جزئیات نشست خبری مهرعلیزاده؛ از سواد کلاسیک رئیسی تا سندروم پست بیقرار

ايرنا/ نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه بنده هيچ وقت هوس تغيير پست نداشتم و شامل قانون سندروم پست بي قرار نمي شوم، گفت: من در روز مناظره به آقاي رييسي گفتم که ايشان ۶ کلاس سواد کلاسيک دارند و من به سواد و آموختههاي حوزوي ايشان احترام ميگذارم اما واقعيت اين است که ايشان دروس حوزوي خواندند بعد بر اساس قوانين معادلسازي شده و بر اساس آن ايشان به مقطع فوق ليسانس رفته و بعد دکتري شرکت کردند و از مدرسه عالي شهيد مطهري دکتري خود را اخذ کردند.
مهمترين بخش اظهارات محسن مهرعليزاده به شرح زير است:
* رد صلاحيت هاي کانديداي يک جناح و از طرف ديگر چيدماني که در خصوص کانديداهاي جناح ديگر صورت گرفت بر سرماي موجود بر انتخابات افزود.
* با ايجاد فضاي موجود مردم بيش از پيش به حضور در انتخابات ترديد پيدا کرده اند.
* خيلي ها سعي مي کنند يک نااميدي بيش از شرايط موجود را در جامعه پمپاژ کنند.
* عزم و اراده اي بود که فاصله مردم با دولت و حاکميت را بيشتر کند و ديديم چگونه در صداوسيما در جهت اينکه دولت کاري نميتواند بکند و ضعيف است تلاش کردند.
* مردم وقتي نااميد بشوند و اعتماد نکنند دود اين توي چشم خودشان مي رود.
* وقتي روي يک کانديداي خاص از 2 سال پيش با يک برنامه منظم در تمام بخش هاي خبري صداسيما کار ميشد فضا را جوري ترسيم کردند که مردم به آن شخص بايد راي دهند.
* امروز بيش از دو دهه است که ما مسئله اقتصادي داريم.
* البته به جز دوران آقاي خاتمي و جز دوران اصلاحات که يک دوران بسيار شکوفا بود و هيچکس هم در تاريخ نمي تواند اين را کتمان بکند.
* ممکن است عده اي از روي بغض و کينه يک سري مسائل را بيان کنند اما شاخص ها نشان دهنده است.
* بنده قصد حمايت و يا عدم حمايت از دولت فعلي را ندارم.
* وضعيت اقتصادي امروز عليرغم اين همه امکانات ناشي از شانزده سال پيش و بي برنامگي است.
* آنهايي که در زمينه اقتصادي هيچ تجربه اي ندارند و آنهايي که مي خواهند يک شبه بازار بورس را درست و فساد را ريشه کن بکنند اصلا کيلي از اقتصاد در دستشان هست؟
* برجام سند افتخاري براي دستگاه ديپلماسي ايران حداقل در دهه هاي اخير بود. کار بسيار ارزشمندي انجام شد.
* بايد از برجام حراست کنيم و در جهت زنده کردن آن با شيوههاي ديپلماتيک جاري تلاش کنيم. با حفظ برجام خواهيم توانست شرايطي فراهم کنيم که داراييهاي بلوکه شده ايران به کشور برگردند.
* تا زماني که درباره برجام و ساير توافقات بين المللي با رقبا و مخالفانمان در دنيا کنار نياييم، نخواهيم توانست به اين زورگوييها خاتمه دهيم و به دارايي هايمان که با زورگويي بلوکه شدهاند، نخواهيم رسيد.
* مردم ايران نشان داده اند در مقاطع مختلف با هوشياري دقت و مراقبتي که از کيان کشورشان مباني فکري شان، و گذشته و هويت ايراني شان دفاع کنند جاهايي آمدند واقداماتي از خود نشان دادند برعکس اين محاسبات و طراحي ها نتيجه داده است.
* ما در جريان ۱۳۷۶ و سال ۹۲ و ۹۶ هم همين اوضاع را داشتيم و عجيب است که از اين اشتباهات درس نميگيرند فکر ميکنند با انبوهي از کارهاي تبليغاتي که از دو سال پيش شروع کرده و انبوه تبليغات در دو ماه و دوران تبليغات خواهند داشت، باز هم اين اراده را تحميل کنند.
