واعظ آشتیانی: حمایت پایداری از رئیسی نشانه کنارهگیری جلیلی است

آزادي/ واعظ آشتياني گفت: جليلي تا امروز هيچ واکنشي نسبت به اينکه گزينه پايداري هست يا نيست از خود نشان نداده است. حتي ممکن است قبل از شروع انتخابات اعلام کند که به عنوان نامزد مستقل حضور دارد.
حدود دو هفته تا انتخابات رياست جمهوري مانده آما آرايش نهايي نامزدها مشخص نيست. آنچه درباره انصراف احتمالي برخي نامزدها اصولگرا گفته ميشود، سبب شده که وضعيت همچنان با ابهاماتي همراه باشد. اين طور که به نظر ميرسد اميرحسين قاضيزاده هاشمي و عليرضا زاکاني بعد از مناظرات به نفع رئيسي کنار خواهند رفت. وضعيت هر دو در نظرسنجيها بد است و از نظر تبليغات انتخاباتي نيز سير اميدوارکنندهاي نداشتهاند.
درباره کنار رفتن يا ماندن جليلي اما اختلافنظرهاي وجود دارد. مشاور او يعني بيژه نوباوه چندي قبل گفت که او قصد کنارهگيري ندارد اما شرايط نيز براي ماندن وي مهيا به نظر نميرسد. اوضاع جليلي در نظرسنجيها به اندازه دو گزينه پيش گفته بد نيست اما فاصله معنا داري نيز با رئيسي و حتي همتي دارد. بر اين اساس نميتوان خيلي ساده درباره ماندن او مطمئن شد. به اضافه اينکه اکنون اصولگرايان حرف از اجماع روي رئيسي ميزنند و جليلي در صورت تصميم به رقابت تنها خواهد ماند. حتي جبهه پايداري که تا چندي قبل تصور ميشد، رئيسي را گزينه اصلح بداند نيز در بيانيهاي حمايت خود از رئيسي را اعلام کرده است.
ناگفته نماند که برخي تحليلگران همين بيانيه را نيز نشانه کنارهگيري جليلي ميدانند. مثلا اميررضا واعظ آشتياني، فعال سياسي اصولگرا در گفتوگويي با «آزادي» بيانيه اعلام حمايت پايداري از رئيسي را يکي از نشانههاي کنارهگيري جليلي به نفع رئيسي در اين انتخابات دانست و گفت: «پايداري به صورت همزمان حمايتهايي از آقاي جليلي و رئيسي دارد اما اين بيانيه نشان داد که اولويت آنان رئيسي است. جليلي به عنوان يک نامزد حضور دارد و بايد ديد که با گذر زمان و بر اساس شرايط و موقعيت چه تصميمي ميگيرد».
وي افزود: «مساله قابل توجه فعي اجماع اصولگرايان روي رئيسي است. باور من اين است که جليلي هم در شرايط خاصي بعد از سپري شدن زمان و با توجه به موقعيت به نفع او کنارهگيري خواهد کرد». اين فعال سياسي اصولگرا در پاسخ به اينکه وزن سياسي پايداري چقدر است و اساسا حمايت يا عدم حمايت آن از يک نامزد چه تاثيري در بدنه راي وي دارد؟ گفت: «دقت داشته باشيد که گروههاي سياسي در مجموعه اصولگرايي به صورت منفرد راه به جايي نميبرند. هر گروهي که باشد هم فرقي ندارد. اين اجماع اصولگراها است که ميتواند تحت عنوان وحدت به نتيجه مورد نظر خود برسد. اينکه يک گروه سياسي تصور کند به تنهايي ميتواند شرايطي را ايجاد کند که نامزد او راي آورد، خطا است. يکي از بحثهايي که صاحبنظران سياسي متفقا مطرح ميکنند نيز اين است که اصلاحطلبان يا اصولگرايان در زمان اجماع ميتوانند به موفقيت برسند لذا بهترين راهکار اين است که با هم انسجام داشته باشند».
واعظ آشتياني در پاسخ به اينکه عدم حمايت پايداري به سود جليلي خواهد بود يا به زيان او ؟ و اينکه جليلي مايل است به عنوان نامزد پايداري در انتخابات حاضر باشد؟ گفت: «در گذشته شرايط به گونهاي بوده که جليلي را گزينه پايداري ميدانستند البته آقاي جليلي نيز تا امروز هيچ واکنشي نسبت به اينکه گزينه پايداري هست يا نيست از خود نشان نداده است. حتي ممکن است از حالا تا زمان شروع انتخابات اعلام کند که به عنوان نامزد مستقل در اين انتخابات حضور دارد».
وي افزود: «البته شواهد و قرائن نشان ميدهد و از گفتوگوها در طيف اصولگرا و حتي اظهارات نامزدها اين طور برداشت ميشود که جليلي هم در نهايت به عنوان نامزد پايداري و يا به عنوان نامزد مستقل، به سود رئيسي از رقابتهاي کنارهگيري کند».