گمانه زنی درباره شانس اول وزارت کشور کابینه رئیسی
ديدهبان ايران/ يکي از وزارتخانههاي کليدي هر رئيسجمهوري، وزارت کشور و وزير کشور کابينه اوست. براي وزارت کشور دولت رئيسي هم گزينههايي مطرح شده است.
عليرضا زاکاني يکي از پررنگترين نامهايي است که در ليستهاي منتشره در فضاي مجازي براي وزارت کشور ديده ميشود؛ برخي مدعي هستند که زاکاني پشت انتشار اين ليستها قرار دارد؛ براي ايجاد فشار بر رئيسي جهت ورود او به کابينه است.
با اين وجود برخي معتقدند زاکاني با حضور به عنوان نامزد پوششي احتمالا پيش از ورود به ميدان جهت پوشش دادن رئيسي برابر نامزدهاي ديگر، با رئيسي سنگهايش را واکنده است. زاکاني هم از جمله چهرههاي نزديک به جبهه پايداري است؛ او در سه مناظره انتخاباتي ۱۴۰۰، به لحاظ رفتاري بيشترين شباهت را به احمدينژاد داشت که باعث شد او به عنوان يکي از نامزدهاي بداخلاق مناظرهها در اذهان عمومي ثبت شود.
ديگر نامزد وزارت کشور در کابينه رئيسي ميتواند صولت مرتضوي باشد. او در جريان انتخابات ۹۶ از اعضاي ارشد ستاد ابراهيم رئيسي بود. مرتضوي سابقه شهرداري مشهد و حضور در سازمان زندانها را دارد. اما مهمترين سابقه او معاونت سياسي در وزارت کشور دولت اول احمدينژاد است که رياست ستاد انتخابات جنجالي سال ۸۸ را هم بر عهده داشت. او در زمان رياست ابراهيم رئيسي در آستان قدس رضوي، از معاونان او بود.
نام ديگري که براي وزارت کشور مطرح ميشود صادق محصولي است؛ دبير کل جبهه پايداري که در انتخابات ۱۴۰۰ برخلاف انتظارها به جاي حمايت از سعيد جليلي نامزد سنتيشان، به سمت رئيسي چرخيدند و از او حمايت کردند؛ که البته با توجه به نقش پوششي که براي جليلي تعريف شده بود پايداريها از ابتدا کار آخرشان را انجام دادند. محصولي وزير کشور دولت احمدينژاد در جريان انتخابات سال ۸۸ بود؛ پس از استيضاح مرحوم کردان، احمدينژاد او را به مجلس معرفي کرد و نهايتا وزير کشور شد. او پس از انتخابات ۸۸، و در کابينه دوم احمدينژاد به وزارت کار و رفاه اجتماعي رفت. احمدينژاد قصد داشت که از او در دولت اولش به عنوان وزير نفت استفاده کند که با راي مجلس هفتم نتوانست به اين هدف دست پيدا کند. يکي از حاشيههاي محصولي، ثروتش است که برخي براي توصيف آن از واژه افسانهاي استفاده ميکنند.