* براي مبارزه با گراني اين بگير و ببند ها جواب نميدهد.
* توزيع و تامين را سامان مي دهيم.
* مقابل چند نرخي در بازار مي ايستيم .
* اصلاح طلبان هنوز ناراحت هستند.
* در ماه اول دولتم مي توان بخشي از کسري بودجه را با افزايش قيمت انرژي تامين کرد، البته نه از بخش هايي که مردم درگير آن هستند.
* چون مهندس هستم همه چيز را با دقت در حد ميليمتر مي بينم.
* نسبت به جد آقاي رئيسي احترام قائل هستم.
* من گفتم آقاي رئيسي ۶ کلاس کلاسيک خوانده است.
* طبق قوانين رئيسي مدرکش را معادل سازي کرده است.
* در امور اقتصادي اصولا رويه کلاسيک براي رشد علمي وجود دارد.
* اقتصاد يک علم است، يک فرد بايد تا دکتري خوانده باشد تا يک لمس از امور اقتصادي داشته باشد.
* به عنوان يک اصلاح طلب برنامه هايم را مطرح مي کنم.
* مسئوليت هاي بنده در زمينه مسائل اقتصادي و صنعتي و مهندسي و ساختن يک اقتصاد است.
* بنده در صنعت سنگين در دهه ۶۰ بودم و به درخواست رييس جمهور وقت جزيره کيش را از حالت متروکه به منطقه آزاد تغيير دادم و ۳ سال آنجا بودم و با يک طرح جامع مشخصي در کيش سرمايه گذار آمد و ظرفيت اقتصادي به وجود آوردم. بنده هيچ وقت هوس تغيير پست نداشتم و شامل قانون سندروم پست بي قرار نمي شوم.
* بنده دکتراي مديريت مالي از دانشگاه تهران دارم. يک مدرک نيمه تمام دکترا از دانشگاه هلند دارم که چون در دولت اصلاحات مسئوليت گرفتم نيمه تمام ماند.
* بنده فوق ليسانس مهندسي مکانيک از دانشگاه تبريز دارم.
مشروح اظهارات مهرعليزاده به شرح زير است:
محسن مهرعليزاده روز دوشنبه در کنفرانس خبري در سازمان خبرگزاري جمهوري اسلامي اظهار کرد: همه ميدانيم حضور و نقش مردم براي تعيين سرنوشت ميتواند وجهه جمهوريت نظام را بيش از پيش نشان داده و و تثبيت کند. همه مردم ميآيند تا سرنوشت خود را به دست فردي بدهند که با انتخاب همکاران مناسب براساس يک طرح نامه مدون و علمي فراخور آنچه که خواست مردم هست، آينده کشور را بسازند.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ضمن ابراز تاسف از اينکه شرايط به گونهاي رقم خورد آن فضاي سردي که براي حضور مردم در انتخابات رقم خورد و آن هم دلايل متعددي در چندين سال گذشته داشت، رد صلاحيتهاي نامزدهاي يک جناح و از طرف ديگر چيدماني که از طرف نامزدهاي جناح ديگر صورت گرفت بر سرماي انتخابات افزود، عده زيادي از اين مطلب نگران نشدند و مردم بيش از پيش درخصوص اينکه بخواهند موجوديت خود را نشان دهند، ترديد بيشتري براي آنها ايجاد شد.
مهرعليزاده تاکيد کرد: ما بايد از هر امکاني براي حفظ جمهوريت نظام جمهوري اسلامي بهرهبرداري کنيم تا راي مردم به عنوان تعيين کننده محوري براي خود مردم و کشور باشد.
وي تصريح کرد: اين مستلزم اين است که در جريان اين رقابت نابرابر شرايطي فراهم شود تا مقداري مردم احساس کنند که اگر پاي صندوق بيايند راي و نظر آنها به نحوي خواهد بود که موثر واقع شود و احساس کنند با حضورشان خواهند توانست آينده خوبي براي کشور رقم بزنند.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: من ميگويم که کارهاي بسيار خوبي را ميتوانستند انجام دهند که موفق به انجام آنها نشدند ولي نميگويم که نتوانستند يا نخواستند در بسياري از جاها اجازه ندادند که کارهايي انجام دهند.
