نماد آخرین خبر

انتقاد عضو کارگزاران از بزرگان اصولگرا و اصلاح‌طلب

منبع
برنا
بروزرسانی
انتقاد عضو کارگزاران از بزرگان اصولگرا و اصلاح‌طلب

برنا/ يک فعال سياسي اصلاح طلب با انتقاد بر اينکه بزرگان احزاب حضور جدي در احزاب ندارند، گفت: يکي از نقدهاي امروز اين است که بزرگان اصلاح طلب و اصولگرا درگير فعاليت‌هاي حزبي نمي شوند.
 
«علي محمد نمازي»، يک چهره سياسي اصلاح طلب، در گفت و گو با برنا، در رابطه با علت افول احزاب طي سال هاي گذشته اظهار کرد: در ايران به جز در سه سال اول عمر نظام جمهوري اسلامي که آيت الله شهيد بهشتي، جناب آقايان خامنه اي، هاشمي رفسنجاني و شهيد حجةالاسلام باهنر که حزب جمهوري اسلامي ايران را تشکيل دادند و با سرعت در سراسر کشور عضو گيري کردند و در نهايت در مجلس ششم، ديگر شاهد فعاليت جدي احزاب نبوده ايم.
 
نمازي افزود: فلسفه وجودي احزاب که سامان دادن به سلايق مختلف، سازماندهي نيروهاي علاقه مند به فعاليت هاي سياسي و يا صرفا احساس تکليف براي حضور در پاي صندوق‌هاي راي و در نتيجه کسب پيروزي در انتخابات و سهيم شدن در قدرت است، هيچ فردي صرفا براي کسب معنويت و ورود به بهشت وارد فعاليت حزبي نمي شود. اينگونه افراد و احزاب شان به دنبال ايفاي نقش در اداره کشور هستند. 

او تاکيد کرد: احزاب ابزار نظام هاي دموکراتيک هستند. اگر ادعا داريم که دموکراسي بر کشور حاکم است، علامت آن وجود احزاب قوي، فراگير و فعال است.

نمازي با انتقاد بر اينکه بزرگان احزاب حضور جدي در احزاب ندارند، گفت: يکي از نقدهاي امروز اين است که بزرگان اصلاح طلب و اصولگرا درگير فعاليت‌هاي حزبي نمي شوند. 

او با بيان اينکه حکومت به طور کل موافق کار حزبي نيست، خاطر نشان کرد: اين احزاب هستند که بار عمده ابزار چرخش دموکراتيک قدرت از طريق معرفي برنامه، کانديدا، گرم کردن تنور انتخابات و ايجاد شوق و انگيزه در مردم براي حضور در پاي صندوق هاي راي را، بر عهده دارند. 

اين چهره اصلاح طلب ادامه داد: در سال هاي اخير با توجه به نوع انتخاباتي که در کشور برگزار مي‌شود و با اعمال نظارت استصوابي کانديداها، احزاب و خصوصا کانديداهاي اصلاح طلب از گردونه انتخابات حذف مي شوند، احزاب امکان مانور و سهيم شدن در قدرت را ندارند و به همين خاطر است که از اميد فعالين سياسي کاسته شده است.  

نمازي خاطرنشان کرد: حاکميت علي‌رغم اينکه مي‌گويد نظام جمهوري اسلامي يک نظام دموکراتيک است و از آنجايي که ابزار نظام‌هاي دموکراتيک، احزاب و تشکل‌هاي سياسي هستند اما حاکميت تاکنون استقبال لازم را از احزاب، نداشته است.  

او در پايان گفت: آنچه در رابطه با روند طبيعي تکامل احزاب در کشور مهم است، اين است که اين دو جناح اصلي کشور به دو حزب فراگير تبديل شوند و اين کار محتاج برگزاري انتخابات آزاد، رقابتي و منصفانه است تا احزاب برنامه داده، کانديدا معرفي و با گرم کردن تنور انتخابات و با انتخاب شدن در انتخابات، در قدرت سهيم شوند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره