عمویی: دولت رئیسی، دولت فرصتهاست

ايسنا/يک عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با اين تعبير که دولت آينده دولت فرصتها است، گفت رئيس جمهور آينده بايد بر دو موضوع توجه به همسايگان و ظرفيتهاي ديپلماسي اقتصادي تمرکز کند.
ابوالفضل عمويي در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: فرصتهاي زيادي در حوزه سياست خارجي پيش روي دولت آقاي رئيسي است لذا دولت سيزدهم را دولت فرصتها ميدانم که ميتواند از اين فرصتها به بهترين شکل استفاده کند.
وي توضيح داد: در منطقه وضعيت جمهوري اسلامي ايران مطلوب است به طوري که مخالفان با موقعيت ايران در منطقه در ضعيفترين وضعيت قرار دارند، نمونه بارز آن رفتن نتانياهو و کم شدن خباثتهاي رژيم صهيونيستي عليه ايران و قدرت اعمال دشمني با ايران است. همچنين رويکرد شديد دولت عربستان سعودي جهت اعلام آمادگي براي تعامل با ايران و به دنبال آن برگزاري سه دور گفت وگو در بغداد فرصت جديدي براي همکاري منطقهاي پيشروي ايران قرار دارد.
اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد: تلاش آمريکا براي خروج از منطقه و واگذاري مقدرات منطقه به مردم يک فرصت است، شاهد خروج نيروهاي آمريکايي در افغانستان هستيم همچنين اقدام اخير آنها براي کاهش توانمنديهاي نظامي و منافع نظاميشان در کشورهاي عربي نمونه ديگري از فرصتهاي جديد پيشروي ما است.
عمويي دربارهي وضعيت ايران در دنيا اظهار کرد: آمريکاييها اعتراف کردهاند که سياست فشار حداکثري عليه ايران با شکست مواجه شده، رويکردهاي جديدي در آمريکا شکل گرفته که ميتواند موضع جمهوري اسلامي ايران را تقويت کند. البته در کنار اين فرصتها چالشهايي هم وجود دارد که از طريق فعال شدن لابيهاي ضد ايراني در کشورهاي اروپايي و آمريکايي مشاهده ميشود. شيطنتهايي که ممکن است در مناسبات ايران و آمريکا و کشورهاي غربي ايجاد شود.
نماينده مردم تهران در مجلس در جمعبندي اظهار کرد: در اين شرايط اگر ديپلماسي هوشمندي در دولت آقاي رئيسي شکل گيرد ميتوان فرصتهاي بالقوه پيشروي ايران را بالفعل کرده و گامي در جهت تقويت موقعيت بينالمللي ايران برداشت.
اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي اجماع نخبگان در برخي مسائل سياست خارجي را فرصت پيشروي رئيسي خواند و اضافه کرد: تجربه تعاملات در دولت تدبير و اميد با کشورهاي اروپايي و آمريکايي نشان داد که انتظار حل مشکلات اقتصادي از طريق تعامل با غرب وجود ندارد و شدني نيست موضوعي که نخبگان سياست خارجي هم بر آن اجماع دارند، پس مسير درست تمرکز بر دو موضوع است يکي توجه به همسايگان و کشورهاي آماده همکاري با ايران و ديگري تمرکز بر استفاده از ظرفيتهاي ديپلماسي اقتصادي.
عمويي تاکيد کرد: انتظار ميرود دولت رئيسي تمرکزش را در حوزه سياست خارجي در استفاده از ظرفيتهاي کشورهاي همسايه و منطقه قرار دهد و از ظرفيتهاي سياسي و جغرافيايي ايران در جهت کسب منافع اقتصادي استفاده کند، در صورت پيگيري، اين رويکرد مورد اقبال همه نخبگان قرار خواهد گرفت.