نظر عسگراولادی درباره شروط ایران برای گفتگو با آمریکا
بروزرسانی
خبر آنلاين /روزنامه رسالت در يادداشتي به قلم حبيب الله عسگراولادي نوشت:
مقام معظم رهبري در ديدار با مردم تبريز فهرستي از شروط ايران را براي گفتگو با آمريکا مطرح فرمودند که هر ذهن منصفي آن را عادلانه، منصفانه و متناسب با حقوق ملت ايران مييابد.
آمريکاييها به دليل حمايت از رژيم مستبد شاه و مشارکت در کشتارهاي بيرحمانه عمال شاه در سالهاي 56 و 57 در ذهن مردم ايران جايگاه خوبي ندارند. آمريکا به دليل مداخلات غيرقانوني در امور داخلي ايران بويژه در نهضت ملي شدن صنعت نفت مورد تنفر ملت ايران ميباشد. آنها فقط از طريق استقرار يک حکومت مستبد و وابسته در ايران امکان بازگشت خود به تهران را مورد مداقه قرار ميدهند. به همين دليل طي سه دهه گذشته هرآنچه که از دستشان بر ميآمده براي براندازي نظام جمهوري اسلامي دريغ نکردهاند.
برخي فکر ميکنند روابط و مناسبات تهران- واشنگتن از زمان اشغال لانه جاسوسي آمريکا وارد مرحله پيچيده و بغرنج خود شده، اين داوري غلط است.
انقلاب که پيروز شد به آمريکاييها گفته شد،ميلياردها دلار پول که شاه به عنوان خريد سلاح به شما داده يا پولش را پس بدهيد يا سلاح خريداري شده را تحويل دهيد. آنها با زورگويي گفتند نه پول را ميدهيم و نه سلاح را! بعد هم رفتند دنبال براندازي در ايران از طريق تجهيز منافقين و ليبرالها و اغتشاش در کردستان و گنبد و بلوچستان و ... سپس وقيحانه شاه را پناه دادند و اموال غارت شده ملت توسط دربار پهلوي را بر نگرداندند. طبيعي است با قهر ملت در 13 آبان سال 58 روبهرو شدند و لانه فساد آنها توسط دانشجويان پيرو خط امام (ره) تسخير شد.
آمريکاييها به جاي درس آموزي و عبرت از مناقشات في مابين باز بناي خصومت نهادند، با آنکه تدبير شده بود با آزادي گروگانها و توافق تحت عنوان قرارداد الجزاير،روابط دو کشور عادي شود اما باز کساني در واشنگتن مسير ديپلماسي خارجي آمريکا را از ريل عقلانيت خارج کردند و با تجهيز و تمهيد صدام و چند کشور عربي نگون بخت، جنگ تحميلي را براي سرنگوني نظام جمهوري اسلامي تدارک ديدند. امروز استراتژيستهاي آمريکايي حيرتزده نگاه ميکنند که از ميان اين همه توطئه و دسيسه و نيرنگ و بدخواهي عليه ملت، نظامي در ايران مستقر است که به لحاظ استحکام نه تنها نيرومندتر از هميشه است بلکه الهامبخش نهضتهاي رهاييبخش در جهان اسلام و نيز حتي جوامع ديگر و بويژه جوامع سرمايهداري است.
آنها حيرتزده پيشرفتهاي عظيم ايران را ميبينند و اشتياق ملت ايران در فتح قلل علمي و فناوريهاي نوين را شاهدند و باز بر طبل رشک، حسد، کينهتوزي و خصومتورزي ميکوبند. جالب اينجاست در اوج اين دشمنيها دست دوستي براي برقراري ارتباط هم دراز ميکنند.
ما معتقديم آن دست دوستي که دراز ميشود نماد عقلانيت هيئت حاکمه آمريکاست و آن دست خائنانه و کينهورزانهاي که هر روز بر طبل خصومت با ملت ايران کوبيده ميشود نماد جهل و غفلت سردمداران آمريکاست که عمدتا توسط صهيونيستها تجهيز و تمهيد ميشود.
