ادعای جدید رسانه عبری از نحوه ترور شهید فخری زاده

تسنيم/ روزنامه عبري زبان يديعوت احارانوت در گزارشي ادعايي نحوه ترور شهيد فخري زاده را براي مخاطبان خود تشريح کرد.
طبق روال معمول محافل اطلاعاتي و رسانهاي رژيم اسرائيل، اطلاعات مورد نياز خود براي انتشار را ابتدا در اختيار يک رسانه آمريکايي که معمولا نيويورک تايمز است قرار داده و همزمان با انتشار آن در اين رسانه آن را به زبان عبري براي مخاطبان خود و با ادعاي استناد به اين رسانه آمريکايي منتشر کردند.
در اين بين يا نت رسانه برخط يديعوت احارانوت ساعاتي پيش سناريوي ادعايي محافل اطلاعاتي اسرائيلي از نحوه ترور شهيد فخري زاده را منتشر کرد و در اين رابطه نوشت:
دانشمند بزرگ هستهاي اصرار داشت که خود پشت فرمان نشسته و در حالي که همسرش در کنار او بود، رانندگي کند، اين در حالي است که گروه ترور در يک مرکز سري در فاصله هزاران مايل دورتر در اتاق عمليات به انتظار او نشسته بود.
براساس سناريوي ادعايي صهيونيستها دستگاه اتوماتيکي که از طريق ماهواره کنترل ميشود به شکل سري و در قطعات مختلف يکي پس از ديگري وارد ايران شده و در داخل کشور در مدت زماني نسبتا طولاني مونتاژ شده بود.
در اعترافات يديعوت آحرانوت آمده است: محسن فخري زاده در جريان عبور ستون خودروهاي ضد گلوله اش از يکي از شهرهاي حومه تهران در نوامبر 2020 با آتش گلوله کشته شد در حالي که نهادهاي اطلاعاتي اسرائيل متهم به انجام اين کار شدند.
در اين گزارش تاکيد شده است: شماري از روزنامه نگاران از جمله رونين برگمن خبرنگار يديعوت احارانوت با همکاري يکديگر نحوه انجام عمليات موساد در ترور محسن فخري زاده، فردي که حداقل براي 14 سال يکي از اهداف ترور محسوب ميشد را تشريح و بازنويسي کردهاند.
در ادامه اين گزارش ادعايي آمده است: فخري زاده يکي از ارشدترين دانشمندان ايران محسوب ميشد که در راس پروژه عماد قرار داشت.
به رغم آن که اين پروژه در سال 2003 تعطيل شد، اما بنيامين نتانياهو نخست وزير سابق اسرائيل در سخنراني خود در حاشيه اعلام دستيابي به آرشيو هستهاي ايران در سال 2018 ادعا کرده بود که فخري زاده همچنان نقش اصلي را در برنامه هستهاي ايران دارد، نتانياهو در اين نشست مطبوعاتي به خبرنگاران گفته بود که نام او را به ياد داشته باشيد.
به زعم اين رسانه اسرائيلي که تلاش ميکند دادههاي منابع امنيتي اسرائيلي را به روزنامه آمريکايي نسبت دهد، نام فخري زاده بارها و بارها در نشست هاي مشترک اسرائيل و آمريکا در دوره نخست وزيري ايهود المرت هم مطرح شده بود.
يديعوت احارانوت اعتراف ميکند که فخري زاده براي سالها به هر شکل يکي از اهداف ترور سرويسهاي اطلاعاتي اسرائيل بود، اما تلاش دارد آن را به رسانه آمريکايي نسبت داده، گرچه تاکيد ميکند در سال 2009 عملياتي براي ترور وي تدارک ديده شد که در آخرين لحظات لغو شد.
بر اساس روايت اين رسانه عبري زبان، تيم ترور در آن زمان در نقطهاي در تهران منتظر انجام ماموريت خود بود اما موساد در آخرين لحظات در رابطه با احتمال مطلع شدن ايران دچار شک و ترديد شد و از بيم افتادن عاملان ترور در کمين ماموران ايران دستور لغو عمليات صادر شد.
در بخش ديگري از اين گزارش ادعا شده است، اسرائيل ترور فخري زاده و دانشمندان هستهاي را همزمان با آغاز مذاکرات باراک اوباما متوقف کرد تا راه مذاکرات رئيس جمهور آمريکا هموار شده و منجر به توافق هستهاي 2015 گردد.
با اين حال زماني که دونالد ترامپ رئيس جمهور بعدي آمريکا در سال 2018 از توافق هستهاي خارج شد اسرائيل مجددا عمليات تخريبي خود را در برنامه هستهاي ايران از سر گرفت که يکي از اين اقدامات تلاش براي ترور اين دانشمندان بزرگ بود.
