موجسواری وزیر ترامپ با ادعای صهیونیستها/ پمپئو: ادامه مذاکرات وین دیوانگی است

فارس/ مايک پامپئو وزير خارجه سابق آمريکا با موجسواري درباره اتهامهاي رژيم صهيونيستي و متحدانش درباره حمله به کشتي «مرسر استريت»، بر ضرورت توقف مذاکرات دولت جو بايدن با ايران درباره برجام تاکيد کرد.
وزير خارجه دولت دونالد ترامپ که در زمان آنها آمريکا به صورت غيرقانوني از برجام خارج شد، با توسل به حمله به کشتي اسرائيلي در درياي عمان، خواستار توقف مذاکرات وين درباره احياي توافق هستهاي ايران شد.
در ادامه اتهامزنيهاي بي سند و مدرک رژيم صهيونيستي، انگليس، آمريکا و متحدانشان به ايران درباره حمله به کشتي اسرائيلي «مرسر استريت» در درياي عمان، مايک پامپئو وزير خارجه سابق آمريکا در اين باره اظهارنظر کرد.
او در مصاحبه با «شان هانيتي» مجري سرشناس فاکس نيوز، با موج سواري روي ادعاها و اتهامزنيهاي تلآويو و حاميانش به تهران، توقف مذاکرات دولت جو بايدن در وين براي احياي برجام را خواستار شد.
مايک پامپئو در اين مصاحبه، تکرار ادعاي «کشته شدن يک بريتانيايي و يک رومانيايي در حمله ايران»، ادامه مذاکرات دولت بايدن در وين براي احياي برجام را «ديوانگي» خواند و خواستار توقف آن شد.
وزير خارجه دولت دونالد ترامپ در مصاحبه با شان هانيتي، رويکرد جو بايدن رئيسجمهور آمريکا در قبال ايران را «ضعيف» خواند و موضع دولت او در تلاش براي احياي برجام به رغم حملات ايران به کشتي ها و منافع غرب و متحدانش را محکوم کرد.
به روايت او، جو بايدن در اتخاذ مواضع سرسختانه در قبال کشورهايي از قبيل روسيه، چين، کره شمالي و ايران ناکام بوده است.
پامپئو با استناد به ادعاهاي بي سند و مدرک رژيم صهيونيستي و متحدانش درباره حمله به کشتي مرسر استريت ادعا کرد، ايران دارد از ضعف ايالات متحده سود ميبرد.
وزير خارجه دولت دونالد ترامپ افزود: «آنها يک بريتانيايي را کشتند، آنها يک رومانيايي را کشتند و به يک کشتي در دريا حمله کردند، از طريق نيروي نيابتي خودشان حماس، به داخل اسرائيل از نوار غزه حملات راکتي کردند و ما هنوز در ميز هستيم و تلاش ميکنيم که با آنها بر سر توافق هستهاي مذاکره ميکنيم، اين ديوانگي است».
پامپئو که به گفته رسانههاي آمريکايي يکي از نامزدهاي جمهوريخواه انتخابات رياست جمهوري سال ۲۰۲۴ خواهد بود، در مصاحبه با فاکس نيوز به تعريف و تمجيد از مواضع و سياست خارجي دولت ترامپ پرداخت.
او که سابقه رياست بر سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا (سيا) و عضويت در مجلس نمايندگان اين کشور را هم در کارنامه خود دارد، در اين مصاحبه عليه چين ادعاهاي تندي مطرح کرد.
مايک پامپئو با تمجيد از دولت سابق و جمهوريخواه آمريکا مدعي شد، مواضع دولت ترامپ دشمنان آمريکا را مجبور کرده بود که اين کشور را جدي بگيرند.
اين سياستمدار ۵۷ ساله مدعي شد: «خواه رئيس کم (کيم جونگ اون رهبر کره شمالي) باشد يا رئيسجمهور شي (جين پينگ) در چين، آنها شاهد ضعف ما (در دولت جو بايدن) هستند».
پامپئو در اين مصاحبه با تکرار مواضع تند خودش عليه چين، بر لزوم اقدام دولت بايدن براي تنبيه چين به دليل نقش اين کشور در همهگيري ويروس کرونا در جهان تاکيد کرد.
دولت چين بارها اتهامهاي آمريکا و متحدانش به اين کشور درباره نقش پکن در همهگيري ويروس کرونا و ادعاي شيوع و انتشار آن از يک آزمايشگاه در شهر ووهان را به شدت رد کرده است.
