وعده مهم فرمانده نیروی دریایی ارتش
ايرنا/ فرمانده نيروي دريايي ارتش بومي سازي پيشرانهاي دريايي را از اولويتهاي مهم نيروي دريايي عنوان کرد و گفت: به زودي شاهد ساخت اولين پيشران تمام ايراني خواهيم بود که در عرصه دريا به همه ارگانها کمک ميکند.
امير سرتيپ دريادار شهرام ايراني روز سهشنبه در نشست خبري در تشريح هفتاد و پنجمين ناوگروه اعزامي به اقيانوس اطلس افزود: امروز بزرگترين رويداد تاريخي نظامي در حوزه دريا توسط نيروي دريايي راهبردي ارتش با اعزام ناو گروه رزمي متشکل از ناوشکن هميشه ايراني و تمام ايراني جمهوري اسلامي ايران سهند و ناو بندر مکران به سلامتي و با اقتدا و موفقيت به اتمام رسيد و توانست ماموريت خود را با عبور از اقيانوس هند جنوبي و اطلس شمالي و پيمودن حدود ۴۵ هزار کيلومتر در اقيانوسها و درياها و در مقابله با درياهاي خروشان و طبيعت خشن اقيانوسها به اتمام رسانده و به ميهن عزيزمان برگردد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش تصريح کرد: امروز که صحبت از ناوشکن سهند ميشود، نشان دهنده اوج توانمندي در حوزههاي مختلف آموزش، تعمير و نگهداري، ساخت، نوسازي و بهرهمندي از به روزترين توانمنديهاي علمي و تحقيقاتي است که به دست جوانان و دانشمندان ايراني و صنعتگران توانمندمان رقم خورده است که توانستهاند با عبور از همه درياهاي خروشان نماد پرچم هميشه سرافراز جمهوري اسلامي را به جهانيان نشان دهند.
ايراني بيان کرد: پيام اعزام هفتاد و پنجمين ناو گروه اين است که کساني که اين توانمندي را باور نداشتند که امروز به اين باور رسيده اند و دوستانمان که به اين خود اتکايي ميبالند و افتخار ميکنند و ميتوانند از اين ظرفيت به نحو مطلوب استفاده کنند.
وي گفت: ايرانيان هميشه نماد صلح و دوستي بودند و به هيچ کشوري چشم نداشتند ولي هميشه مورد تهديد بودند. افتخار ما اين است که پس از پيروزي انقلاب اسلامي توانستيم با شرايط تحريم و تهديد به موفقيتهاي زيادي دست پيدا کنيم که قابل ارائه به جهانيان است.
فرمانده نيروي دريايي ارتش تصريح کرد: تحريم و تهديد هيچ گاه در برابر ايرانيان بازدارنده نيست و مردم ايران با اقتدار و اتکا به توانمنديهاي خود همواره موانع را برطرف کردند.
دريادار ايراني ادامه داد: اين ماموريت خودباوري، اقتدار و بالندگي ايران را نشان ميدهد ، زماني که صحبت از ناو سهند مي شود يعني نماد اوج خود باوري و بالندگي ايران در عرصه دريا و دريانوردي.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با بيان اين که اين ماموريت مهم و راهبردي پيام آور توانمندي و اقتدار ايران است، بار ديگر تاکيد کرد: اگر چه تحريمها و فشار همه جانبه بر کشور و صنعت دفاعي کشور ما اعمال شد اما توانستيم با اتکا به توان داخلي تحريمها را بياثر کنيم.
وي با يادآوري رشادتهاي نيروي دريايي ارتش در دفاع مقدس گفت: نيروي دريايي با اقتدار توانست در همان روزهاي اول جنگ نيروي دريايي ارتش رژيم بعث عراق را از کار بيندازد و با اسکورت بيش از ده هزار کشتي شاهرگ اقتصادي کشور را حفظ کند. اين اقتدار و توانمندي بعد از دفاع مقدس هم با بازسازي و نوسازي تجهيزات ادامه پيدا کرد که با فرمان فرماندهي کل قوا وارد ساخت ناو و ناوشکن شديم و جماران نتيجه اين فرمان بود.
دريادار ايراني ادامه داد: بعد از آن به سمت ساخت ناوشکن سهندي و سبلان رفتيم و وارد آبهاي اقيانوس هند و آبهاي آزاد شديم و با عبور از تنگه جبلالطارق در آب هاي دور دست حاضر شديم و با افتخار و اقتدار توانمندي فرزندان ايران اسلامي را نشان داديم که ما هميشه منادي صلح و دوستي بوديم و هستيم.
وي با اشاره به اقدامات نيروي دريايي ارتش در مقابله با دزدي دريايي گفت: ايران امنيت را نه تنها به شاهرگ اقتصادي خود هديه کرد بلکه امنيت را براي همگان تامين کرده است.
دريادار ايراني انجام ماموريت در آبهاي اقيانوس اطلس را بسيار مهم دانست و گفت: عبور ناوگروه ارتش جمهوري اسلامي ايران در آبهايي که قدرتهاي استکباري در آن حضور دارند، نشان دهنده اقتدار ، توانمندي و اقتدار ايران است و اميدواريم بتوانيم با تلاش و مجاهدتهاي همرزمانم در نيروي دريايي راه شهدا را به بهترين شکل ممکن ادامه دهيم .
بزودي شاهد رونمايي از موتور دريايي تمام ايراني خواهيم بود/ به تجهيزات راهبردي دست يپدا کرديم
فرمانده نيروي دريايي ارتش درباره دستاوردهاي نيروي دريايي گفت: توانمندي ما در سه حوزه سطح، زيرسطح و هوا تعريف شده و توانستهايم به تجهيزات راهبردي دست پيدا کنيم. اميدواريم به زودي شاهد رونمايي از موتور دريايي تمام ايراني باشيم.
دريادار ايراني در ادامه تامين امنيت دريايي و خطوط تجارت دريايي عنوان کرد و گفت: با اقتدار ايستاده ايم و با فرمان فرماندهي معظم کل قوا آماده انجام هر ماموريتي هستيم.
وي درباره توجه جهانيان به حضور نيروي دريايي ارتش در اقيانوس اطلس گفت: اعزام ناوگروه هفتاد و پنج حاصل تجربياتي است که از سال ۸۸ تا کنون کسب شده است.ما بجز اقيانوس هند به سمت درياي چين هم رفتيم و با ناوشکن سبلان در آن منطقه حضور پيدا کرديم. در ادامه در دريا مديترانه حضور پيدا کرديم و از کانال سوئز عبور کرديم و پا را از اين فراتر گذاشته و به دماغه اميد نيک رفتيم و در سال ۱۴۰۰ با عبور از سه اقيانوس با افتخار در مراسم روز نيروي دريايي روسيه حضور پيدا کرديم.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با بيان اينکه در اين مسير همواره منادي صلح و دوستي بوديم گفت: ما فقط امنيت را براي خودمان برقرار نکرديم بلکه بقيه نيز در سايه اين امنيت از اين مسيرها عبور کردند و امنيت را به منطقه و جهان هديه کرديم.
دريادار ايراني در بخش ديگري از نشست، بومي سازي پيشرانهاي دريايي را از اولويتهاي مهم نيروي دريايي عنوان کرد و گفت: به زودي شاهد ساخت اولين پيشران تمام ايراني خواهيم بود که در عرصه دريا به همه ارگانها کمک ميکند.
ناوگروه هفتاد و پنج از سه کانال و هشت تنگه مهم دريايي عبور کرد
وي با بيان اينکه چالشهاي پيش روي ناوگروه هفتاد پنج موجب شد خودباوري خود را ثابت کنيم،اظهار کرد: ما تنها کشوري هستيم که امنيت دريايي خودمان را به تنهايي تامين ميکنيم و اين ناوگروه نيز بدون تامين نيازمندي از هيچ کشوري به مسير خود ادامه داد حتي در طول مسير براي رفع نيازهاي فني به هيچ بندري نياز پيدا نکرديم.
فرمانده نيروي دريايي ارتش يادآورشد: دقت نظر دشمن روي ناوگروه ما بيشتر به اين خاطر بود که ببيند ما قوانين را نقض ميکنيم يا نه که خدا را شکر ما هيچ قانوني را نقض نکرديم و توانستيم از سه کانال مهم و هشت تنگه دريايي با سلامت عبور کنيم.
دريادار ايراني همچنين درباره برگزاري رزمايش هاي مشترک گفت: يکي از برنامههاي ما برگزاري رزمايش هاي مرکب با ساير کشورها است. ما هر دوسال يک بار با کشور عمان رزمايش امداد و نجات برگزار ميکنيم و به دنبال اين هستيم که با دعوت از کشورهاي بيشتر رزمايشهاي بهتري برگزار کنيم.