نماد آخرین خبر

درخواست ضدصهیونیستيِ نماینده ایران از شورای امنیت

منبع
فارس
بروزرسانی
درخواست ضدصهیونیستيِ نماینده ایران از شورای امنیت

فارس/ معاون نمايندگي دائم ايران در سازمان ملل گفت: شوراي امنيت رژيم صهيونيستي را وادار کند جنايات خود عليه فلسطيني ها را فوراً متوقف کند و آن رژيم را به خاطر ارتکاب بزرگ ترين جنايات بين المللي در بيش از چند دهه مسئول بشناسد.
 
«زهرا ارشادي» سفير و معاون نمايندگي دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل در نشست شوراي امنيت در خصوص تحولات خاورميانه از جمله فلسطين سخنراني کرد.

وي اظهار داشت: از جلسه قبلي شوراي امنيت تاکنون وضعيت فلسطين به دليل سياست هاي غيرقانوني و اقدامات وحشيانه رژيم اسرائيل از جمله هتک حرمت مسجدالاقصي، مصادره، تخريب و تصرف خانه هاي فلسطيني ها و همچنين کشتار و زخمي کردن هزاران فلسطيني در کرانه غربي و نوار غزه توسط نيروهاي اشغالگر به شدت وخيم شده است.

وي افزود: مثلاً فقط در جنگ وحشيانه و تمام عيار ۱۱ روزه غزه در ماه مي ۲۰۲۱، نيروهاي اسرائيلي ۲۵۶ فلسطيني از جمله ۶۶ کودک و ۴۰ زن را کشتند که شامل ۱۳ نفر از اعضاي يک خانواده از جمله يک طفل شش ماهه بود که زير آوار خانه خود مدفون شدند. به گزارش دفتر هماهنگي امور بشردوستانه سازمان ملل، در جريان حملات به غزه تقريباً ۲ هزار فلسطيني شامل بيش از ۶۰۰ کودک و ۴۰۰ زن نيز مجروح شدند که برخي از آنها ممکن است به معلوليت دائمي دچار شوند.

ارشادي ادامه داد: بعلاوه، طبق اعلام دبيرکل سازمان ملل، از اول آوريل ۲۰۲۰ تا ۳۱ مارس ۲۰۲۱، نيروهاي نظامي و امنيتي اسرائيل ۲۱ فلسطيني از جمله ۶ پسر را کشته و ۱۶۶۲ فلسطيني ديگر از جمله ۱۸۵ کودک (۷ دختر و ۱۷۸ پسر) و ۲۱ زن را مجروح کردند.

معاون نمايندگي ايران در سازمان ملل با بيان اين که رژيم اسرائيل همچنان به نقض نظام مند و فاحش حقوق کودکان ادامه مي دهد، اضافه کرد: طبق گزارش سالانه دبيرکل، در سال ۲۰۲۰ سازمان ملل ۱۰۳۱ مورد نقض شديد عليه ۳۴۰ کودک فلسطيني از جمله کشتن ۱۱ نفر، مجروح کردن ۳۲۴ نفر و بازداشت ۳۶۱ نفر را ثبت کرده است.

ارشادي ادامه داد: علاوه بر اين، همانطور که دبيرکل گزارش داده است، از اول آوريل ۲۰۲۰ تا ۳۱ مارس ۲۰۲۱، ۴۴۵۰ فلسطيني از جمله ۱۴۰ کودک، ۳۷ زن و ۱۰ عضو شوراي قانونگذاري فلسطين به عنوان زندانيان امنيتي در زندان هاي اسرائيل بودند. سربازان اسرائيلي در اقدامي وحشيانه در ۸ ژوئيه ۲۰۲۱، با مواد منفجره خانه يک زنداني فلسطيني به نام منتصر شلبي را ويران کردند. 

نماينده ايران در سازمان ملل خاطرنشان کرد: افزون بر اين، يکي از اقدامات غيرقانوني و وحشيانه رژيم اسرائيل مصادره و تخريب خانه‌هاي فلسطيني ها است. طبق اعلام دبيرکل، از اول آوريل ۲۰۲۰ تا ۳۱ مارس ۲۰۲۱، مقامات اسرائيلي ۱۰۱۵ منزل فلسطيني ها را تخريب کرده اند. اين تخريبها در ماه رمضان سال ۲۰۲۰، در مقايسه با مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ بيش از سه برابر افزايش يافت. چنين اقداماتي منجر به جابجايي ۱۲۵۵ فلسطيني شد که اکثريت آنها زنان (۲۹۶) و کودکان (۶ نفر از جمله ۳۰۵ دختر) بودند. در ۷ ژوئيه ۲۰۲۱ نيز رژيم اسرائيل روستاي فلسطيني حومسا الفوقا را براي پنجمين بار بطور کامل تخريب کرد. 

