عضو جبهه پایداری: برخی وزرای معرفیشده در سطح مدیرکل هم نیستند

اعتماد/ عضو شوراي مرکزي جبهه پايداري ميگويد اين تشکل نفياً يا اثباتاً در مورد کابينه پيشنهادي دولت نظري نداشته، اما ترکيب کابينه مصداق کامل «سرنا را از سر گشاد زدن» است.
در ميان انتقاداتي که راجع به برخي وزراي پيشنهادي کابينه ابراهيم رئيسي از جانب اصولگرايان طرح شد، انتقاد قاسم روانبخش عضو شوراي مرکزي و چهره شاخص جبهه پايداري به وزير پيشنهادي اطلاعات مورد توجه قرار گرفت. هم از آن لحاظ که جبهه پايداري بسيار زودتر از آنچه تصور ميشد از حامي بيچون و چراي دولت سيزدهم به مقام نقدکننده برآمد و هم آنکه انتقاد از وزير پيشنهادي اطلاعات خرق عادت تلقي ميشود.
سيد جواد ابطحي، عضو شوراي مرکزي جبهه پايداري، در گفتوگو با اعتمادآنلاين راجع به انتقاد و نامه قاسم روانبخش به ابراهيم رئيسي درباره وزير پيشنهادي اطلاعات گفت: جبهه پايداري نفياً يا اثباتاً نظر خاصي درباره کابينه و اعضاي آن ارائه نداده بود، اما ترکيب معرفيشده به هر حال باعث نگرانيهايي شد که چهرههاي مختلف سياسي از جمله آقاي روانبخش آن را ابراز کردند.
نماينده ادوار مجلس درباره ابراز نگراني قاسم روانبخش نسبت به وزير پيشنهادي اطلاعات نيز تاکيد کرد: آقاي روانبخش عضو شوراي مرکزي جبهه هستند و تا به امروز به عنوان مديرمسئول نشريه «پرتو» کارهاي رسانهاي زيادي انجام دادهاند. علاوه بر اين از شاگردان برجسته آيتالله مصباح نيز هستند و از اين نظر اظهارنظر ايشان درباره آقاي خطيب دغدغهاي عمومي است.
او ادامه داد: عملکرد آقاي خطيب به عنوان مديرکل اطلاعات قم و حفاظت قوه قضائيه ضعيف بوده و جاي نگراني دارد که وزارت اطلاعات با آن گستردگي و ماموريتهاي خطير به دست ايشان سپرده شود. علاوه بر آن جابهجايي آقاي خطيب در پستهاي مختلف نشان از عملکرد مثبت ايشان نيست.
ابطحي با انتقاد از اين انتخاب افزود: به نظر ميرسد آقاي رئيسي ميتوانست فرد ديگري را انتخاب کند، چهرهاي درخور وزارت اطلاعات دولت قوي و مردمي سيزدهم.
اين همه رصد نخبگان و خبرگان نبايد به تشکيل کابينهاي در سطح ميانجاميد
عضو شوراي مرکزي جبهه پايداري با بيان اين نکته که تنها انتقاد از کابينه پيشنهادي سيزدهم محدود به وزير پيشنهادي اطلاعات نيست گفت: برخي از وزراي معرفيشده در کابينه پيشنهادي آقاي رئيسي در حد مديرکل هم نيستند چه رسد به وزارت، و بالاخره معلوم است آنهايي که لابيهاي قدرتمندي داشتهاند به کابينه راه پيدا کردهاند.
ابطحي اضافه کرد: به نظر ميرسد کميتههاي تصميمساز و تصميمگير نتوانستند رصد خبرگان و نخبگان را به خوبي انجام دهند. تعجب من اين است که به رغم اينکه سامانهاي ترتيب داده شد و از هر وزارتخانهاي نزديک به ۲۰۰ نفر براي وزارت معرفي شدند، در نهايت نام اين افراد درآمده است.
او ادامه داد: آقاي روانبخش در مورد آقاي خطيب صحبت کردند چون وزارت مهمي است و من معتقدم آقاي رئيسي بايد در کابينه بازنگري کند چون احتمالاً استدلالهاي ايشان نتواند مجلس را قانع کند.
وزير پيشنهادي آموزش و پرورش حتي با سند تحول آموزش آشنايي ندارد
ابطحي درباره ديگر وزراي پيشنهادي کابينه نيز توضيح داد: من به عنوان کسي که سالها تجربه کار معلمي دارد و در کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيز در چند دور حضور داشته، درباره وزير پيشنهادي معرفيشده براي وزارت آموزش و پرورش نيز انتقاداتي دارم.
او تصريح کرد که اين ترکيب کابينه معدل لازم را نخواهد داشت و ادامه داد: فرد معرفيشده براي وزارت آموزش و پرورش نميتواند اين بار سنگين را به دوش بکشد. بايد توجه داشت که مشکلات آموزش و پرورش به قدري است که من تصور نميکنم افرادي همانند ايشان- البته شخصيت مثبتي است اما تجربهاي در اين زمينه ندارد- بتواند اين مسئوليت را به خوبي انجام دهد.
نماينده ادوار مجلس همچنين افزود: بعيد است ايشان بتواند بدنه معلمان را به خود جذب کند و برآورد ما از صحبتها و برنامههاي ايشان اين است که حتي با سند تحول نيز آشنايي ندارد و نميتواند سکان آموزش و پرورش را در دست گيرد.
جوانگرايي نبايد به معني سپردن مسندها به افراد خام و بيتجربه باشد
ابطحي در ادامه ارزيابي از کابينه پيشنهادي به وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي اشاره و تاکيد کرد: آقاي عبدالملکي از نخبگان هستند، اما وزارت کار بحث بسيار مهم و سنگيني است و نيازمند فردي باتجربهتر در اين زمينه است.
عضو شوراي مرکزي جبهه پايداري با بيان اين ضربالمثل که در ترکيب کابينه «سرنا را از سر گشاد زدند» گفت: درست است که جوانگرايي امري ضروري است و بايد از دستاوردهاي گام دوم تلقي شود، اما رهبر انقلاب تاکيد کردند که جوانگرايي به اين معني نيست که افراد نپخته و خام در مسند قرار گيرند؛ به خصوص که انتظار مردم زياد است.