نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

روایت جمیله علم الهدی از انتخابات اخیر

منبع
ايرنا
بروزرسانی
روایت جمیله علم الهدی از انتخابات اخیر

ايرنا/ دانشيار و عضو هيات علمي دانشکده علوم تربيتي و روانشناسي دانشگاه شهيد بهشتي گفت: برخلاف همه آنچه که امروز مطرح مي‌شود، علت مشکلات کشور ابهام در ماهيت دولت است که براي حل آن به يک وفاق نخبگاني در رشته‌هاي متناسب علوم انساني و همراهي طبقات مختلف مردم نياز داريم.

جميله علم الهدي روز يکشنبه در نخستين نشست از سلسله جلسات تخصصي "فصل تحول" با عنوان "دولت سيزدهم؛ گفتمان عدالت و جمهوريت" افزود: همه همسالان من به خوبي به ياد دارند که ما در زمان انقلاب اصول حرکت را به صورت شعار بيان مي کرديم و ۲ شعار اصلي خيلي مطرح مي شد و بر اساس آن حرکت انجام گرفت. يکي شعار" استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي" و ديگري "نه شرقي، نه غربي، جمهوري اسلامي" بود و تا آنجايي که من يادمه وقتي مي گفتيم "نه شرقي، نه غربي" در واقع شرق ما اتحاديه جماهير شوروي سابق و غرب ما نظام سلطه آمريکا بود.
وي گفت: در واقع دو تا ديدگاه سياسي مارکسيسم يا سوسياليسم و ليبراليسم مدنظر بود و بعد مي گفتيم "نه شرقي. نه غربي، جمهوري اسلامي" يعني جمهوري اسلامي بايد چيزي جداي از اين دو باشد.
اين استاد دانشگاه اضافه کرد: همچنين از "استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي" منظور اين بود که الگويي مي خواهيم که اين نباشد. اکنون که برمي‌گرديم و نگاه مي کنيم مي بينيم که باز سوالات و موضوعاتي که اکنون مطرح مي شود نشان مي دهد که گويي الگويي که به نظر مي رسيد الگوي سومي بايد باشد، محقق نشده است.
علم الهدي افزود: من فکر مي کنم که دولت سيزدهم و رئيس جمهور هشتم موقعيت خيلي خوبي در اين زمينه فراهم مي کند چون به هرحال هم با شناخت خاصي که دارد و هم اينکه مباني اسلامي که رئيس جمهور به دنبال آن است، اين فرصت را براي بازانديشي در ماهيت دولت فراهم مي کند.
اين استاد دانشگاه توضيح داد: مردم ما، مردم فهيمي هستند که در همين انتخابات اخير نشان دادند که خيلي خوب صداقت را درک مي‌کنند و مسير را خوب پيدا مي کنند و اين نشان مي‌دهد که مردم ما بسيار فهيم و اتفاقا به دنبال گمشده اي هستند.
وي ادامه داد: موفقيت‌هايي را که در انتخابات به وجود آمد، نوعي تکامل طبيعي مي‌دانم، يک نوع تکاملي که اتفاق افتاده است و بر اساس ديدگاه حکمت متعاليه نمي شود بين فعل الهي و رويدادهاي که در جامعه بشري اتفاق مي افتد يا رويدادهاي که در طبيعت رخ مي دهد دوگانگي برقرار کرد و اين‌ها حقيقت هستند.
اين استاد دانشگاه اضافه کرد: ما يک گام بالاتر آمديم و لطف خداوند شامل حال ما شده و ما به عنوان مردم آماده شديم که اين لطف را بپذيريم که برگرديم به مباني اسلام تا دولتي با نگاه عميق و ريشه‌اي، خدمت گذار و فسادگريز بر پا شود.
علم الهدي اظهار داشت: برپايي دولت به دست يک شخص يا چند شخص نيست؛ بلکه به دست مردم اتفاق مي‌افتد و اين مردم هستند که فسادگريزي و برپايي عدالت را برعهده دارند و مردم هستند که حکومت را بر پا مي کنند. اميدوارم نخبگان انديشه‌اي همراه با نخبگان سياسي و نخبگان اقتصادي هر کدام تکليف و وظايف خود را به عنوان طبقاتي از مردم انجام دهند و در آن طرف هم گروه هاي متنوع مردم، پژوهشگران، محققان، جوانان، بانوان، افراد کارآفرين و افراد خلاق همه با هم دست به دست هم اين دولت را برپا کنند.
نخستين نشست از سلسله جلسات تخصصي "فصل تحول" با عنوان "دولت سيزدهم؛ گفتمان عدالت و جمهوريت" با هدف تبيين گفتماني از دولت آيت‌الله سيد ابراهيم رئيسي در آغاز گام دوم انقلاب اسلامي و با حضور اساتيد برجسته حوزه و دانشگاه توسط موسسه مطالعات و تحقيقات اجتماعي دانشگاه تهران برگزار شد.
ولايت‌مداري در رابطه دولت و ولايت، جريان‌شناسي سياسي، دولت تحول و کارآمدسازي،دولت مردمي وگام دوم انقلاب اسلامي، مأموريت‌هاي دولت مردمي و کارويژه‌هاي آن، نظريه مقاومت و دولت مردمي، دولت و الگوي پيشرفت در گام دوم انقلاب، سرنوشت نظريه نوسازي و مدرنيزاسيون در دولت مردمي، دولت مردمي و وفاق ملي، موقعيت تاريخي دولت مردمي، وضعيت‌شناسي استقراردولت مردمي، سازوکارهاي مردمي‌سازي حکمراني در دولت مردمي و سرمايه اجتماعي و اميد در دولت مردمي از محورهاي اين نشست علمي است.