ارشادي بيان کرد: رژيم اسرائيل در جريان حمله ۱۱ روزه خود به غزه در ماه مي ۲۰۲۱، بيش از ۲۳۰۰ واحد مسکوني را نابود کرد و طبق گزارش دفتر هماهنگي امور بشردوستانه سازمان ملل، تخمين زده مي شود ۱۶۲۵۰ واحد مسکوني نيز تا حدي آسيب ديده اند و امکانات و زيرساختهاي آب و بهداشت، ۵۸ تأسيسات آموزشي، ۹ بيمارستان و ۱۹ مرکز بهداشت نيز آسيب ديده اند.

وي يادآور شد: البته در  اشاره به وحشيگري‌هاي رژيم اسرائيل، نبايد محاصره غزه را که از سال ۲۰۰۷ تحميل شده، از ياد برد که به گفته دبيرکل، «همچنان حرکت افراد و کالاها به و از غزه را به شدت محدود مي کند، و کليه حقوق فلسطيني ها، از جمله آزادي حرکت، حق زندگي، حق سلامت، حق داشتن زندگي مناسب و حق غذا را تحت تاثير قرار داده است، و همچنين بر اساس گزارش کميته ويژه بررسي آثار اقدامات اسرائيل بر حقوق بشر مردم فلسطين و ديگر اعراب سرزمينهاي اشغالي، با تضعيف تمام جنبه هاي يک زندگي اقتصادي و اجتماعي مناسب، غزه را از يک جامعه کم درآمد با روابط صادراتي نسبتاً مناسب اما رو به رشد با اقتصاد منطقه و جهان، به يک محله فقير با اقتصاد عقب افتاده و نظام خدمات اجتماعي در حال فروپاشي تبديل کرده است.

نماينده ايران ادامه داد: همانطور که دبيرکل در گزارش خود در مورد آثار اقتصادي و اجتماعي اشغال اسرائيل بر شرايط زندگي مردم فلسطين در سرزمين اشغالي فلسطين از جمله بيت المقدس شرقي و جمعيت عرب در جولان اشغالي سوريه، به وضوح اعلام کرده، محاصره غزه مجازات جمعي و بر اساس حقوق بين الملل ممنوع است. با  اين حال، رژيم اسرائيل هنوز هم هر چند وقت يکبار به حملات به نوار غزه ادامه مي دهد.

ارشادي گفت: البته اين اقدامات فقط نمونه کوچکي از جنايات غيرانساني و اعمال غيرقانوني رژيم اسرائيل عليه فلسطيني ها است که مصداق جنايات جنگي و جنايت عليه بشريت بوده و موجب مسئوليت بين المللي رژيم اسرائيل است و بنابراين مقامات آن بايد به دليل ارتکاب چنين جنايات شومي به دست عدالت سپرده شوند.

وي خاطرنشان کرد: همچنين بايد به تداوم اقدامات بي‌ثبات کننده و ماجراجويي نظامي رژيم اسرائيل در منطقه نيز اشاره کنيم که نمونه روشن آن ادامه اشغال جولان سوريه و بخش هايي از لبنان و همچنين نقض مستمر حاکميت اين دو کشور در تعارض آشکار با حقوق بين الملل به ويژه ماده ۲ منشور سازمان ملل است.

ارشادي عنوان کرد: به شهادت تاريخ، وقتي اعمال غيرقانوني بدون مجازات مي مانند، تکرار مي شوند. دليل اينکه رژيم اسرائيل تمام چنين جناياتي را با مصونيت کامل مرتکب مي‌شود، اين است که طي بيش از هفت دهه، شوراي امنيت در برابر تمام اعمال غيرقانوني آن رژيم سکوت کرده و انفعال طولاني مدت و غيرقابل قبول اين شورا به طور جدي آن رژيم را جسور کرده است تا با وحشيگري بيشتري مرتکب جنايات بيشتري شود.