بر اساس ادعاهاي منتشر شده در اين گزارش، کار آماده سازي براي ترور فخري زاده با سلسله نشستهايي در اواخير 2019 و اوايل 2020 با نشست هاي با حضور مسئولين عاليرتبه اسرائيلي و رياست يوسي کوهن رئيس موساد از يک سو و مسئولين آمريکايي از سوي ديگر آغاز شد و در برخي از نشستها شخص رئيس جمهور ترامپ و مايک پامپئو وزير خارجه اش هم شرکت مي کردند.
اين در حالي است که جينا هاسپل رئيس وقت سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا هم در اين نشستها حضور داشت.
به نوشته يديعوت احارانوت: يک منبع آگاه آمريکايي که در يکي از اين نشستها حضور داشت به روزنامه آمريکايي گفته است، طرف آمريکا از نقشه ترور مطلع شده و به شدت تحت تاثير قرار گرفت.
در بخش ديگري از اين گزارش ادعا شده است: نقشه مذکور بعد از ترور قاسم سليماني فرمانده نيروي قدس که از طريق حمله هوايي آمريکايي در ژانويه 2020 صورت گرفت، بيشتر مورد توجه قرار گرفت.
تهيه کنندگان اين گزارش ادعا ميکنند يکي از دلايلي که باعث تسريع در انجام نقشه ترور شد، اين بود که در اسرائيل به اين نتيجه رسيده شده بود که به احتمال زياد ترامپ در انتخابات پيروز نخواهد شد و در دوره رياست جمهور بايدن اسرائيل از اين چتر حمايتي که ترامپ برايش ايجاد کرده بهره مند نخواهد بود.
در ادامه اين گزارش رسانه اسرائيلي ادعا ميکند، بر خلاف ترورهاي سابقي که دانشمندان هستهاي مورد هدف قرار گرفتهاند و در آن از راکبين موتور سوار استفاده ميشد تا عمليات به سرعت انجام و عاملان از محل متواري شوند، اين بار چنين الگويي رد شد زيرا ايرانيها از ترور سليماني درس گرفته و خوب ميدانستند که فخري زاده در ليست ترورهاي اسرائيل قرار دارد.
در بخش ديگري از گزارش، يديعوت احارانوت سناريوي خود را از نحوه ترور تشريح کرده و با استفاده از پوشش رسانه آمريکايي مينويسد: طراحان ترور ابتدا ايده انفجار يک کاميون بمب گذاري شده را در مسير فخري زاده مطرح کردند تا بعد از آن تک تيراندازها بتوانند اين دانشمند را مورد هدف قرار دهند.
اما اين طرح رد شد زيرا سرويس اطلاعات اسرائيل سال هاست که يک اصل را همواره در راس اولويتهاي خود قرار ميدهد، موساد اصلِ "راه فرار نباشد، عملياتي در کار نيست" همواره در دستور کار خود قرار داده است.
در ادامه سناريو سازي هاي رسانه اسرائيلي آمده است: بعد از آن طراحان ترور نقشه تک تيرانداز الکترونيکي را توسعه دادند، که از طريق ماهواره کنترل ميشد و اتاق کنترل آن در مرکزي در فاصله چند هزار مايلي محل وقوع ترور قرار داشت.
مسئولين موساد ادعا ميکنند که براي انجام اين ترور از مسلسل سنگين از نوع (FN MAG) استفاده کرده و دستگاه ربات پيچيدهاي روي آن تعبيه کردند که توسط شرکت صنايع تسليحات اسپانيايي (Escribano) ساخته شده و (Sentinel 20) نام داشت.
به زعم اين رسانه عبري زبان مجموع اين مسلسل خودکار يک تن وزن داشت و براي وارد کردن آن به ايران، به اجزاي بسيار کوچکي تجزيه شد و قطعات آن يکي پس از ديگري وارد ايران شدند.
بعد از آن در محلي مخفي اجزاي آن مونتاژ شد و اين ربات بر روي يک خودري نيسان بمب گذاري شده قرار داده شد تا هيچ چيز از ابزار ترور بعد از عمليات باقي نماند.
سلاح در زير چادر اين وانت نيسان و نيز برخي از وسايل ساخت و ساز استتار شده بود، دوربيني که در داخل خودرو کار گذارده شده بود زاويههاي مختلفي از ديد را از منطقه به اتاق عمليات مي داد.
طراحان ترور براي چالشهاي ديگري همچون تکانهايي که در زمان شليک گلولهها از اين مسلسل به خودرو وارد ميشود و ميتواند دقت را کاهش دهد، تاخير راه اندازي ربات در زمان رسيدن ستون و عدم همخواني زمان انتقال تصاوير از دوربينهاي تعبيه شده و حتي ميزان وضوح تصاوير دوربينها هم با به کارگيري برنامه هوش مصنوعي راهحل پيدا کردند.
به زعم يديعوت احارانوت بعد پايان عمليات و انفجار وانت نيسان انفجار نتوانست سلاح را از بين برده و قطعات مثلث به هوا پرتاب شد، گرچه قطعات آن سالم باقي ماندند اما سلاح قابليت تعمير ندارد.