مهرعليزاده افزود: من بدون اينکه بخواهم دفاعي از بخشي از کار انجام دهم، در مجموع ميخواهم اين را بيان کنم که عزم و ارادهاي بود که فاصله مردم با دولت و حتي متاسفانه با مجموعه حاکميت را هرچه بيشتر کنند و نااميدي را هر چه بيشتر به جامعه پمپاژ کنند.
وي خاطرنشان کرد: همانطور که ديديدم راهپيماييهايي در سراسر کشور به راه انداختند و از صبح تا شب در اخبار و فضاهاي مجازي و در همين صدا و سيمايي که متاسفانه از بيتالمال ارتزاق ميکند در جهت اينکه دولت نميتواند کاري انجام دهد و ضعيف است، و کاري بلد نيست، اقداماتي را انجام دادند.
مردم هيچ وقت همه مشکلات را به پاي دولت نمينويسند
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري عنوان کرد: البته بيتوجه و يا با غفلت از اينکه مردم هيچ وقت حل مشکلات را به پاي دولت نمينويسند مردم وقتي که نااميد شوند، اعتماد نکند و اطمينان آنها از توانمندي مديران نظام در هر ردهاي و قوهاي سلب شود، دود آن به چشم کل نظام و کل مجموعه ميرود و علاقه و اعتماد و همکاري در مردم براي رفع مشکلات از بين ميرود کما اينکه ادامه اين پمپاژ نااميدي الان رسيده به نقطهاي که ديديم در چينش نامزدهاي انتخابات خود را نشان داد.
مهرعليزاده ادامه داد: البته همه ميتوانند حدس بزنند وقتي که روي کانديداي خاصي از دو سال پيش با برنامه منظم و ارائه تصوير آن فرد مشخص در همه بخشهاي خبري چندين شبکه صدا و سيما و کارهاي تبليغاتي مشخص، و بعد هم عنوان کردن موضوع در چند ماه گذشته به عنوان کانديدا آن فرد را مطرح کردند. فضا را به نحوي ترسيم مي کنند که مشخصا اراده هست که انتخاب شود انتخاب شده است و مردنم بايد به او راي بدهند.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اضافه کرد: البته مردم ايران نشان داده اند در مقاطع مختلف با هوشياري دقت و مراقبتي که از کيان کشورشان مباني فکري شان، و گذشته و هويت ايراني شان دفاع کنند جاهايي آمدند واقداماتي از خود نشان دادند برعکس اين محاسبات و طراحي ها نتيجه داده است. ما در جريان ۱۳۷۶ و سال ۹۲ و ۹۶ هم همين اوضاع را داشتيم و عجيب است که از اين اشتباهات درس نميگيرند فکر ميکنند با انبوهي از کارهاي تبليغاتي که از دو سال پيش شروع کرده و انبوه تبليغات در دو ماه و دوران تبليغات خواهند داشت، باز هم اين اراده را تحميل کنند.
مهرعليزاده يادآورشدک اگر شعار انقلاب استقلال، آزادي جمهوري اسلامي بود که هست بر استقلال آزادي مردم و استقلال کشور تاکيد ميکنيم بر جمهوريت نظام و اسلاميتآن تاکيد ميکنيم،جمهوريت يعني اعمال نظر مردم هر اراده جمع، گروه و تفکري به هر وسيله با هر زمان بندي و با هر طراحي و مهندسي بخواهد جلو حرکت جمهور مردم را در چهارچوب قانون اساسي براي پيشبرد کشورشان بگيرد محکوم به شکست است.
وي اضافه کرد: آنچه در اين دوره مهم است بر اساس تعداد کانديداهايي که رقابت مي کنند همه اعتقاد داريم در شرايط حاضر عليرغم داشتن بسياري از فرصتها و امکانات، عليرغم اينکه ميگويند تمام شده ديگر چيزي نيست اينها درست نيست. کشوري به نام ايران و مردمي به نام ايرانيان داريم، تاريخ پرافتخار داريم. فرازهاي بسيار درخشان تاريخي در زندگي مردم داريم تصميمات بسيار بجا در مقاطع مختلف از طرف نخبگان و حرکت از مردم داريم. نهضت تنباکو را داريم، نهضت مشروطهخواهي داريم پيروزي انقلاب اسلامي داريم در مقاطع مختلف مردم تصميم گرفتند و به پا خواستند با روش اصلاح طلبانه اوضاع را به سامان کردند.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: اگر چه در برخي مقاطع آن دستاوردها را از دست دادندو دوباره حرکت کردند ولي هيچ گاه ايرانيان به عقب نرفتند رو به رشد بوده بعضا کند شده است. امروز بيش از دو دهه است که ما مسئله اقتصادي داريم؛ البته جز دوران آقاي خاتمي و اصلاحات که يک دوران بسيار شکوفا و مشخص و تعريف شده بود. هيچ کس هم در تاريخ نمي تواند آن را انکار کند.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اضافه کرد: ممکن است عدهاي از وي بغض و کينه مسائلي را مطرح کنند اما به هر حال شاخصها نشان ميدهد تنش ايران با دنيا در حد صفر يا کم بوده است، تنشهاي داخلي در حد صفر، تبلور اراده مردم در امور در حد بسيار بالا، فعاليتهاي نهادهاي اجتماعي و NGOها در حد بالا، نقش مردم در صحنه آرايي روزمره زندگي خود در حد بالا بوده است.
مهرعليزاده يادآورشد: نرخ ارز از روزي که دولت آقاي خاتمي شروع شد نزديک به ۵۰۰ تومان بود و روزي که رفت ۸۰۰ تومان بود و افزايش يک شبه سه يا چهار برابر نشد. قيمتها کنترل شده، مردم راضي، با همسايهها در تعامل با دنيا در تعامل بوديم.دولت مجموعه سالمي بود اما بعد از آن ما مشکلات وحشتناکي ديديم که هنوز هم ادامه دارد. برخي از مشکلات امروز هم به آن دوره باز ميگردد.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: من قصد تخريب يا عدم حمايت از دولت فعلي را ندارم اما وضعيت اقتصادي امروز عليرغم همه اين امکانات ناشي از يک بي برنامگي است، ناشي از به هدر رفتن ۷۰۰ ميليارد دلار درآمد نفتي در ۷ سال است، ناشي از عدم وجود برنامه منظم اقتصادي.
مهرعليزاده اضافه کرد: چندين سال است که مقام معظم رهبري اسامي سالها را به نام توليد داخلي، افزايش توليد داخلي، جهش توليد داخلي، نامگذاري کرده و بر آن تاکيد ميکنند و امسال هم رفع موانع توليد را اعلام کردند. کساني که در زمينه اقتصادي هيچ تجربه اي ندارند و امروز در اين شرايط سخت اقتصادي ميخواهند کشور را تحويل بگيرند چه ميکنند؟
وي ادامه داد: آنهايي که مي خواهند در يک شب يا دو شب بازار بورس را درست کنند، آنهايي که ميخواهند فساد را ريشهکن کنند، اصلاً از مفهوم کمي اقتصاد چيزي را بلد هستند بعضيها ممکن است استاد دانشگاه باشند در زمينه اقتصاد، اما صرف استاد دانشگاه بودن نمي تواند شما را يک شب عامل عملگرا و برنامه محور کند.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: بياييد واقعبين باشيم حاکم کردن سياستها و تفکرات سياسي خود بر شئون زندگي مردم در زمينههاي فرهنگي و اجتماعي را کنار بگذاريم که همين موجب بدبختي ما شده است.
حضور مردم وجهه جمهوريت نظام را تثبيت ميکند
مهرعليزاده در بخش ديگري از سخنانش گفت: همه مي دانيم حضور و نقش مردم براي تعيين سرنوشت ميتواند وجهه جمهوريت نظام را بيش از پيش نشان دهد و تثبيت کند. همه مردم مي آيند تا سرنوشت خود را به دست فردي بدهند که با انتخاب همکاران مناسب براساس يک طرح نامه مدون و علمي فراخور آنچه که خواست مردم هست آينده کشور را بسازند.
وي افزود: ضمن ابراز تاسف از اينکه شرايط به گونهاي رقم خورد و فضاي سردي که براي حضور مردم در انتخابات رقم خورد و آن هم دلايل متعددي در چندين سال گذشته داشت، رد صلاحيت نامزدهاي يک جناح و از طرف ديگر چيدماني که از طرف نامزدهاي جناح ديگر صورت گرفت بر سرماي انتخابات افزود، عده زيادي از اين مطلب نگران نشدند و مردم بيش از پيش درخصوص اينکه بخواهند موجوديت خود را نشان دهند، ترديد بيشتري براي آنها ايجاد شد.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خاطرنشان کرد: ما بايد از هر امکاني براي حفظ جمهوريت نظام جمهوري اسلامي بهره برداري کنيم تا راي مردم به عنوان تعيين کننده محوري براي خود مردم و کشور باشد. اين مستلزم اين است در جريان اين رقابت نابرابر شرايطي فراهم شود تا مردم احساس کنند که اگر پاي صندوق بيايند راي و نظر آنها به نحوي خواهد بود که بتواند موثر واقع شود که احساس کنند با حضورشان خواهند توانست آينده خوبي براي کشور رقم زنند.
مهرعليزاده با بيان اينکه نفس تلاش براي اينکه گراني از بين برود، خوب است، تصريح کرد: اما اين روش بگير و ببندها براي از بين بردن گراني پاسخ نداده و نخواهد داد. همواره از بعد از انقلاب، در تلويزيون اخبار برخورد با گرانفروشي را مي شنيدم ولي هيچ وقت اين روشها مشکل را حل نکرد و به اين شکل حل نخواهد شد.
وي ادامه داد: بايد روشهاي توزيع را به شکلي سامان دهيم که امکان گرانفروشي از بين برود. در حوزه قيمت گذاري و کنترل قيمتها بايد روشهايي در پيش بگيريم که شرايط چند قيمتي را از بين ببرد تا فروشنده نخواهد کالايش را به اميد گرانتر فروختن در آينده، احتکار کند.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تصريح کرد: بايد به شکلي برنامهريزي کنيم که تامين با نياز مطابقت داشته باشد. الان هم در جاهايي تامين به اندازه نياز هست اما متاسفانه روشهاي تامين طوري است که با وجود برنامهريزيهايي که انجام شد، ميوه شب عيد چند برابر قيمت دست مردم رسيد.
در کشور کمبود نداريم مشکل عمده در توزيع است
مهرعليزاده خاطرنشان کرد: سامان دادن به اين مسائل، روشهاي دقيق و صحيحي ميخواهد و علاوه براين، کنترل امر را هم بايد به نهادهاي عمومي بسپاريم. اينکه چندين نهاد و دستگاه در قوه مجريه و قضائيه را مامور تحقق اين امر کنيم درست نيست.
وي با تاکيد بر لزوم ساماندهي مسير توزيع گفت: ما در کشور کمبود نداريم. بيشتر غيرعلمي بودن و يا غيرعملي بودن شيوه هاي توزيع را شاهد هستيم که منجر به شرايط موجود شده است.
برجام سند افتخار است/ بايد از برجام حراست کنيم
اين نامزد انتخابات رياست جمهوري در بخش ديگري از سخنانش درباره برجام گفت: برجام سند افتخاري براي دستگاه ديپلماسي ايران حداقل در دهه هاي اخير بود. کار بسيار ارزشمندي انجام شد.
مهرعليزاده تاکيد گرد: بايد از برجام حراست کنيم و در جهت زنده کردن آن با شيوههاي ديپلماتيک جاري تلاش کنيم. با حفظ برجام خواهيم توانست شرايطي فراهم کنيم که داراييهاي بلوکه شده ايران به کشور برگردند.
وي خاطرنشان کرد: تا زماني که درباره برجام و ساير توافقات بين المللي با رقبا و مخالفانمان در دنيا کنار نياييم، نخواهيم توانست به اين زورگوييها خاتمه دهيم و به دارايي هايمان که با زورگويي بلوکه شدهاند، نخواهيم رسيد.