بايد از عدالت حقوقي به عدالت فقهي گذر کرد
حجت الاسلام احمد رهدار استاد حوزه و دانشگاه گفت: بايد براي تحقق عيني عدالت، از عدالت حقوقي به عدالت فقهي گذر کرد.
وي افزود: معتقد هستم که حقوق به رغم ادعاي حقوقدانان و تلاش درخوري که در ايران براي پيوند حقوق و فقه صورت گرفته، حقوق کماکان علمي سکولار است. اما تمام ماموريت‌هايي که دانش حقوق براي خود تعريف کرده از جمله وظايف ذاتي علم فقه است. اگر اين را در مقام ادعا دوستان از من بپذيرند، دلالت عيني‌اش را در عمل خواهند ديد و مشاهده خواهند کرد که بسط حقوق در کشور ما چيزي جز سرعت بخشيدن به سکولاريزه کردن جامعه نبوده است.
اين استاد حوزه و دانشگاه توضيح داد: عدالت حقوقي چه مشکلاتي دارد که هم اکنون در بستر جمهوري اسلامي هرکجا خواستيم سراغ عدالت برويم، از ظرفيت‌هاي حقوق براي عدالت استفاده مي‌کنيم و روي اين موضوع مانده ايم. قبل از توضيح اين مطلب به اختصار به سه نکته اشاره مي‌کنم مبني بر اينکه حقوق به رغم ادعايي که حقوقدانان مطرح کرده اند که تلاشي درخور در ايران براي پيوند حقوق و فقه حقوق صورت گرفته، اما همچنان يک علم سکولار است.
وي افزود: تمام ماموريت‌هايي که دانش حقوق در جهان امروز براي خود تعريف کرده، همه آن‌ها جزو ماموريت‌هاي ذاتي است. کار علم حقوق تنظيم روابط انسان‌ها با يکديگر و انسان‌ها با نهادها و انسان‌ها با حکومت‌ها است و تمام اين وظايف، وظايف ذاتي علم فقه است و حالت عيني آن در صحنه عمل اين است که گسترش حقوق در ايران همزمان به معني تسهيل و سرعت بخشي به وضعيت سکولار جامعه است.
نخستين نشست از سلسله جلسات تخصصي " فصل تحول" با عنوان " دولت سيزدهم : گفتمان عدالت و جمهوريت"با هدف تبيين گفتماني از دولت آيت‌الله سيد ابراهيم رئيسي در آغاز گام دوم انقلاب اسلامي و با حضور اساتيد برجسته حوزه و دانشگاه توسط موسسه مطالعات و تحقيقات اجتماعي دانشگاه تهران برگزار شد.
ولايت‌مداري در رابطه دولت و ولايت، جريان‌شناسي سياسي، دولت تحول و کار آمد سازي،دولت مردمي وگام دوم انقلاب اسلامي، مأموريت‌هاي دولت مردمي و کارويژه‌هاي آن، نظريه مقاومت و دولت مردمي، دولت و الگوي پيشرفت در گام دوم انقلاب، سرنوشت نظريه نوسازي و مدرنيزاسيون در دولت مردمي، دولت مردمي و وفاق ملي، موقعيت تاريخي دولت مردمي، وضعيت‌شناسي استقراردولت مردمي، سازوکارهاي مردمي‌سازي حکمراني در دولت مردمي و سرمايه اجتماعي و اميد در دولت مردمي از محورهاي اين نشست علمي است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر