دولت سایه دقیقا چیست؟

مهر/ نامزد انتخابات رياستجمهوري با بيان اينکه دولت سايه صرفاً يک تشکيلات يا حزب نيست بلکه يک گفتمان است،گفت: يعني همه مردم بايد سايه به سايه تحولات کشور را دنبال کنند.
سعيد جليلي عصر امروز در نشست مشترک کارگروههاي دولت سايه که با موضوع بررسي فرمانهاي اجرايي در روز اول دولت، در مجموعه سرچشمه برگزار شد، گفت: سال ۹۲ و پس از انتخابات رياست جمهوري در اولين جلسهاي که برقرار شد، بنده گفتم که کارمان تازه شروع شده است.
وي بيان کرد: اعتقاد ما اين است که براي پيشرفت کشور ما نيازمند يک تلاش همگاني هستيم. رأي مردم بايد مورد احترام واقع شود و وظيفه همه اين است که با همکاري با يکديگر به پيشرفت کشور کمک کنند.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تصريح کرد: دولت سايه صرفاً يک تشکيلات يا حزب نيست بلکه يک گفتمان است. يعني همه مردم بايد سايه به سايه تحولات کشور را دنبال کنند و سعي کنند در آن يک تأثير مثبت بگذارند.
جليلي ادامه داد: دولت سايه در هشت سال گذشته به موضوعات کشور توجه جدي کرد و براي هر موضوع سعي کرد، پاسخهاي معتبر پيدا کند.
وي تاکيد کرد: اين حرکت فقط در جلسات در بسته نبود بلکه با حضور در ميدان تکميل شد. ما در شهرها و روستاهاي هر استاني حضور پيدا کرديم و سعي کرديم در دانشگاههاي آن با دانشجويان مباحثه داشته باشيم و با اساتيد، جلسات مختلف داشته باشيم و از شهرکهاي صنعتي بازديد کنيم و از توانمنديهاي آنان آگاه شويم.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه دولت سايه يک گفتمان است، تصريح کرد: نبايد همه با هم يک ارتباط تشکيلاتي داشته باشيم. البته هر چقدر هم افزايي داشته باشيم، خوب است، اما بهتر اين است که هر کسي در هر جايي که قرار دارد، معطل ديگري نباشد و سعي کند تحولات را در حد وسع خود دنبال کند و بر آن تأثير مثبت بگذارد.
جليلي با اشاره به اينکه دانشگاه ميتواند يک دولت سايه باشد، افزود: دولت سايه، سايه مردم است بر سر دولت که اگر کار خوبي انجام ميدهد، کار درست را دنبال ميکند و مردم به کمک بيايند و آن کار را پشتيباني کنند تا با قوت پيش برود.
وي اضافه کرد: همچنان که اگر کار غلطي را انجام دهد، کمک به دولت اين است که آحاد مردم، نخبگان، اساتيد، جوانان و مديران باسابقه کمک کنند تا دولت ايرادات را برطرف کند.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: اگر ظرفيتي مغفول مانده و کاري ناقص انجام ميشود، همه بايد کمک کنند که آن کار کامل و تکميل شود. اين حقيقت دولت سايه است و اگر فراگيرتر شود، به نفع دولتها خواهد بود.
جليلي تاکيد کرد: ما اين نگاه را عميقاً باور داريم که اگر کشور ميخواهد رشد و پيشرفت کند، بدون همکاري آحاد مردم ممکن نيست. همکاري آحاد مردم بسترهاي لازم را ميخواهد که يکي از بسترهاي آن که ميتواند مفيد و مؤثر باشد، حرکت در جهت مدلي مانند دولت سايه است.
وي گفت: ما معتقديم براي پيشرفت کشور حتي يک روز هم نبايد معطل کرد. بعد از ۸ سال جلسات متعدد در عرصههاي متعدد به يک جمعبندي اساسي رسيديم و اين است که براي ۴ سال آينده نبايد کشور فقط اداره شود،توانمنديهاي کشور و ظرفيت هاي ما به گونهاي است که به خوبي مي تواند ۴ سال آينده يک جهش در شأن ملت ايران داشته باشد.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: ما در موضوعات خدمترساني به مردم نبايد به حداقلها اکتفا کرده از اين رو خدمترساني به مردم بايد ارتقا يابد و درخور و شأن انقلاب اسلامي و مردم باشد.
جليلي تصريح کرد: ما در عرصههاي مختلف بررسي کرديم و به اين جمعبندي رسيديم که کشور ميتواند جهش پيدا کند و اين ممکن است. براي حل مشکلات معيشتي مردم و مسائل مختلفي که امروز از آن رنج ميبرند، بايد طرحهاي مختلفي داشته باشيم تا مردم طعم شيرين راحتي و رفاه و تفريحات سالم را داشته باشند.
وي افزود: اگر فرهنگ سياسي کشور دچار آسيب هايي مثل کار نمايشي شود، حتماً ما دچار آفت هاي جدي خواهيم شد. نمايش نميتواند جاي کار واقعي را بگيرد و با نمايش نميشود کشور را اداره کرد چه برسد که بتوان جهش داد.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه يک موضوع مهم مديريت، زمان است گفت: ما زمان زيادي نداريم براي اينکه بخواهيم خودمان را معطل کنيم و بايد کارها را جدي شروع کنيم و نبايد زمان را از دست داد.
جليلي متذکر شد: متاسفانه در ۸ سال گذشته برخي کندي ها و توقف ها در برخي عرصهها کشور را در برخي شاخصها متوقف و بلکه شاخصهايي را منفي کرد. به همين دليل بايد با قدرت و با شتابي که شايسته است، براي يک جهش و يک حرکت جدي کار را کليد بزنيم و شروع کنيم.
وي تاکيد کرد: بايد دولتي که سر کار ميآيد، از روز اول کارهاي خود را شروع کند. امروز ما يک توفيق خوبي که داريم اين است، پس از ۸ سال مطالعه به جمع بندي و برنامههاي رسيديم که مبتني بر آن از روز اول مي توان کار را شروع کرد.
نامزد سيزدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري بيان کرد: ما در کارگروههاي دولت سايه بررسي هايي را براي فرمان هاي اجرايي روز اول دولت انجام داديم. ما معتقديم که رئيس جمهور پس از مراسم تحليف، بايد پشت ميز خود بنشيند و به صدور دستوراتي که در حيطه و اختياراتش است، اقدام کند و اين موضوع احتياجي به قانون جديد ندارد و ميتواند از همان روز اول دستور، شروع کارها را دهد.
جليلي تصريح کرد: البته روي موضوعات اصلي کار دقيق شده است و معتقديم که اين کارها نبايد از سر شتابزدگي و نمايشي باشد بلکه بايد مبتني بر يک مطالعه عميق باشد و البته ما نبايد زمان را هم از دست دهيم.