پامپئو با اتهامزني به چين درباره عدم همکاري با تحقيقات سازمان بهداشت جهاني براي پيدا کردن خاستگاه کرونا مدعي شد: «ما شاهد يک لاپوشاني عميق (توسط چين) بودهايم و اين موضوع تا همين امروز هم ادامه دارد و آنها به کسي اجازه تحقيق به روشي مناسب را نخواهند داد».
به ادعاي وي، «حزب کمونيست چين درباره دادن اجازه سفر به تعداد بسياري از افرادي که به اين ويروس مسري و کشنده مبتلا بودند، مسئوليت دارد و آنها بودند که اين وروس را به سراسر جهان فرستادند. اين بي ملاحظه گري است و بايد از آنها حساب کشي شود».
وزير خارجه سابق آمريکا افزود: «راههاي زيادي براي انجام چنين کاري (حساب کِشي کردن از چين) وجود دارد اما به نظر نمي رسد که دولت بايدن در اين مسير حرکت کند. آنها ابزار زيادي براي اين کار در اختيار دارند که ميتوانند از حرب کمونيست چين براي حساب کشي کردن درباره مرگ ميليونها نفر در سراسر جهان و از بين رفتن ملياردها دلار ثروت استفاده کنند».
از نظر پامپئو، دولت کنوني آمريکا بايد «فشار واقعي به حزب کمونيست چين به ويژه در قبال تايوان» اعمال کند و با فروش جنگندههاي پيشرفته و پهپاد به تايوان، فشارهاي پکن براي تسلط بر تايوان و آبراهههاي بينالمللي در منطقه را پس بزند.
اظهارنظر صريح اين چهره شناخته شده جمهوريخواهان آمريکا درباره تايوان در شرايطي مطرح شده که مقامهاي مختلف پکن بارها به واشنگتن و متحدانش درباره تبعات دخالت در امور داخلي چين در ارتباط با تايوان هشدارهاي جدي دادهاند.
پامپئو در زمان عهدهداري منصب وزارت خارجه آمريکا ادعا کرده بود که تايوان بخشي از چين نبود. وي آبان ماه سال ۱۳۹۹ در زمان دولت ترامپ ادعا کرده بود، قراردادهاي فروش سلاح با تايوان به منظور افزايش توان دفاعي آن در مقابله با حمله احتمالي پکن بوده و واشنگتن به حمايت از تايوان ادامه خواهد داد.
مقامهاي ارشد چين از قبيل رئيسجمهور اين کشور چه در زمان دولت ترامپ و چه در زمان دولت کنوني بايدن، به آمريکاييها درباره تبعات دخالت در امور داخلي پکن به ويژه در قبال تايوان و هنگکنگ هشدارهاي جدي دادهاند.
بر همين اساس بود که آبان ماه سال ۱۳۹۸ وزير دفاع وقت چين در ديدار دوجانبه با «مارک اسپر» همتاي آمريکايي خود که در شهر بانکوک برگزار شد، درباره اقدامات تحريکآميز واشنگتن در درياي چين جنوبي هشدار داد و اعلام کرد، پکن استقلال تايوان را تحمل نخواهد کرد.
وزير خارجه دولت ترامپ در پايان مصاحبه دوشنبه شب (ديشب) خود با فاکس نيوز گفت: «ما بايد درباره اين موضوعات جدي باشيم وقتي شما ضعيف هستيد، باعث ايجاد ريسک ميشويد چرا که دشمنانتان باور ميکنند که ميتوانند از شما سواري بگيرند اما وقتي قوي باشيد، موضع کلامي که ميگيريد موضع شفافي باشد و براي پيشتيباني از حرفتان آمادگي عملي اقدام داشته باشيد، همانطور که دولت ترامپ هميشه اينطور بود، آن زمان شما آمادگي تضمين آزادي آمريکا را داريد و دشمنانتان هم متوجه اوضاع ميشوند».
به رغم هشدارهاي مايک پامپئو درباره «مواضع ضعيف» دولت دموکرات جو بايدن در قبال چين، تحليلگران مطرح روابط بينالملل در آمريکا، پيش از اين هشدار داده بودند که مواضع بايدن و ترامپ عليه چين شبيه به هم است.
«جان مرشايمر» نظريهپرداز مطرح آمريکايي با تاکيد بر اينکه تفاوتي بين سياست بايدن با ترامپ در قبال چين وجود ندارد تاکيد کرد: «بسياري معتقد بودند درباره چين ما بهجاي سياست مهار که ترامپ دنبال آن بود، به سياست تعامل بازميگرديم اما بايدن تا حد زيادي در مسير ترامپ گام برداشته است. البته بايدن در کار کردن با متحدان بهتر عمل ميکند».