نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

روایتی از نقشه آمریکا برای دوران توقف مذاکرات وین

منبع
فارس
بروزرسانی
روایتی از نقشه آمریکا برای دوران توقف مذاکرات وین

فارس/ يک وبگاه آمريکايي وابسته به کنگره گزارش کرد که دولت بايدن قصد دارد در دوران فعلي توقف مذاکرات «وين»، فشارها به ايران را تشديد کند تا اين کشور را وادار به بازگشت به تعهدات برجامي کند.

 
 پايگاه اطلاع‌رساني «هيل» وابسته به کنگره آمريکا گزارش کرد که دولت «جو بايدن» رئيس‌جمهور آمريکا در دوران توقف مذاکرات هسته‌اي در «وين» در تلاش است فشارها به جمهوري اسلامي ايران را با هدف وادار کردن تهران به بازگشت به تعهدات برجامي تشديد کند.

طبق اين گزارش، گزينه‌هايي که براي تشديد فشار به جمهوري اسلامي روي ميز ايالات متحده قرار دارد، ظاهراً شامل تشديد محدوديت‌هاي صادرات نفت ايران و همچنين وضع تحريم‌هاي جديد بر برنامه‌هاي موشکي و پهپادي ايران مي‌شود.


با اين حال، وبگاه هيل گزارش کرده است که سياست دولت بايدن براي افزايش فشارها به جمهوري اسلامي ايران به اميد بازگرداندن تهران به تعهدات برجامي، احتمالاً تنش‌ها را در بحبوحه تلاش‌هاي چندين ماهه براي احياي برجام تشديد خواهد کرد.

مقام‌هاي آمريکايي در روزهاي اخير با شانه خالي کردن از زير بار مسئوليت خود براي بازگشت به برجام، به طور مکرر توپ را به زمين ايران انداخته‌اند و علاوه بر آن که هشدار داده‌اند مذاکرات برجامي نمي‌تواند به طور نامحدود ادامه داشته باشد، ايران را به دليل عدم موافقت با برگزاري دور هفتم مذاکرات وين براي احياي برجام مورد انتقاد قرار داده‌اند.

روزنامه آمريکايي وال استريت ژورنال نيز روز پنجشنبه هفته گذشته در گزارشي اختصاصي گزارش کرد که دولت بايدن به دنبال وضع تحريم‌هايي عليه پهپادها و موشک‌هاي هدايت‌شونده جمهوري اسلامي ايران است. (جزئيات بيشتر)

در روزها و هفته‌هاي اخير مقام‌هاي دولت بايدن هجمه‌ها به جمهوري اسلامي ايران را تشديد بخشيده‌اند و تمامي تلاش خود را براي ايجاد جو منفي عليه ايران به کار گرفته‌اند به طوري که «رابرت مالي» نماينده ويژه دولت آمريکا در امور ايران نيز به تازگي مدعي شده ممکن است ايران ممکن است با «مطالبات غيرواقعي» به دور هفتم مذاکرات وين بيايد. (جزئيات بيشتر)

از طرف ديگر، «آنتوني بلينکن» وزير امور خارجه ايالات متحده پنجشنبه هفته گذشته در مصاحبه خود با شبکه اسکاي نيوز عربي در کويت، ايران را مقصر عدم آغاز دور هفتم مذاکرات وين جلوه داد و گفت: «ما معتقديم که بازگشت به سازگاري با برجام به نفع ما و ايران است اما اين مسئله به تصميم‌گيري ايران بستگي دارد که هنوز تصميمي در اين خصوص اتخاذ نکرده است».

بلينکن بدون اشاره به تأثير تحريم‌هاي يکجانبه ايالات متحده بر وضعيت زندگي مردم ايران، ژست انسان‌دوستانه‌اي به خود گرفت و وانمود کرد که در بحث اعتراضات به مشکلات آب خوزستان، حامي مردم ايران است.

وي گفت: « و قطعاً ما در کنار مردم ايران براي شنيده شدن صدايشان هستيم و شديداً از دولت (ايران) مي خواهيم براي ساکت کردن اين صداها از خشونت و سرکوبگري استفاده نکند».

علاوه بر آن که گزارش‌هايي از برنامه دولت بايدن براي تشديد فشار به جمهوري اسلامي ايران منتشر مي‌شود، از طرف ديگر، بايدن تلاش مي‌کند خود را طرفدار رويکرد ديپلماسي با ايران نشان دهد و بنا بر آن چه در هيل آمده است، دولت بايدن گفته است که آمادگي دارد تحريم‌هاي ناسازگار با شرايط اوليه و اصلي برجام را لغو کند.

از طرف ديگر، طبق اين گزارش، بايدن از ايران خواسته است به مذاکرات بيشتر براي رسيدگي به موضوع برنامه موشکي و مسائل منطقه‌اي نيز متعهد شود.

شرط‌گذاري مقام‌هاي آمريکايي براي ايران در شرايطي است که جمهوري اسلامي بارها تأکيد کرده است که عجله‌اي براي احياي برجام ندارد و واشنگتن در صورت تصميم براي بازگشت مجدد به توافق هسته‌اي بايد تمامي تحريم‌هاي ايران را لغو کند.

وبگاه هيل در پايان گزارش خود نوشت، «رابرت اينهورن» عضو ارشد طرح کنترل تسليحات و عدم اشاعه در انديشکده بروکينگز  بر اين باور است که احتمالاً مذاکرات وين پس از مراسم تحليف آيت‌الله «سيدابراهيم رئيسي» رئيس‌جمهور منتخب ايران در تاريخ پنجم آگوست (14 مردادماه) از سرگرفته مي‌شود اما اختلافات چشمگيري در مذاکرات بين اعضا به وجود خواهد آمد.

اينهورن در اين خصوص گفت: «ازسرگيري مذاکرات وجود خواهد داشت اما به هيچ وجه مشخص نيست که بدون مشکل پيش رود. (آيت‌الله ابراهيم) رئيسي به وضوح اعلام کرده است و اکثر ايراني‌ها به وضوح اعلام کرده‌اند که حتي اگر برجام احيا شود، علاقه‌اي به مذاکرات بعدي ندارند».

«دونالد ترامپ»، رئيس‌جمهور سابق آمريکا ارديبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از اين توافق مورد تأييد شوراي امنيت سازمان ملل متحد خارج شد و سياست موسوم به «فشار حداکثري» را در دستور کار قرار داد.

ترامپ در حالي ۲۰ ژانويه سال جاري ميلادي از قدرت کنار رفت که در تحقق اهداف ضد ايراني‌اش کاملاً ناکام ماند. او به علاوه، در داخل آمريکا به دليل نداشتن راهبرد در قبال ايران، دامن زدن به تنش‌ها با ايران، از بين بردن آثار تحريم‌ها به دليل استفاده مفرط از آنها و پيشرفت برنامه هسته‌اي ايران در دوران ۴ ساله حضورش در کاخ سفيد به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.

مقام‌هاي دولت آمريکا علي‌رغم اذعان به شکست سياست فشار حداکثري، هنوز نه تنها اقدامي براي عقب‌گرد از آن انجام نداده‌اند بلکه در تدارک گام‌هايي براي اجراي دوباره آن هستند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر