آیتی: اصلاحطلبان باید در اسرع وقت حزب فراگیر تشکیل دهند

ايلنا/ يک فعال سياسي اصلاحطلب گفت: بهترين کاري که اصلاحطلبان ميتوانند انجام دهند اين است که در اسرع وقت يک حزب فراگير در اين جبهه تشکيل دهند.
مهدي آيتي در گفتوگو با ايلنا، درباره اينکه اصلاحطلبان در مواجهه با دولت جديد چه راهبردي را بايد اتخاذ کنند، گفت: شايد امروز بهترين فرصت براي جبهه اصلاحات است که چند کار مهم را در ۸ سال آينده انجام دهند؛ چراکه پيشبيني ما اين است که دولت آقاي رئيسي دولت ۲ دورهاي و ۸ ساله خواهد بود و در اين سالها اصلاحطلبان شانسي براي ورود به دولت، مجلس و يا جاهاي ديگر را ندارند اما زمان خوبي برايشان است که ميتوانند از آن استفاده کنند.
اين فعال سياسي اصلاحطلب خاطرنشان کرد: امروز به دليل اينکه اصلاحطلبان پراکنده هستند و انسجام تشکيلاتي و حزبي ندارند؛ بهترين کار اين است که در اسرع وقت يک حزب فراگير در جهبه اصلاحات تشکيل دهند تا از اين آشفتگي و بلاتکليفي دربيايند.
وي ادامه داد: قدم بعدي اين است که نخبگان جبهه اصلاحات در جلسات خودشان به طور مستمر به نقد و آسيبشناسي بپردازند و بررسي کنند دليل بيفروغ و کم اقبال شدن اين جبهه از سوي مردم چه بوده است و اين موارد را به طور علمي، تحليلي و جامعه شناسي مورد واکاوي قرار دهند و بعد از اين آسيبشناسي دست به نوسازي و بهسازي خودشان بزنند که اين امر خودش يک کار ارزشمند است.
آيتي تاکيد کرد: جبهه اصلاحات امروز ميتواند با بازسازي و نوسازي سياسي خودش يک جبهه بسيار قوي در دهه آينده باشد و براي اين کار هم ابتدا بايد آسيبشناسي و بازسازي لازم را انجام دهد.
وي ادامه داد: قدم بعدي و بسيار مهمي که جبهه اصلاحات در اين ۸ سال ميتواند بردارد، اين است که بر عمکلرد جبهه اصولگراها نظارت داشته باشد و اقدامات اين جريان را رصد، کارشناسي و ارزيابي تخصصي کند و کارهاي مختلفي را که دولت و مجلس اصولگرا در حال انجام آن است زير ذرهبين نقد خودش بگذارد که اين کار بسيار مهمي است اين جبهه ميتواند انجام دهد. البته اين امر نياز به اين دارد که کارشناسان و نخبگان جبهه اصلاحات در غالب حزب فراگير گرد هم جمع شوند و کارهاي رئيسجمهور، وزرا و مديران ارشد کشور، مجلس و قوه قضائيه، نهادهاي انقلابي، ارگانهاي مختلف را تحت بررسي قرار دهند.
اين نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: معتقدم اين دوره جريان اصلاحات دوره تنفس اصلاحطلبان است؛ چراکه در اين ۸ سال جبهه اصلاحات خيلي اميدي براي ورود به دولت و مجلس ندارد براي همين بهترين فرصت براي تنفس، نقد درون گفتماني و رصد و پيگيري کردن اقدامات و عمکلرد جبهه اصولگرا است.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه تشکيل اتاق فکري با حضور اشخاصي مانند ناطق نوري، خاتمي، برادران لاريجاني روحاني و عبدالله نوري براي برون رفت از مشکلات موجود چقدر ضرورت دارد، اظهار داشت: اين افراد باهم تضادهاي فکري و اختلافات سليقهاي و سياسي دارند، در نتيجه جمع کردن شان زير يک چتر مقدور و ممکن نيست و حتي اگر چنين جمعي بهم بپيوندد، بسيار زود ميتواند متلاشي شود. در نتيجه جبهه اصلاحات به جاي اينکه بخواهد وقتش را در چنين مواردي از دست دهد، بهتر است يک حزب فراگير تشکيل دهد.
آيتي تاکيد کرد: مطمئنا در سطح کشور و در پهنه جغرافياي ايران تا عمق روستاها مردم هستند و جوانان تحصيلکرده که علاقمند به آرمانهاي جبهه اصلاحات هستند، حضور دارند؛ در نتيجه اگر ما يک حزب فراگير داشته باشيم و فراخوان عمومي دهيم، يک جبهه بسيار قوي از نخبگان، جوانان، به وجود ميآيد و ديگر آن زمان اصلا نياز به اين نيست که دائم به دنبال سياستمداران کهنهکار باشيم که تاريخ مصرفشان گذشته است.
وي يادآور شد: در همه دنيا هم مرسوم است هنگامي که کهنهکاران سياسي دوره فعاليتشان تمام ميشود، اعلام بازنشستگي سياسي و بعد شروع ميکنند به خاطرهنويسي و کتاب خاطرات سياسي مينويسند و يا در جايگاه مشاوران سياسي قرار ميگيرند، ما هم نبايد اصرار کنيم سياستمداران کهنهکار و قديمي حتما در ميدان باشند؛ چراکه امروز سياستمداران قديمي و کهنهکار امروز حرفهايشان خستهکننده و تکراري شده است.
اين فعال سياسي اصلاحطلب تاکيد کرد: راهحل همان تشکيل حزب فراگير است که ميتواند از جوانان، نخبگان و انديشمندان تشکيل شود آن وقت حرفها، شعارها و برنامههاي تازه و جديد در کشور مطرح ميشود که در اين هنگام جبهه اصلاحات ديگر آن جبهه اصلاحات گذشته نخواهد بود بلکه جبههاي خواهد بود که با تکيه بر نخبگان سياسي جوان و تحصيلکرده ميتواند آينده بهتري را رقم بزند.