مهرعليزاده در پاسخ به اين پرسش که چرا اصلاح طلبان عليرغم انتقاد از اختيارات رييس جمهوري در انتخابات رياست جمهوري رقابت ميکنند؛ گفت: يادم نميآيد درباره اختيارات رييس جمهوري بيانيه اي صادر کرده باشم. فکر ميکنم قانون اساسي به عنوان يک محور، ظرفيت هاي مناسبي را در اختيار رييس جمهوري مي گذارد تا به عنوان فرد دوم اجرايي کشور پس از رهبري به وظايف خود رسيدگي کرده و هم دو قوه ديگر را با تذکرهاي به موقع در مسير قانون اساسي قرار دهد.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: استفاده از اين اختيارات قانوني بستگي به شخصيت افراد دارد که چقدر به اختيارات خود آگاه باشد، توانايي و زيرکي استفاده از اين اختيارات قانوني را داشته باشد. ما اصلاح طلبان در چارچوب قانون اساسي به دنبال اصلاحات هستيم و در همين چارچوب درانتخابات شرکت کرده و براي تصدي مسند رياست جمهوري شرکت ميکنيم در چارچوب همين قانون اساسي و اختيارات مسووليت خود را به نحو احسن انجام ميدهيم.
دکتراي مديريت مالي از دانشگاه تهران دارم
وي در پاسخ به سوالي درباره شايعات مربوط به عدم دفاع از تز دکتري خود اظهار داشت: بنده دکتراي مديريت مالي از دانشگاه تهران دارم. دفاع هم کردم. يک دکتراي نيمهتمام در دوره تحصيل در هلند نيز دارم که در مرحله دفاع بود اما به دليل پذيرش مسئوليت در دولت خاتمي، قطع کردم. به ايشان گفتم اجازه بدهيد از تز دکتريام دفاع کنم و بعد مسئوليت را قبول کنم. آقاي خاتمي به من گفت که برو از تز دکتريات دفاع بکن، اشکالي ندارد و همين کار را نيز انجام دادم. به همين خاطر نيز در رزومهام نوشتم که يک دکتراي نيمهتمام داشته و دکتراي مديريت مالي از دانشگاه تهران دارم. مهندسي مکانيک را در دوره ليسانس و فوق ليسانس را از دانشگاه تبريز اخذ کردم.
خبرنگاري مدعي شد که سران اصلاحات، صحبتهاي مهرعليزاده را در مناظره غيراخلاقي دانستهاند که وي پاسخ داد که من چنين چيزي را نشنيدهام و از خبرنگار پرسيد چه کسي اين سخن را گفته است که اين خبرنگار مدعي شد مديرمسئول روزنامه آفتاب يزد اين سخن را گفته است. مهرعليزاده نيز در پاسخ گفت ايشان که سران جريان اصلاحات نيستند.
مهرعليزاده در پاسخ به اين پرسش که احتمال اينکه گزينه اصلي جريان اصلاحات باشد؛ گفت: به عنوان يک شخصيت اصلاح طلب، ديدگاهها و برنامههاي خود را اعلام ميکنم تا مردم انتخاب کنند و برنامه و حرکت من در جهت رشد و اعتلاي اصلاح طلبي خواهد بود.
به سواد و آموختههاي رييسي احترام ميگذارم
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: من در روز مناظره به آقاي رييسي گفتم که ايشان ۶ کلاس سواد کلاسيک دارند و من به سواد و آموختههاي حوزوي ايشان احترام ميگذارم اما واقعيت اين است که ايشان دروس حوزوي خواندند بعد بر اساس قوانين معادلسازي شده و بر اساس آن ايشان به مقطع فوق ليسانس رفته و بعد دکتري شرکت کردند و از مدرسه عالي شهيد مطهري دکتري خود را اخذ کردند.
وي با بيان اينکه در امور اقتصادي و اجتماعي رويه کلاسيک براي رشد علمي وجود دارد، گفت: اقتصاد يک علم است، کسي که داوطلب است بايد کلاس ششم، ديپلم؛ ليسانس و فوق ليسانس و دکتري را گذرانده باشد و کار عملياتي کرده باشد تا بتواند لمس اجرايي از آن کار را داشته باشد.
مهرعليزاده با تاکيد بر اينکه مسئله اقتصاد به سواد اقتصادي و زمينه اقتصادي براي همه کانديداها نياز دارد، گفت: هرچند صرف سواد اقتصادي هم شايد نتواند گره گشا باشد، استادان دانشگاه بسياري در حوزه اقتصاد داريم اما در عمل فرد بايد با صعنت و توليد و کارخانه و برنامه ريزي بايد آشنايي داشته باشد.