نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

یک مقام ارشد آمریکایی: اطرافیان رئیس جمهور جدید ایران احتمالا دچار سوء محاسبه هستند

منبع
انتخاب
بروزرسانی
یک مقام ارشد آمریکایی: اطرافیان رئیس جمهور جدید ایران احتمالا دچار سوء محاسبه هستند

انتخاب/ يک مقام دولت بايدن گفت که اطرافيان رئيسي احتمالا درمورد فشارهاي اقتصادي و ديپلماتيکي که ايران ممکن است در صورت ايجاد اجماع بين المللي که تصميمات تهران عامل ناکامي مذاکرات است، مواجه شود، دچار سوء محاسبه هستند. 

يک ديپلمات ارشد آمريکايي افزود: شرايط اجماع بين المللي با شرايطي که ترامپ از توافق در سال 2018 خارج شد، متفاوت است، چراکه در آن زمان، عمده ي جهان مخالف «فشار حداکثري» آن هم باوجود اجراي برجام توسط تهران، بودند.

خبرنامه «ديپلماتيک» متعلق به لارا روزن خبرنگار امريکايي نوشت: يک ديپلمات ارشد آمريکايي گفت که ايالات متحده به جاي تلاش براي تفسير سيگنال هايي که از ايران دريافت مي کند، تا بعد از مراسم تحليف ابراهيم رئيسي در هفته جاري منتظر خواهد ماند تا ببيند که آيا ايران آماده بازگشت به اجراي کامل توافق هسته اي  سال 2015 هست يا خير.

در ادامه اين مطلب آمده است: وي افزود: اما اگر تيم جديد ايراني فکر کند که مي تواند از طريق برنامه هسته اي خود به عنوان اهرم فشار، امتيازات بيشتري به دست آورد، اين يک توهم خطرناک خواهد بود.
اين ديپلمات ارشد آمريکايي که نخواست نامش فاش شود،  تاکيد کرد: اين باور مقامات تهران که مي توانند به توافق بهتري دست يابند و با گسترش برنامه هسته اي خود اهرم فشاري براي خود ايجاد کنند، خطرناک است.
اين مقام دولت بايدن اضافه کرد اگر آمريکا تشخيص دهد که ايران آمادگي بازگشت به توافق را به گونه اي که به طور کامل آن را اجرا کند، ندارد يا برنامه هسته اي ايران تا حدي پيش رفته است که محدوديت هاي عدم اشاعه در توافق قابل بازگشت نيست، گزينه هايي از جمله تشديد تحريم هاي اقتصادي را بررسي مي کند، اما اميدوارم که واشنگتن به اين نتيجه نرسد.

