توصیههای روحانی اصلاح طلب به رئیسی برای انتخاب وزیر کشور

ايسنا/ يک فعال سياسي اصلاح طلب با بيان اينکه وزير کشور بايد در حوزه هاي سياسي، امنيتي و اجتماعي تخصص داشته باشد، گفت: بايد کسي به عنوان وزير انتخاب شود که تعامل خوبي با ساير وزارتخانه ها، قوا و نهادهاي بالادستي کشور داشته باشد و منافع ملي را بر منافع جناحي ترجيح دهد.
محسن رهامي با اشاره به اينکه مهمترين مسئوليت وزارت کشور در حوزه هاي سياسي و امنيتي است، اظهار کرد: وزارت کشور وسيع ترين وزارتخانه است و تصميمات اش در تمام نقاط کشور تأثيرگذار خواهد بود، بنابراين وزير کشور هم بايد وزير برجسته کابينه باشد و نگاه ملي داشته باشد و منافع ملي را بر منافع جناحي اولويت دهد.
وي ادامه داد: وزير کشور در حوزه هاي سياسي، امنيتي و اجتماعي بايد تخصص داشته باشد و از بين کساني انتخاب شود که در مجموعه وزارت کشور تجربه دارند. يعني سابقه معاونت وزير يا استانداري يک استان بزرگ را داشته باشد. وزير کشور همچنين بايد قدرت تعامل با ساير وزرا و نهادهاي خارج از دولت را داشته باشد. به طور مثال وزيري که مي خواهد مشکلات خوزستان يا سيستان را حل کند بايد با وزارت نيرو، راه و شهرسازي و جهاد کشاورزي و همچنين قوه قضاييه، سپاه و نهادهاي زيرمجموعه رهبري تعامل خوبي داشته باشد، زيرا بخشي از مشکلات کشور با اين تعامل ها حل مي شود. استانداران و فرمانداران هم به عنوان نمايندگان عالي دولت در استان ها و شهرستان ها هم بايد چنين تعاملي داشته باشند.
اين فعال سياسي با بيان اينکه وزير کشور بايد يک شخصيت ملي داشته باشد خاطر نشان کرد: وزير کشور بايد به گونه اي باشد که شخصيت هاي سياسي کشور او را به عنوان يک رجل سياسي بشناسند. وزير کشور همچنين بايد با مراجع تقليد و علما تعامل خوبي داشته باشد، به گونه اي که اين مراجع او را بپذيرند.
رهامي خاطر نشان کرد: وزير کشور علاوه بر هماهنگي با دولت بايد با رهبري و روساي ساير قوا هم ارتباط داشته باشد زيرا حل برخي مسائل کشور بدون ارتباط با نهادهاي بالادستي ممکن نيست. او همچنين بايد مورد اعتماد کامل مجلس و رئيس جمهور باشد و از حمايت نمايندگان برخوردار باشد. البته تعامل وزير کشور با نمايندگان مجلس بايد با حفظ استقلال دولت و وزارت کشور باشد، زيرا اگر وزير نتواند استقلال خود را حفظ کند، استانداران و فرمانداران ابزار دست نمايندگان مجلس خواهند شد.
اين فعال سياسي اصلاح طلب با بيان اينکه انتخاب وزير کشور کار سختي است، تصريح کرد: رئيسي با مشکلات انبوهي روبرو است که اين مشکلات ريشه در تحريم ها، مشکلات اقتصادي، کرونا و خشکسالي دارد ،بنابراين همه احزاب و گروه هاي سياسي بايد به وي کمک کنند. وزير کشور دولت سيزدهم هم بايد دنبال توسعه احزاب باشد و بخشي از کارها را به آن ها واگذار کند، زيرا بخشي از مشکلات کشور به اين دليل است که دولت به احزاب ميدان نداده است. در برخي از کشورها احزاب مسئوليت به عهده مي گيرند و اگر موفق نشوند کنار مي روند، اما در ايران چون مدل اداره حزبي نداريم، تمام فشار مشکلات به دولت و نظام مي آيد. اين در حالي است که دولت مي تواند از کمک احزاب براي حل مشکلات استفاده کند.