حقیقتپور: اگر به عهده من بود مذاکرات را به عراقچی میسپردم

فردا/ منصور حقيقتپور با اشاره به اينکه عباس عراقچي را يک مذاکرهکننده حرفهاي، ميهنپرست و انقلابي ميشناسد، گفت: اگر به عهده من بود اجازه ميدادم که عراقچي با توانايي و شناختي که از طرف مقابل دارد، ادامه مذاکرات را پيگيري کند.
هفته آينده جلسه شوراي حکام است، دبيرکل آژانس درصدد سفر به تهران است و از طرفها برجامي نيز خبرهاي خوبي که حاکي از سهل شدن مسير مذاکره باشد، نميرسد. با اين وجود تصميم ايران درباره انجام مذاکره قطعي است و آنطور که مقامات رسمي اعلام کردهاند، دولت جديد مذاکرات برجامي را در جهت تامين منافع کشورمان و رفع تحريمها پيگيري ميکند و قصد تاخير در اين مسير را هم ندارد. آنچه که هنوز معلوم نيست و اما و اگرهايي ايجاد کرده اما تيم مذاکره کننده است.
هنوز معلوم نيست که اين کار همچنان به عهده وزارت خارجه که حالا ديگر تحت مديريت ظريف هم نيست، سپرده ميشود و حسين اميرعبداللهيان اين مسئوليت را به عهده ميگيرد يا اينکه طبق پيشنهاد برخي کارشناسان و صاحب نظران همچنان عباس عراقچي اين راه را ميرود. حتي معلوم نيست که پرونده هستهاي به شوراي عالي امنيت ملي برگشته و يا اينکه به عهده يک دستيار ويژه گذاشته ميشود. گمانهزنيها درباره دادن اين مسئوليت به سعيد جليلي يا افرادي مثل باقري کني که از قبل انتخابات نامشان با وزارت خارجه و مذاکرات هستهاي گره خورده بود، نيز همچنان ادامه دارد.
منصور حقيقتپور، نماينده پيشين مجلس که سابقه حضور در هيات رئيسه کميسيون امنيت ملي را نيز دارد، اما اينکه چه کسي مذاکره کننده ميشود را در درجه دوم اهميت ميداند. او در گفتوگويي با «فردا» با تاکيد بر اينکه «ريل گذاري مذاکرات هستهاي به عهده شوراي عالي امنيت ملي است» گفت: «هر کسي که بخواهد از جانب ايران مذاکره کند بايد طبق منويات اين شورا عمل کرده و پاسخگوي آن باشد».
وي افزود: «اينکه مذاکره کننده کيست هم موضوعي قطعي نيست. قبلا در ادواري دکتر لاريجاني که دبير شوراي عالي امنيت ملي بودند و بعد هم آقاي جليلي مذاکره را انجام دادند. در مقطعي هم خود شوراي عالي امنيت ملي تصميم گرفت که مذاکره را به وزارت خارجه محول کند. در واقع مذاکرهکننده يک اسپيکر است و بايد برود از طرف ايران صحبت کند و نتيجه را منتقل کند، مصوبات در شوراي عالي امنيت ملي انجام ميشود. به عبارتي ريل عوض نميشود و مشخص است».
اين فعال سياسي اصولگرا ادامه داد: «آقاي رئيسي ميتواند پيشنهاد دهد که مذاکرات را وزارت خارجه ادامه دهد يا تيم ديگري. به نظر من اين خيلي مهم نيست. زودتر هم بايد تصميم بگيرند زيرا دولت تصميم خود را درباره انجام مذاکره گرفته است. يعني عليرغم اينکه برخي افراد منتصب به جريان اصولگرا قبل از انتخابات ميگفتند که بايد برجام را آتش زده و پاره کنيم، الان اين نتيجه گرفته شده که مذاکره تصميم نظام است. نبايد مذاکره براي مذاکره باشد اما براي تامين منافع ملي و دستاورد بايد مذاکره شود. اگرنه کسي سرش درد نميکرد که از اينجا برود و روزها و ساعتها مذاکره کند و بگردد. مذاکره براي تامين منافع ملي است و تصميم گيري در اين باره هم در اختيار آقاي رئيسي است. او ميتواند بگويد که وزارت خارجه مسئول است يا در همان وزارت خارجه آقاي فلاني مسئول است. او حل دارد که بگويد من اين لوکوموتيو را نفرستاده و ديگري را ميفرستم؛ ايرادي ندارد».
حقيقتپور در عين حال گفت: «البته من نميگويم که مذاکره کننده هيچ تاثيري در امر مذاکره ندارد. هيات مذاکره کننده حتما ميتواند به مذاکرات سرعت دهد يا آن را کند کند. مساله اصلي اما اين است که جمهوري اسلامي ارادهاي براي اين کار داشته باشد و آن را منصه ظهور رساند».
وي هم چنين گفت: «من شخصا آقاي عراقچي را به عنوان يک مذاکرهکننده حرفهاي ميشناسم. برخلاف حرفهايي که برخي ميزنند نيز او را بسيار ميهنپرست و انقلابي ميدانم. اگر به عهده من بود اجازه ميدادم آقاي عراقچي با توانايي و شناختي که از طرف مقابل دارد، مذاکرات را ادامه دهد. الان اما تصميمگيري به عهده آقاي رئيسي است و با توجه به اينکه ريل گذاري مذاکرات نيز در شوراي عالي امنيت ملي انجام ميشود، نبايد بابت تغيير تيم مذاکره کننده نگران بود. به نظر من ولي آقاي عراقچي آدم حرفهاي است».