وي ادامه داد: در عين حال روشن است که سکوت و انفعال چند دهه اي شوراي امنيت در برابر چنين اقداماتي که نقض شديد صلح و امنيت بين المللي محسوب مي شوند، به دليل حمايت مستمر آمريکا از رژيم اسرائيل در برابر هر اقدامي از سوي اين شورا است که يک نمونه آن استفاده از ۴۴ بار وتو جهت جلوگيري از تصويب پيش نويس قطعنامه‌هاي اين شورا عليه اسرائيل است که حتي در تاريخ خود اين نهاد بي سابقه است. آخرين نمونه چنين اعمالي، اقدام آمريکا در ماه مي ۲۰۲۱ در ممانعت از صدور حتي يک بيانيه مطبوعاتي ساده شوراي امنيت براي درخواست پايان بمباران غزه توسط اسرائيل بود.

اين ديپلمات ايراني بيان کرد: اينگونه حمايت بي دريغ آمريکا از اسرائيل مغاير حق ذاتي فلسطيني هاي مظلوم از جمله حق حيات، عزت، رهايي، دفاع از خود، تعيين سرنوشت و تأسيس کشور مستقل فلسطين است.

وي گفت: شوراي امنيت بايد به اين روند غير قابل توجيه و غيرقابل قبول پايان دهد و رژيم اسرائيل را وادار کند تمام جنايات خود عليه فلسطيني ها را فوراً و کاملاً متوقف کند؛ محاصره غيرقانوني و غير انساني نوار غزه را لغو کند؛ به اشغال تمام سرزمينهاي فلسطيني، جولان اشغالي سوريه و بخشهاي اشغالي لبنان پايان دهد؛ و همچنين، آن رژيم را به خاطر ارتکاب بزرگ ترين جنايات بين المللي طي بيش از چند دهه مسئول بشناسد.

نماينده ايران تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران تمام جنايات رژيم اسرائيل عليه فلسطيني ها را با شديدترين لحن ممکن محکوم مي کند و حمايت مجدد خود را از آرمان عادلانه ملت فلسطين و تحقق کامل تمام حقوق مسلم آنها، بويژه حق ذاتي تعيين سرنوشت آنان و ايجاد يک کشور مستقل فلسطيني در سراسر فلسطين، به پايتختي قدس شريف اعلام مي کند.

وي در پايان به سي و نهمين سالگرد ربوده شدن سه عضو سفارت جمهوري اسلامي ايران در بيروت و يک خبرنگار ايراني که در ژوئيه ۱۹۸۲ در جريان اشغال بيروت توسط رژيم اسرائيل به اسارت گرفته شدند، اشاره کرد و افزود:گزارشهاي مختلفي وجود دارد که آنها پس از بازداشت در شمال بيروت که آن زمان تحت اشغال رژيم اسرائيل بود، بلافاصله به نيروهاي نظامي اسرائيل تحويل داده شده اند. بعلاوه، طبق شواهد متعدد، از جمله اظهارات کساني که در زندانهاي اسرائيل بوده و بعداً آزاد شده اند يا به زندانها مراجعه کرده اند، آنها هنوز زنده بوده و در اختيار رژيم اسرائيل هستند. ما با يادآوري مسئوليت سازمان ملل در رسيدگي به اين اقدام جنايتکارانه، خواستار مساعدت آن در برگرداندن ديپلمات ها و خبرنگار ربوده شده به ايران هستيم.

وي  با اشاره به اظهارات نماينده رژيم صهيونيستي اشاره کرد و گفت: نماينده رژيم اسرائيل در سخنراني امروز خود بار ديگر مظلوم نمايي کرد و براي منحرف کردن توجهات از جنايات وحشيانه اي که همچنان مرتکب مي شود، ديگران را در منطقه و جهان متهم کرد. رژيم اسرائيل بجاي پيشنهاد رسيدگي دادن به چالش هاي ديگران، بايد دست از  قتل و خونريزي بردارد و گسترش فعاليت هاي تروريستي خود به کل منطقه را متوقف کند.

ارشادي افزود: اتهامات اسرائيل در مورد برنامه صلح آميز هسته اي ايران کاملاً پوچ، نامربوط و بي اساس بوده و هدف آن سرپوش گذاشتن بر خطري است که سلاح هاي هسته اي اين رژيم براي منطقه و فراتر از آن ايجاد کرده است. براي رفع اين تهديد، جامعه بين المللي بايد اين رژيم را وادار کند که از داشتن سلاح هاي هسته اي دست بکشد، به پيمان عدم گسترش سلاح هاي هسته اي بپيوندد و تمام فعاليت ها و تأسيسات هسته اي خود را تحت نظارت جامع آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار دهد. اتهامات ديگر نماينده رژيم اسرائيل نيز صرفاً ساختگي و دروغ پراکني بود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar