ایران به عضویت دائم سازمان همکاریهای شانگهای درآمد

آخرين خبر/ با اعلام نظر موافق ۸ کشور عضو، جمهوري اسلامي ايران نهمين کشور عضو اصلي سازمان سازمان همکاري شانگهاي شد.
در پايان بيست و يکمين نشست سران سازمان شانگهاي که در دوشنبه پايتخت تاجيکستان برگزار شد، سران ۸ کشور عضو اصلي سازمان، نظر موافق خود را با تبديل عضويت جمهوري اسلامي ايران از عضو ناظر به عضو اصلي اعلام و اسناد مربوط به آن را امضا کردند. بر اين اساس فرآيند فني تبديل عضويت ايران به عنوان يکي از اعضاي اصلي سازمان آغاز شده و کشورمان از اين پس به عنوان عضو اصلي اين سازمان مهم منطقه اي با کشورهاي عضو همکاري و تعامل خواهد داشت.
سيد ابراهيم رئيسي، رئيس جمهور در اجلاس سران سازمان همکاري شانگهاي با بيان اينکه اجازه دهيد خرسندي خود را از بابت حضور در اين نشست مهم و تاثيرگذار يکي از معدود فرصتهاي گفتگو براي تضمين صلح و همکاري واقعي در منطقه است ابراز نمايم، گفت: از تمامي اعضاي محترم براي عضويت دائمي ايران اسلامي صميمانه تشکر کنم.
مهمترين بخش اظهارات سيد ابراهيم رئيسي به شرح زير است:
* نظام جهان به سود کشورهاي مستقل در حال تغيير است.
* بحران معنويت زير ساخت همه بحران هاي جهان است.
* بخش اعظمي از فرهنگ در آسيا است و قلب تپنده آن در چين و هند و ايران فرهنگ ساز بوده است.
* آسيا سرزمين غني از تمدن ها و فرهنگ هاست . ايران تجانس منطقه اي را تقويت ميکند.
* افراط و جدايي طلبي در معرض تهديد قرار دارد.
* مسئوليت وضعيت فعلي افغانستان تماما بر عهده آمريکا و کشورهاي همکار او است
* دخالت خارجي بر مشکلات افغانستان مي افزايد
* جمهوري اسلامي ايران آماده است تمام توان خود را در خدمت ايجاد حکومت فراگير، همه شمول و مستقل در افغانستان قرار دهد.
* از روسيه، چين و هند براي واکسيناسيون جهاني تشکر مي کنم.
* ايران ميتواند از طريق کريدور شمال جنوب، حلقه وصل اوراسيا باشد
* ابتکار کمربند راه، اتحاديه اوراسيا و کريدور شمال جنوب در حوزه زيرساختي مي تواند در تقويت اتحاد کشورهاي منطقه و تقويت صلح نقش ايفا کند.
* ايران مي تواند از طريق کريدور شمال جنوب، حلقه وصل اوراسيا باشد.
* ايران در مسير يکي از کريدورهاي کمربند و راه يعني چين و غرب آسيا قرار دارد و ميتواند پيوند دهنده شرق و غرب آسيا باشد.
* سياست خارجي جمهوري اسلامي همواره مبتني بر مشارکت فعال در سازمان هاي جهاني با احترام متقابل بوده است.
* امروز حل چالش هاي نظام بين الملل با يک جانبه گرايي امکان پذير نيست.
حسين اميرعبداللهيان، وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران هم در توئيتي اعلام کرد که سند عضويت دائم ايران در سازمان همکاري شانگهاي به تاييد سران رسيد.
پيش از اين شي جين پينگ رئيس جمهور چين که امروز جمعه به صورت مجازي در اجلاس سازمان همکاري شانگهاي در دوشنبه پايتخت تاجيکستان شرکت داشت، اعلام کرد که ايران به عنوان عضو کامل سازمان همکاري شانگهاي پذيرفته مي شود.
«ولاديمير پوتين» رئيس جمهور روسيه نيز ضمن سخنراني مجازي در اجلاس سران کشورهاي عضو سازمان همکاري شانگهاي از آغاز روند عضويت کامل ايران در اين سازمان حمايت کرد و با بيان اينکه ما هميشه از مشارکت تمام عيار ايران در فعاليتهاي سازمان همکاري شانگهاي به دليل اين که ايران نقش مهمي در منطقه اورآسيا ايفا کرده و مدت زمان طولاني با اين سازمان همکاري مثبتي دارد، حمايت ميکنيم، تاکيد کرد: پيوستن ايران بدون شک به افزايش بيشتر اقتدار بين المللي سازمان کمک خواهد کرد.
نارندرا مودي نخست وزير هند هم در جريان سخنراني مجازي خود در بيست و يکمين اجلاس سران سازمان همکاري شانگهاي که در شهر دوشنبه پايتخت تاجيکستان در حال برگزاري است، گفت: من عضويت تازه ايران در سازمان همکاري شانگهاي را به اين کشور تبريک ميگويم. من همچنين انتخاب عربستان، قطر و مصر به عنوان همکاران جديد گفت و گو را تبريک ميگويم.
گفتني است؛ سازمان همکاري شانگهاي ۲۰ سال پيش تأسيس شد. اين سازمان سال ۲۰۰۱ ميلادي با هدف مقابله با تروريسم و افراط گرايي و همکاري فزاينده اقتصادي ايجاد شد و جمهوري اسلامي ايران تاکنون يکي از اعضاي ناظر آن بوده است.