پیشنهاد مطهری به رئیسی درباره FATF، برجام و رابطه با غرب

باشگاه خبرنگاران/ نايب رئيس مجلس دهم درباره چالشهاي پيش روي دولت سيزدهم توضيحاتي را ارائه داد.
علي مطهري نايب رئيس دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي درباره چالشهاي پيش روي دولت سيزدهم توضيح داد: رئيس جمهور منتخب با دو گونه چالش روبهرو است، چالشهاي داخلي و چالشهاي خارجي. درباره چالشهاي داخلي ميتوان گفت آقاي رئيسي بايد دوباره اعتماد مردم به حکومت را جلب کند، چرا که به علت مشکلات کنوني که برخي ريشه اقتصادي و برخي ريشه سياسي دارند بخشي از مردم از مسئولين فاصله گرفتهاند و دولت سيزدهم بايد اين فاصله را برطرف کند. لازمه اين کار توجه به تمامي اقشار جامعه و خواستههاي آنهاست تا عوامل اين کماعتمادي از بين برود.
نايب رئيس پيشين مجلس درباره آزادي بيان در دولت سيزدهم گفت: آقاي رئيسي بايد به مسئله آزادي بيان اهميت داده و مراقب باشد تا فضاي خفقان در کشور حاکم نشود چرا که يکي از انتقادهاي مردم همين کمرنگ شدن آزادي بيان است.
مطهري درباره چالشهاي خارجي پيش روي دولت جديد نيز بيان کرد: رئيس جمهور منتخب بايد روابط کشورمان را با ساير کشورهاي جهان تقويت کند. اولين اقدام وي بايد بهبود روابط با همسايگان به ويژه عربستان، امارات و ساير کشورهاي اسلامي مثل مصر و اردن باشد. بايد توجه داشت که تحقق آرمانهاي انقلاب اسلامي بدون همکاري و اتحاد کشورهاي اسلامي امکان پذير نيست. براي مثال آرمان آزادي فلسطين بدون اتحاد کشورهاي اسلامي در عمل محقق نخواهد شد. فاصله کنوني ما با کشورهاي اسلامي مثل عربستان خواست رژيم صهيونيستي است و عدم ارتباط ايران با آنها به سود اين رژيم. البته شنيدم براي مراسم تحليف آقاي رئيسي از مقامات عربستان دعوت شده است که جاي خشنودي دارد.
وي ادامه داد: روابط ايران با کشورهاي غربي نيز بايد بهبود پيدا کند. اينکه روابط سياسي نزديک ما منحصر به چند کشور باشد و هشتاد درصد روابط تجاري ما فقط با شش کشور جهان باشد امري خطرناک و به ضرر منافع ملي است. نبايد اين گونه باشد که دشمني ما با برخي کشورها باعث وابستگي به کشورهاي ديگر شود.
نايب رئيس پيشين مجلس درباره اهميت برجام براي کشور توضيح داد: مسئله ديگر، مسئله برجام و اجراي آن است. خوشبختانه تا اين لحظه مذاکرات به مرحله خوبي رسيده و آمريکا بسياري از شرايط ايران مانند لغو تحريمهاي هستهاي و تمام تحريمهايي که در دوران ترامپ بر ايران تحميل شد پذيرفته است، گرچه لغو برخي تحريمهاي غير هستهاي مانند تحريم بابت گروگانگيري را قبول نکرده است. ما نبايد بر اين موضوع اصرار کنيم چرا که اين امر باعث از دست رفتن فرصت احياي برجام ميشود. بهبود معيشت مردم بدون روابط مالي عادي با کشورها و بانکهاي دنيا و بدون احياي برجام امکان پذير نيست. هيچ کشوري نميتواند با وجود چنين تحريمهايي وضعيت خود را به حالت عادي برگرداند؛ بنابراين آقاي رئيسي نبايد تحت تاثير شعارها قرار بگيرد، چرا که در اينجا صحبت از منافع مردم و آينده انقلاب اسلامي است.
وي افزود: مسئله FATF هم بايد حل و فصل شود تا مشکل انتقال پولهاي ما در خارج از کشور و به طور کلي مبادلات بانکي ما حل شود. اما همزمان بايد تکيه به توان داخلي داشت و از امکانات و منابع طبيعي و نيروي انساني متخصص کشور به نحو احسن استفاده کرد تا وابستگيمان به خارج کم شود. اما صرفا تکيه بر توان داخلي بدون ارتباط با دنيا حلال مشکل نيست. همچنين بايد توازن اقتصادي بين غرب و شرق برقرار شود و بين آنها رقابت حاکم باشد تا در دامن هيچکدام نيفتيم.
مطهري در پايان اظهار کرد: با احياي برجام و پيوستن به FATF بسياري از مشکلات اقتصادي موجود آسانتر حل ميشود تا مردم يک رفاه نسبي را احساس کنند.