نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

صادقی: شاید رئیسی پوشش جلیلی باشد

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
صادقی: شاید رئیسی پوشش جلیلی باشد

خبرآنلاين/ محمود صادقي از چهره هاي سياسي اصلاح طلب بر اين باور است که اصل اين مناظره نشان داد که با حذف بسياري از کانديداهاي اصلي و چينش اين صحنه که پنج نفر در مقابل دو نفر به شکلي نابرابر تنظيم کردند، نمي توانست خروجي بهتر از اين داشته باشد.

نماينده اصلاح طلب مجلس دهم در ارزيابي اولين مناظره انتخابات ۱۴۰۰، گفت:به نظر من مشکلي که در ساختار برنامه صدا و سيما وجود دارد زمان‌بندي و تنظيم قسمت‌هاي مختلف مناظره است؛ صدا و سيما، فرصت‌هاي بسيار کوتاه مي‌دهد و افراد فرصت ندارند درست صحبت کنند و به همين دليل دچار شتاب زدگي مي شوند و به انحراف و حاشيه ها مي پردازند.

سطح مناظرات پايين بود/رقابت واقعي شکل نگرفته است
وي گفت: از اين رو مي‌توان به جاي اختصاص زمان‌هاي ۳، ۴ دقيقه‌اي به هر کانديدايي، حداقل بين ۱۰ تا ۱۵ دقيقه وقت مي دادند تا سر فرصت حرفهايشان را بزنند. اين يک مشکلي است که ديده مي شود و اميدوارم هستيم که در مناظره هاي بعدي اين مشکل را حل کنند چراکه اين شيوه برگزاري مناظره ها خيلي سخت است. نکته ديگر اين است که سطح مناظرات نشان داد که احراز کنندگان صلاحيت‌ها، چه ظلم و جفايي در حق مردم کردند و متاسفانه سطح مناظره‌ها بسيار پايين بود و اين نشان مي دهد که در اين انتخابات رقابت واقعي شکل نگرفته است؛ پنج کانديدا يک طرف و دو کانديدا که آن هم کانديداي اصلي جبهه اصلاحات نبودند هم يک طرف!

اين فعال اصلاح طلب تاکيد کرد: اين مناظره نشان مي دهد که انتخابات رقابتي، که رقابت بين رويکردها و بين برنامه ها باشد شکل نگرفته است و من فکر نمي کنم اين مناظره ها برخلاف انتظاري که مي رفت که بتواند بخشي از آن کساني که تا پيش از مناظره ها مي گفتند ما شرکت نمي‌کنيم را براي شرکت در انتخابات متقاعد کند(البته بايد نظرسنجي شود).

غيرمنصفانه نقش تحريم و کرونا در مشکلات را ناديده مي گيرند
اين نماينده سابق مجلس درباره دست فرمان حمله به دولت از سوي کانديداها، گفت: به نظر مي‌رسد با توجه به مشکلات معيشتي که وجود دارد، بسياري از کانديداها رقيب اصلي خودشان را دولت روحاني مي‌دانند و به نظر من به صورت بسيار غير منصفانه و بدون اينکه به دلايل مشکلات جاري اشاره کنند از جمله تحريم‌هاي ظالمانه امريکا، مساله کرونا و ساير مشکلاتي که وجود دارد، به هرحال همه را ناديده گرفتند.

صادقي ادامه داد: در  ارتباط با بحث اصلي، کانديداها هم به نظر من مسائل اصلي را به بحث نگذاشتند يعني بحث خود تحريمها را اگرچه آقاي همتي بسيار مختصر مطرح کرد ولي اساسا کانديداها به خصوص درباره تاثير سياست خارجي بر اقتصاد هيچ اشاره اي نکردند و کسي هم نبود که از دولت دفاعي کند، هرچند دفاع از دولت روحاني کار سختي است اما حداقل انتظار مي رفت يکي از کانديداهايي که به نوعي به نزديکي با دولت متهم مي‌شوند، حداقل بيان مي کرد که دولت روحاني تا سال ۹۶ ، ۹۷ يعني تا قبل از تحريمها، ميانگين رشد منفي ۵ درصد را به رشد ۵ درصد رسانده بود و تورم بيش از چهل درصد را به زير ۱۰ درصد رسانده بود و بسياري از مشکلات بعد از تحريم ها به وجود آمد اگرچه نمي‌توان ضعف دولت روحاني را هم انکار کرد اما به اين عامل اصلي متاسفانه اشاره اي نکردند.

