نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

رییسی: استقرار سامانه هوشمند باعث اشراف دولت در نظام مالیاتی می‌شود

منبع
ايرنا
بروزرسانی
رییسی: استقرار سامانه هوشمند باعث اشراف دولت در نظام مالیاتی می‌شود

ايرنا/ حجت الاسلام والمسلمين ابراهيم رييسي عصر امروز در برنامه با نخبگان شبکه ۴ سيما در پاسخ به سوالي درباره رمز قدرتمندي ملت ايران گفت: مولفه‌هاي قدرت براي هر جامعه متفاوت است اين مولفه براي جامعه ما عبارت است از ايمان و اعتقادات مردم، قدرتمندي در حوزه اقتصادي و جايگاه ژئوپولوتيک ايران  که همگان به‌آن واقف هستند.

وي افزود: توليد از جلوه ‌اي قدرت آفريني کشور است اگر کشوري توليد نداشته باشد بايد براي کشور قدرت بيافرينيم خصوصا در حوزه اقتصاد. يعني با برنامه‌ريزي دقيق  بهره وري زمين هاي کشاورزي را ارتقا دهيم.
در ادامه رييسي در پاسخ به اين سوال که دولت‌ها يا مجالس شوراي اسلامي هر بار تشکيل ازدواج شده با افزايش مبلغ ازدواج به افکار عمومي اين گونه القا کردندکه ما وظايف خود را به خوبي انجام داديم شما چه برنامه اي در زمينه حمايت از خانواده داريد؟، گفت: من در مشهد کار مسکن سازي را شروع کردم، ۶۰۰ واحد مسکوني ۱۰ بلوک براي زوج‌هاي دانشجو ساختم و اعتقاد دارم بايد براي مسکن مردم تلاش کنيم.
وي تاکيد کرد: بايد مشکل مسکن و ازدواج را براي جوانان حل کنيم چرا که امکان کاهش هزينه‌هاي ازدواج و حل  اين مشکلات در کشور وجود دارد. بخش جدي هزينه مسکن مربوط به زمين است در رابطه با اشتغال هم همين طور است، بايد زمينه اشتغال را براي همگان فراهم کنيم.
 نامزد سيزدهمين انتخابات رياست جمهوري درباره فرار مالياتي گفت: استقرار سامانه هوشمند در نظام مالياتي مي‌تواند به دولت را نسبت به وضعيت دريافت ماليات اشراف دهد.

رييسي اظهار داشت: امروز کشور ما گرفتار جناح بازي و رودربايستي است کشورداري با رودربايستي امکان پذير نيست. اداره کشور مديريت جدي مي‌خواهد.
وي در پاسخ به سوالي درباره برنامه اش براي رسيدگي به وضعيت قشر مستضعف گفت: همه بخش‌ها را به کار مي‌گيريم که فقر مطلق در کشور نداشته باشيم ارتباطم با اين قشر در هيچ وقت مسئوليتم کم نشده است. اين قشر آماده کار هستند.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: من بعد از آمدن به قوه قضاييه با مراجعه بسياري از توليدکنندگان با مشکلات آنها مواجه شدم. از آنجايي که سال هم، سال رونق توليد بود. من ابتدا از مجموعه بانکي و مجموعه دولت خواستم که عملاً از توليد کننده حمايت کنيم يکي از حمايت‌ها اين است که ما اينها را از دست سيستم بانکي نجات دهيم.  
رييسي با اشاره به وضعيت دريافت سود بانکي گفت: بانک مرکزي و شوراي پول و اعتبار حدود ۱۸ درصد سود بانکي قرار داده‌اند ولي وقتي شما به توليدکننده مراجعه مي‌کنيد مي‌گويند فلان بانک تا ۳۶ درصد با ما حساب مي‌کند و واحد توليدي من رو به تعطيلي است و بانک تملک مي‌کند کما اينکه در خيلي از جاهاي کشور اتفاق افتاده است.
وي ادامه داد: ما گفتيم شما نظام بانکي را کنترل کنيد و با توليدکننده اينگونه رفتار نکند چند بار پيگيري کرديم ولي اتفاقي نيفتاد. حرف آقايان اين بود که زورشان با بانک‌ها نمي‌رسد. گفتيم اگر شما نمي‌توانيد ما مي‌توانيم اين کار را انجام دهيم.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري بيان کرد: ما قانونگذاري هم مي‌خواهيم انجام دهيم ما زور ما به خودمان مي‌رسد. من به همه قضات کشور بخشنامه کردم و گفتم از امروز به بعد، هيچ‌کس حق ندارد ضامن اجرايي مبلغ دريافتي غيرقانوني شويد. يعني اگر ميزان بيشتر از مصوب شوراي پول و اعتبار شد يا بيشتر از مصوبه بانک مرکزي شد، هيچ‌کس ضامن اجراي اين پول نيست.
رييسي افزود: ما ديگر حاضر نيستيم کسي را به دليل عدم پرداخت اين بدهي به بانک تعقيب قانوني کنيم و به ميزاني پيگيري مي‌کنيم و ضامن اجرا هستيم که مصوبه بانک مرکزي اگر، سود بانکي را ۱۸ درصد اعلام کرده، اگر ۱۹ درصد شد ما يک درصد ديگر را پيگيري نخواهيم کرد. ديوان عالي کشور هم حکم وحدت رويه داد و اعلام کرديم خوشبختانه بعد از مدتي فضاي اين قضيه و بخشنامه و پيگيري ما موجب شد که بانک‌ها بدانند که براي وصولشان ضامن اجرا ندارند.
وي ادامه داد: البته دنبال يکسري از ساز وکارهايي که خودشان آشنا بودند رفتند، ما هم پيگيري کرديم که توليد کننده را از اين وضعيت نجات دهيم و مجموعه اقدامات ما که البته وقتي ما جلو رفتيم به‌دنبال اقدامات ما، بانک مرکزي هم قدرداني کرد و گفت شما کار خوبي انجام داديد.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري عنوان کرد: اينکه بانک مرکزي نسبت به بانک‌ها بخواهد با توصيه اقدام کند نحوه نظارت و پيگيري بانک مرکزي به دولت نيست. با توصيه نمي‌توان بانک‌ها را سر جايشان نشاند. بايد اعمال مديريت شود همان موضوعي  که من از ابتدا بر آن تاکيد داشتم.  
رييسي ادامه داد: نظام بانکي و پولي و اعتبارات کشور ساز و کار مهم نيست، مگر هر بانک خصوصي يا غيرخصوصي مي‌تواند هرطور بخواهد، عمل کند که بعضا هم بانک اختصاصي شده‌اند يعني نوع تسهيلاتي که پرداخت کرده‌اند به افراد خاص و تعداد بسيار اندکي پرداخت کرده‌اند.   اغلب معوقات بانکي که من در قوه قضاييه وصول مي‌کنم مربوط به چند نفر در کشور است که ما آنها را محاکمه کرديم برخي از اينها را پيگيري کرديم.
وي ادامه داد: بحث ما محاکمه نيست بايد پولي که از بانک برده است سريع برگرداند. اول فکر کردند ما با يک روز و دو روز و تماس اين فرد و آن فرد پيگيري را ادامه نمي‌دهيم اما بعد ديدند که قضيه جدي است اگر با همين مجموعه پيگيري مي‌شد کار به اينجا نمي‌رسيد. ما ظرف مدت کوتاهي، ابتدا دو هزار ميليارد، بعد ۲۵۰۰ ميليارد و بعد بيش از 3 هزار ميليارد را گرفتيم برخي‌ها هم گفتند که ما شرکت يا کارخانه داريم.

حمايت از توليد اراده جدي مي‌خواهد
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري افزود: حرف من اين است که اقداماتي که مي‌توان براي حمايت از توليد انجام داد با سخن گفتن نمي‌توان به جايي رساند، حمايت از توليد يک اراده جدي مي‌خواهد. ما بيشترين ماليات را از توليد مي‌گيريم، ۲۵ درصد ماليات از توليد مي‌گيريم و از طرف ديگر مي‌خواهيم از توليد حمايت کنيم.
وي ادامه داد: من نمي‌گويم اين 25 درصد، يک شبه به ۱۰ درصد برسد، اما ما برنامه‌ريزي کرده‌ايم که با يک شيبي اين ۲۵ درصد به ۱۰ درصد برسد و زماني را براي آن قرار داديم که توليد کننده نه در سخن بلکه در عمل حمايت شود و براي آن ساز و کار ديده‌ايم.
رييسي عنوان کرد: ما بايد در سال حمايت از توليد، جهش توليد، و اينکه توليد مساله اول کشور است، اقتصاد مقاومتي و اشتغال مبتني بر توليد است همه بايد توليد را در عمل حمايت کنيم تا به يک نقطه روشني برسد. ما بايد کار کنيم که اين وضعيت فعلي پايان پذيرد.  
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اضافه کرد: اين مساله که توليد، مصرف، خريد و فروش و هيچ چيز روند اقتصادي کشور قابل پيش‌بيني نيست،  اين غلط است و بايد اين را حل کنيم. توليد کننده بايد بداند که فردا و يک ماه ديگر چه خبر است، با چه کسي قرارداد ببندد و به کجا بفروشد، از کجا مواد اوليه تهيه کنند.
وي گفت: الان من همان ابتدا که وارد استان مي‌شوم با توليدکنندگان سخن مي‌گويم و به دادگستري نمي‌روم. اولين جلسه من در هر استاني با کارآفرينان، اتاق تعاون، اتاق اصناف، اتاق بازرگاني با فعالان اقتصادي است و اينها مي‌گويند هيچ کار ما قابل پيش‌بيني نيست نه فقط اين موضوع، زندگي يک خانواده قابل پيش‌بيني نيست. آيا وضعيتي که آقايان درست کرده‌اند، درست است.
رييسي عنوان کرد: ما برنامه‌ داريم که بسياري از امور براي توليد، کشاورزي در حوزه کشاورزي، صنعت در حوزه صنعت، اقتصاد در حوزه کار کلان و بخش‌هاي کلان، قابل پيش‌بيني باشد و خانواده‌ها بتوانند براي زندگي‌شان هم پيش‌بيني کنند و بدانند يک قوه عاقله‌اي که هم با عقلانيت و با تدبير واقعي و با اميد به اينکه آينده بسيار روشني رقم مي‌خورد. در واقع ما بايد بتوانيم وضعيت اقتصادي و وضعيت زندگي مردم را قابل پيش‌بيني کنيم و به مردم اميد به آينده داده و اعتماد آنها را به نظام روز به روز افزايش دهيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر