوابي نميدهند.
وي ادامه داد: يکي از کانديدا گفته بود برجام را احيا ميکند در صورتي که همين کانديدا مواضعش با برجام مشخصا ضديت دارد و در رابطه آمريکا هم رويشان نميشود چيزي بگويند. اعتقادم بر اين است اگر کانديداهاي شاخص اين جريان رأي بياورد، هم موانع برجام رفع ميشود و هم FATF تصويب ميشود و هم رابطه با کشورهاي ممنوعه برقرار ميگردد.
اين فعال سياسي اصلاحطلب خاطرنشان کرد: هنگامي حزب وجود نداشته باشد و کسب قدرت از هر طريقي مطرح مي شود ، انسان مجبور ميشود هر کاري براي به دست آوردن آنچه که ميخواهد، انجام دهد.
وي با اشاره به پرداخت يارانه نقدي از سوي دولت احمدينژاد گفت: در مجلس ششم من مبتکر هدفمند کردن يارانهها بودم و بعد تصويب کرديم و دولت مکلف شد از ابتداي سال ۸۴ قيمت بنزين و گازوئيل را بالا ببرد و محل درآمدها را صرف اموري از جمله پرداخت نقدي يارانه و يا حمايت از اقشار آسيبپذير کند اما هنگامي که مجلس هفتم روي کار آمد، برعکس ماده ۳ برنامه چهارم عمل کردند؛ آمدند قيمت ۱۶ قلم کالا را ثابت نگه داشتند و در حاليکه در دولت آقاي خاتمي مانع از اين کار شدند و هنگامي که دولت احمدينژاد آمد با تاخير يارانه نقدي دادند و جالب است که بخشي از رأي ايشان هم به دليل پرداخت يارانه نقدي بود ديگر در حالي که اين مصوبه مجلس ششم و دولت آقاي خاتمي بودند کارشکني کردند و نگذاشتند اجرا شود.
نمازي با بيان اين که شعارها و صحبتها به کشور لطمه ميزند و باورهاي مردم را سست ميکند، گفت: نزديک ۳۰ سال است که از اين بحثها ميکنند، چند سال است که مقابل FATF ميايستند و يا برجام را دستاورد بدي ميدانند، تا حدي هم چوب لاي چرخ دولت دوم روحاني گذاشت و امروز ميآيند و ميگويند اين کار درست بوده است!
وي تاکيد کرد: مطالبات مادي مردم، معيشت و بيکاري جوانان معضل بسيار بزرگي است و راهکاري هم غير از احياي برجام و تنشزدايي در سياست خارجي و بهبود روابط با ديگر کشورها نمانده است، بايد اين کار را انجام دهند .
اين فعال سياسي تاکيد کرد: افرادي که تا ديروز يک موضع داشتند امروز به دليل اين ناچارند شعار بدهند که نظر رايدهندگان را جلب کنند و برايشان هم زياد مهم نيست که خلاف مواضع گذشتهشان است.
وي ادامه داد: سوال من اين است؛ اگر آقاي رضايي رئيسجمهور شد و مانعي بر سراهش ديد و نتوانست اين کار را انجام دهد چه ميکند؟ ايشان دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام بودهاند ، در آنجا آدمهاي پخته و نخبه هستند و صلاح ندانستند FATF را تصويب کنند. آقاي رضايي چه قدرتي دارد که بيايد مجمع تشخيص را وادار کند اين مسئله را تصويب کند از همين جا معلوم ميشود که اين يک شعار است، آقاي رضايي آيا ولايت دارد بر اعضاي مجمع که آنها مجبور شوند خلاف رأي خودشان اقدام کنند .
نمازي با بيان اينکه کانديداها بايد درباره قولها و برنامههايي صحبت کنند که در اختيارشان است، گفت: امروز تصويب FATF به مجمع تشخيص مصلحت نظام کشيده شده، آقاي رضايي دبير آنجا بوده است و رأي هم نداشته، اگر رئيسجمهور شود يک رأي دارد اين که بقيه چه کاري انجام خواهند داد يک بحث ديگري است اما اگر آن زمان بقيه راه بيايند و آن را تصويب کنند، آيا به معني آن نيست که خودشان زير سوال ميروند؟ مردم نميپرسند که چرا با دولت قبلي کنار نيامدند و آن را کنار گذاشتند و مصلحت را تشخيص اين طرح را نداد که دولت بتواند تبادلات پولي و بانکي خودش را انجام دهد! امروز بر کسي پوشيده نيست عدم تصويب FATF مانع بسيار بزرگي بر سر راه ما براي رسيدن به توافقات مالي با ديگر کشورها ايجاد کرده است.
وي گفت: ما اصلاحطلبان تا حدودي خوشحال ميشويم دوستان اصولگرا هنگام انتخابات متوجه ميشوند مواضع ما از قبل درست و مواضع آنان اشتباه بوده است. اما زماني اين صداقتشان تا حدودي اثبات ميشود که از ملت عذرخواهي کنند و بگويند ما اشتباه کرديم که مانع اين کار بوديم و بيايند توضيح دهند اين شعاري که ميدهند چگونه ميتوانند محقق کنند؟