عضو جبهه اصلاحات ايران در ارزيابي سوالات مناظره ها نيز گفت:به نظر من سؤالها، سؤالهاي دقيق و تخصصي بود و در مقايسه با سؤالهاي گذشته فکر مي کنم سطح سؤالها تخصصي تر بود، منتهي چون کانديداها احساس مي کردند که فرصت کافي براي بيان صحبتهاي خودشان را ندارند به جاي پاسخ به سؤالها، به حواشي مي پرداختند.

حملات محسن رضايي و زاکاني به همتي، او را در وضعيت نابرابر قرار داد
وي درباره حملات پي درپي کانديداها به همتي گفت: آن هجمه اي که آقاي رضايي شروع کرد و بعد آقاي زاکاني بعضا انجام مي داد آقاي همتي را به سمتي سوق داد که احساس مي کرد که صحنه مناظره، حالت نابرابري به خود گرفته است. بنابراين سعي مي کرد اين نابرابري صحنه مناظره را نشان دهد. اگر بخواهم صادقانه بگويم از آقاي همتي انتظار مي رفت که ضمن اينکه به بعضي از اين نکات اشاره کردند، روي آن مباحث تخصصي به جاي اينکه ابراز کنند من استاد اقتصاد هستم، بهتر بود خود مفاهيم اقتصادي و برنامه هايشان را بيان مي کردند و از اين جهت کمتر از حد انتظار ظاهر شدند.

با حذف چهره‌هاي شاخص،  خروجي مناظره بهتر از اين نيست
صادقي تاکيد کرد:‌اصل اين مناظره نشان داد که با حذف بسياري از کانديداهاي اصلي و چينش اين صحنه که پنج نفر در مقابل دو نفر به شکلي نابرابر تنظيم کردند، نمي توانست خروجي بهتر از اين داشته باشد.

شايد رئيسي بخواهد اين بار براي جليلي جبران کند
اين فعال سياسي اصلاح طلب درباره نقش کانديداهاي پوششي نيز گفت: پوششي بودن را بايد در ادامه ديد. همانطور که آقاي همتي گفتند ما تا آخر رقابتها انشالله زنده هستيم و مي بينيم! چون آقاي جليلي که در دوره قبلي کاملا پوششي عمل کرد و خيلي مشخص بود اما اينکه اين بار آقاي جليلي پوشش آقاي رئيسي است يا برعکس، هنوز مشخص نيست(شايد بخواهد دوره قبل را جبران کند).

 وي گفت: ولي اينکه همه از يک موضع به دولت حمله مي کردند و سعي مي کردند به خصوص آقاي همتي را نماينده دولت تلقي کنند و به سمت او هجمه کنند، به تعبير رهبري نشان گر ظلم و جفايي است که در بحث احراز و عدم احراز شد و نهايتا دود آن در چشم مردم مي رود، يعني مردم حق داشتند که در اينجا کانديداهاي ديگري داشته باشند که يک رقابت واقعي شکل گيرد و بتواند اميد را در دل مردم ايجاد کند به جاي اينکه اين صحنه غير رقابتي ايجاد شود. چيزي که اخيرا رهبري روي آن تکيه کردند اين بود که براي حضور مردم در صحنه انتخابات تبليغ شود، تبليغ که نمي تواند به صورت بخش نامه اي صورت گيرد، در واقع چيزي مي تواند مردم را به صحنه انتخابات ترغيب کند که از دل رقابت بيرون آيد. وقتي رقابت واقعي شکل نمي گيرد طبيعتا فضاي انتخابات گرم نمي شود که حالا بايد نتيجه آن را ببينيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر