واکنش گرامی مقدم به تماس های دفتر رئیسی با اصلاح طلبان

نامه نيوز/ يک فعال سياسي اصلاحطلب گفت: تماسهاي دفتر آقاي رئيسي با اصلاحطلبان را مثبت ارزيابي ميکنم و بايد به چنين رويکردي احترام گذاشت. حتما پيشنهاد اينکه اصلاحطلبان در طول دولت نظرات خود را به رئيسجمهور ارائه دهند، پسنديده است.
اسماعيل گراميمقدم، فعال سياسي اصلاحطلب و از اعضاي جبهه اصلاحات ايران درباره مناسبات اصلاحطلبان با دولت ابراهيم رئيسي گفت: «در وهله نخست بايد بگويم که تماسهاي دفتر آقاي رئيسي با اصلاحطلبان را مثبت ارزيابي ميکنم و بايد به چنين رويکردي احترام گذاشت. حتما پيشنهاد اينکه اصلاحطلبان در طول دولت نظرات خود را به رئيسجمهور ارائه دهند، پسنديده است و نقطه مثبتي براي آقاي رئيسي همين حالا که هنوز در پاستور مستقر نشده است، محسوب ميشود».
او در پاسخ به اين پرسش که آيا اصلاحطلبان در مواجهه با رئيسي، منقتد دولت خواهند بود مانند آنچه در دوران احمدينژاد شاهد بوديم يا آنکه سعي دارند با دولت آينده در تعامل باشند، بيان کرد: «اصلاحطلبي فقط با انتقاد تعريف نميشود. ما اصلاحطلب هستيم براي آنکه منافع ملي را تأمين کنيم و اگر دولت آقاي رئيسي بتواند اصلاحاتي مهم در کشور به وجود آورد و مشکلات را رفع کند، از آن حمايت ميکنيم. مناسبات اصلاحطلبان با آقاي احمدينژاد فرق داشت زيرا همه ميدانند که احمدينژاد اصلا اصولگرا هم نبود و فقط از اصولگرايان استفاده کرد. در دو دولت او همه ظرفيتهاي کشور در حال نابودي بود؛ از اقتصاد، سياست داخلي، سياست خارجي، فرهنگ و جامعه. لازم بود که در آن مقطع اصلاحطلبان هشدار دهند که کشور با اين وضعيت به ويراني ميرود اما اگر ما مشاهده کنيم که آقاي رئيسي کابينهاي معقول چيدمان ميکند، افراد شايستهاي را به عنوان استانداران و فرمانداران منصوب ميکند، به سمت تنشزدايي با جامعه بينالمللي ميرود و به حقوق آحاد مردم احترام ميگذارد، حتما از او و دولتش حمايت ميکنيم».
اين فعال سياسي ادامه داد: «البته فعلا براي قضاوت زود است. بايد ديد که چهقدر همه اينها محقق ميشود. ممکن است عکس اين حالت رخ دهد و افرادي در حوزههاي مختلف کابينه حضور يابند که نگاهشان افراطي است يا دولت آقاي رئيسي در جهت تقابل با جامعه بينالمللي حرکت کند که معلوم است اگر چنين شود ما انتقاد ميکنيم».
او همچنين درباره شرايط سياسي امروز اصلاحطلبان هم گفت: «ببينيد حدود ۵۲ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند اما اين عدم شرکت در انتخابات به معناي نفي اصلاحات نبود زيرا آنها به اصولگرايان رأي ندادند، بلکه در اعتراض به وضع موجود نارضايتي خود را اعلام کردند و اين نارضايتي لزوما از اصلاحطلبان نيست. اصلاحطلبان حتما در ادامه مسير فعاليت خواهند کرد و ميدانند که اين شرکتنکردنها دائمي نيست و به ياد داريم که در شوراي دوم، مجلس هفتم و مجلس هشتم هم مردم شرکت نکردند اما بعد از همه آنها ديديم که در انتخابات سال۹۲ به نامزد مورد حمايت اصلاحطلبان رأي بسيار بالايي دادند. اصلاحطلبان يا به همين شکل جبههاي يا به صورت حزبي فعاليت خود را ادامه ميدهند و سعي ميکنند صداي جامعه باشند تا مردم باز هم به آنها اعتماد کنند. ممکن است شرايط کلي بهبود يابد و مردم ديگر با صندوق انتخابات قهر نکنند و پاي کار بيايند که در آن صورت شانس پيروزي اصلاحطلبان بالا ميرود و ممکن است با بدتر شدن شرايط کشور ميزان مشارکت در انتخاباتهاي آينده از ۴۸درصد هم پايينتر بيايد».
گراميمقدم در پايان گفت: «به هر روي سياست براي اصلاحطلبان تمام نشده است و بعد از اين سعي ميشود ضمن ترميم سرمايه اجتماعي سعي شود تا برنامهاي دقيقتر براي ارائه نامزد داشته باشيم، برنامهاي که با لحاظکردن همه محدوديتها از جمله ردصلاحيتها به کار گرفته شود».