آمريکا در مواجهه با دولت و ملت ايران دچار تناقضات فاحش است و اين دستگاه ديپلماسي واشنگتن را به زحمت انداخته است. اين تناقض به گونهاي بود که در اواخر حيات حضرت امام (ره) در قضيه مک فارلين تا آنجا پيش رفتند که درست يک سال يک زلزله 10 ريشتري را در ارکان ديپلماسي خود پديد آوردند بيآنکه بتوانند آسيبي به ملت ايران بزنند. رهبر انقلاب صادقانه شنبه گذشته فهرست شروط ايران را براي گفتگو و مذاکره بيان کردند. اين فهرست همان است که در قرارداد الجزاير آمده، لاکن آمريکاييها آن را عملا نپذيرفتند و حتي زير پاي غرور خود له کردند. مقام معظم رهبري حتي راهبرد منطق گفتگو با ملت ايران را شفاف بيان کردند اما آمريکا به دليل "تقلب در گفتگو" از درک اين منطق عاجز است.
رهبر معظم انقلاب فرمودند:
- آمريکاييها دست از زورگويي و شرارت بردارند
- به حقوق ملت ايران احترام بگذارند
- در امور داخلي ايران دخالت نکنند
- از فتنهگران در ايران حمايت نکنند و از آتشافروزي در منطقه پرهيز کنند
- نظام مقدس جمهوري اسلامي را به رسميت بشناسند
اينها جزء شروط اوليه مذاکره با ايران است. اگر نشانههايي از پذيرش اين شروط در رفتار ديپلماسي آمريکا بروز کند، طبيعي است راه براي گفتگو باز ميشود.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: "نظام اسلامي و ملت ايران بر عکس آمريکاييها اهل منطق هستند. اگر از طرف مقابل حرف و رفتار منطقي ببيند به آن پاسخ مناسب ميدهند."
آمريکاييها دم از گفتگو با ملت ايران ميزنند اما رفتاري که دارند درست عکس اين درخواست است. اينکه به دروغ ايران را متهم به دستيابي به سلاح هستهاي کنند و مانع پيشرفت ملت ايران شوند؛ اينکه اموال ايران را همچنان بلوکه کنند و در راه روابط مالي و اقتصادي مردم ايران با جهان اخلال کنند؛ اينکه از ضد انقلاب حمايت کنند و بناي فتنهگري در اوضاع داخلي ايران داشته باشند و يا تعدادي از سناتورهاي آمريکايي با سران منافقين- آنان که دستشان تا مرفق به خون ملت ايران در جنايات تروريستي
آغشته است- در پاريس مذاکره و تجديد دوستي مي کنند، با شرايط گفتگو نميخواند.
آمريکاييها نبايد به سمتي بروند که غيرت ملي را در دفاع از استقلال و شرف و حيثيت جمهوري اسلامي تحريک کنند. اين تحريکات باعث ميشود ملت ايران در 22 بهمن يکپارچه فرياد مرگ بر آمريکا سر دهند و هر سال پرشورتر، باشکوهتر و با صلابتتر در راهپيمايي عظيم وفاداري به اسلام و انقلاب و ولايت فقيه شرکت کنند.
به نظر ميرسد راه برون رفت از شرايط فعلي که امکان برقراري مذاکره نيست، اين است که تعدادي از فرهيختگان و خردورزان آمريکايي از فرصت پيش آمده و فضايي که رهبري معظم انقلاب اسلامي به وجود آوردهاند استقبال و حداکثر حسن استفاده را به عمل آورده و با تلاش هدفمند و ارتباط با سران دولت و هيئت حاکمه آمريکا موجبات تحقق شرايط مطرح شده از سوي حضرت آيتالله خامنهاي را فراهم نمايند.
/