وي با اشاره به نام رسمي توافق يعني برنامه جامع اقدام مشترک، ادامه مي دهد: همانطور که گفتيم، ممکن است به نقطه اي برسيم که ديگر راه برگشت ندارد، چراکه در آن زمان بازگشت به برجام ديگر مزاياي عدم اشاعه را که بخشي از توافق بود، به همراه نخواهد داشت.
اين ديپلمات تصريح کرد: ما ضرب الاجل نداريم... زماني وجود خواهد داشت که پس از آن ديگر قسمت عدم اشاعه توافق قابل بازيابي نيست.
وي گفت: کارشناسان هسته اي آمريکا بايد مشخص کنند که چه زماني به اين نقطه مي رسيم. البته اميدوارم هرگز آن روز فرا نرسد.
اين ديپلمات از بيان اينکه ايالات متحده در صورت عدم دستيابي به توافق، چه گزينه هايي را فراتر از تشديد تحريم هاي گسترده آمريکا عليه ايران مد نظر خواهد داشت، طفره رفت. او گفت: من قصد ندارم بحث را از اين بيشتر باز کنم. تحريم هاي ما هنوز به قوت خود باقي است.
وندي شرمن معاون وزير خارجه آمريکا در سفر به چين در روز 26 جولاي، به گفتگو درمورد احتمال تشديد تحريم ها عليه کمپاني هاي چيني وارد کننده نفت از ايران در صورت عدم احياي برجام پرداخت.
يک ديپلمات آمريکايي گفت: ما اميدوار بوديم که در صورت دستيابي ايران و آمريکا به توافق بتوانيم تحريم ها را در بخش هاي انرژي و بانکي ايران و از جمله در مورد شرکت هاي چيني که نفت ايران را خريداري مي کنند، برداريم.
او تصريح کرد: اما اگر امکان بازگشت به برجام وجود نداشته باشد... و اگر در يک دوره طولاني بدون بازگشت به برجام به سر ببريم، در وهله ي اول ما سياست اعمال فشار با تحريم هاي خود را بررسي مي کنيم.
وي گفت: اين مسير مورد علاقه ما نيست که بخواهيم در آن پيش برويم. يک پاسخ آسان به مشکلات وجود دارد و آن اينکه به توافق برگرديد. ما آمادگي داريم همه تحريم هايي را که با اين توافق مغاير است، لغو کنيم.
گفتني است، فرانسه نيز اين هفته فشار آورد تا ايران به سرعت به ميز مذاکره بازگردد. ششمين دور مذاکرات بين المللي در مورد بازگشت به توافق در اواسط ماه ژوئن در وين به پايان رسيد. انتظار نمي رود که دور هفتم قبل از اواسط آگوست تشکيل شود.
سخنگوي وزارت خارجه فرانسه روز دوشنبه (26 ژوئيه) در يک نشست خبري گفت: بازگشت فوري ايران به ميز مذاکره ضروري است. وي افزود: پيشرفت هايي در شش جلسه مذاکره صورت گرفته است، اما ايران با اقدامات خود به تشديد وضعيت هسته اي ادامه مي دهد. اگر تهران اين مسير را ادامه دهد، نه تنها زمان دستيابي به توافق درباره ي لغو تحريم ها را به تأخير مي اندازد، بلکه مي تواند احتمال نهايي شدن مذاکرات وين و بازگرداندن برجام را هم به خطر بيندازد.
اين مقام وزارتخانه فرانسه ادامه داد: ما با هدف مشترک از سرگيري مذاکرات در اسرع وقت و دستيابي به توافق در حال رايزني دقيق درباره اين وضعيت با شرکاي اروپايي خود شامل انگليس و آلمان و ساير شرکت کنندگان برجام از جمله ايالات متحده هستيم.
اريک بروئر، يکي از مقامات سابق اداره عدم اشاعه سلاح هاي هسته اي شوراي امنيت ملي آمريکا گفت: به وضوح ثابت شده است که اين نظريه که طرفين قادر خواهند بود پس از انتخابات رياست جمهوري ايران در 18 ژوئن به سرعت در مورد بازگشت دوجانبه به برجام به توافق برسند، صحيح نيست.
بروئر گفت: پس از شش دور مذاکره در وين، اختلاف نظرها اکنون در مورد مجموعه اي از مسائل کوچک اما بسيار مهم وجود دارد. اما اگر دولت جديد ايران کمي بيشتر تعلل کند، حل و فصل اين مسائل بسيار دشوار مي شود.
وي افزود: اگر طرفين نتوانند در کوتاه مدت به توافقي دست يابند، آنها به نقطه اي مي رسند که وقفه يک ساله غيرقابل جبران مي شود [يا] براي جبران آن نياز به تغييرات قابل توجهي در برنامه هسته اي ايران است. ... البته متقاعد کردن ايران به اينکه به اين تغييرات تن دهد، سخت است.
هنري رُم، تحليلگر مسائل ايران در گروه اوراسيا گفت: آنچه من را در مورد آن مسأله زماني نگران مي کند، اين است که هر چه زمان مي گذرد، برنامه هسته اي ايران تا چه حد به طرزي برگشت ناپذير پيش مي رود، به گونه اي که جبران اين وقفه ي يک ساله غيرممکن مي شود.
رُم ادامه داد: من فکر مي کنم در اين مرحله، براي ايالات متحده راه ديپلماتيک بيشترين مزيت را دارد و البته بسياري متعهدند که اين گزينه هاي ديپلماتيک را از بين ببرند. اما من فکر مي کنم در نهايت آمريکا نمي تواند توقع زيادي در اين زمينه از ايران داشته باشد و بايد به مزايايي که ايران با اقداماتش در اختيار ايالات متحده مي گذارد، قانع باشد.
در همين حال يک مقام دولت بايدن گفت که اطرافيان رئيسي احتمالا درمورد فشارهاي اقتصادي و ديپلماتيکي که ايران ممکن است در صورت ايجاد اجماع بين المللي که تصميمات تهران عامل ناکامي مذاکرات است، مواجه شود، دچار سوء محاسبه هستند. 
وي افزود: شرايط اجماع بين المللي با شرايطي که ترامپ از توافق در سال 2018 خارج شد، متفاوت است، چراکه در آن زمان، عمده ي جهان مخالف «فشار حداکثري» آن هم باوجود اجراي برجام توسط تهران، بودند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر